Birgitta i lilla staden

Category: Vardag

Härligt, härligt

Härligt, härligt att vi kommit i ordning i nya huset. Jag verkligen storm trivs här ute på landet och redan från första natten har jag sovit gott, antar att det är den friska luften som man får här. Men det finns en del att göra i detta hus som att fixa bättre ventilation i torpargrunden och en del av huset behöver målas, den sidan som tar mest stryk. Nästa helg ska vi fixa i ordning två altanen så där lagom till Påsken som jag hoppas kommer med solskensväder. Den här helgen har vi också tagit en hund på prov. En tik av rasen Slovensk kopov och hittills så har det gått bra även med barnbarnet som bara är ett och halv år. Vi kände att vi måste se hur hon fungerar med barn då hon inte har varit van med att ha barn omkring sig, men det gick hur bra som helst och det verkar som om vi kommer att behålla henne. Men det roligaste har varit att inreda vårt nya hem så det har flyttas om en hel del och men nu är jag riktigt nöjd. Så jag tänkte att jag visar först vår matsalsdel i vardagsrummet som jag gillar skarpt med nishen i väggen. Här kommer det nog käkas många trevliga middagar, Och den första blev av idag då vi hade sonen och barnbarnet hos oss. Imorgon blir det att åka till Maj-Lis, min kund som jag åker till tre gånger i vecka och hjälper henne med det ena och andra. Det är hennes hund som vi har på prov. Vi ska plocka ned elstängsel som vi kommer sätta upp hos oss så Kasio kan springa löst på gården så att hon inte springer iväg när hon får vittring på vildsvin och råddjur.

Bilderna är tagna med mobilen så dom har inte bästa kvalitet

Vi har landat i nya huset!

Att flytta till nytt hus på landet var den bästa tiden på året nu när våren har kommit. Nu har vi möjlighet att se vad som komma upp i trädgården och efter det börja planera hur vi vill ha det i den. Själva flytten i fredags löpte på bra då vi hade duktiga grabbar som hjälpte till så ett STORT TACK ska ni ha alla som var med. I helgen höll jag på att dona och packa upp, jag hade redan bestämt var jag skulle ställa mina möbler och lite nya kuddar och gardiner har jag köpt nytt. Tror det är det roligaste med en flytt är att börja inreda. Tänkte att jag visar lite med bilder från våran lilla koja som jag kallar huset då det är betydligt mindre än huset som vi flyttade ifrån. Här är det litet men mycket mysigt och det är så lagom för Mr H och jag sen när yngsta har flytt boet. Han planerar att göra det inom den närmaste tiden eller innan året slut...hihii det får vi nog se, jag tycker att han ska inte ha för bråttom. Men han sa till mig under helgen att vårt nya hus är mycket bättre än det gamla fast det är litet, så vem vet han kanske kommer att storm trivas här.

Överstökat och hundar

När man har haft fullt upp om dagarna så har vi inte fått undan julen här hemma förrän idag...skönt att fått det överstökat. Om två veckor kommer jag ha mycket tid för att börja med sortera och packa för våran flytt. Vi får tillgång till huset första Mars och säljaren köpte flyttstädningen av mig...inte illa att få betalt för att städa sitt eget hem. Längtar verkligen till flytten och såklart våren. Ska bli spännande och se vilka växter som växer på den stora trädgården. Igår satt Mr H och jag på nätet och tittade och letade rashundar. Det kan nog bli så att vi åter igen skaffar hund. Mr H fastna för Vit herdehund och jag för Portugisisk vattenhund.

Båda två är väldigt fina hundar och svartvita är mera allergivänlig än den vita herdehunden.

Orakel kortlek

Jag lät spå mig i en fransk orakel kortlek. Man får några bilder och sen ska man välja ut det kortet som man drogs mest till. Jag drogs till klockan vars betydelse är detta.
Kortet Evighet
De goda tiderna, vad detta än betyder för dig, kommer att fortsätta under en lång tid. Det är ditt förtroende, din tro, din tillit, din motivation, din ambition och känsla att du är större och starkare än du ser ut som hjälper dig att göra framsteg. Man kan förvänta sig en lång tid av stabilitet, framsteg och tillfredsställelse.
Ja året har ju börjat väldigt bra och jag har en framtidstro så man kan nog säga att det stämmer ganska bra men då ska det fortsätta flyta på bra....det håller jag tummarna för och hoppas att allt det bästa kommer till mig detta år.

På besök!

Igår var vi en sväng till far och mor och berätta om vårat husköp...nu tror jag att allt ska gå iland då vi betala handpenningen i veckan. Ja dom blev glatt överraskade och far börja kolla hur långt vi får till dom och det visa sig att det inte alls är långt på cykel då det går att gena på småvägar. Vi kommer att behöva göra oss av med en del möbler och småprylar och jag tror att det är bäst att börja med att rensa i god tid. Får också slå en signal till Effecta auktionsbyrån som vi har i staden för dom kan även hjälpa till med flytt och sen kan vi sälja våra saker hos dom....två flugor i en smäll.
Visar några bilder invändigt från huset. Tycker det är jättemysigt där och jag längtar tills vi kan flytta in i slutet på mars.

Kallt och födelsedag för två!

Minus 13 grader, snö och kalla vindar. Nedbrunna ljusstumpar, raggsockor och mys framför tv med julens överblivna pepparkakor. Det är väl så som januari ska vara.
Idag fyller Mr H och Sofia år...Stort grattis till er båda 💗💗💗

Det snöar och vågar jag hoppas!

Härligt nu snöar det för fullt....blir så fint vinterlandskap och framförallt så blir det lite ljusare därute. Ni som har följt mig här på bloggen vet säkert att vintern inte riktigt är min tid på året. Men faktiskt jag börjar gilla den litegrann när snön faller och man kan bara hoppas att den får ligga kvar ett tag. Sen hoppas jag att vargavintern inte kommer som vädergudarna har spått att vi ska få uppleva den här vintern för då kan man väl inte vistas ute längre stunder.

Huset som vi kanske köper får vi köpa väldigt billigt och handpenningen ska betalas i dagarna och då kan jag nog börja med hoppas att det är vårt. Jag blev väldigt förtjust i trädgården och redan när jag såg den första gången så kunde jag se hur fint det är där på sommaren. Huset gillar jag också fast det är litet, men ni må tror vad jag planerar och kan se hur vackert det blir där. Jag är hundra på att vi kommer att stormtrivas och framförallt vill jag mitt barnbarn ska kunna vistas och ha roligt på landet. Gå till bonden och hälsa på korna som han har där, det skulle han säkert tycka vara spännande. Bonden bor inte alls långt från oss bara en liten promenad. Vågar jag hoppas att allt går vägen?

Första dagen på det nya året!

Första dagen på det nya året och det känns förträffligt bra. Vi hade en lugn nyårsafton och väntade in tolvslaget då vi gick ut i vår trädgård för att titta på fyrverkerierna som staden bjöd på. Väldigt fint blev det på himmelen. Åter igen har jag inte avgett något nyårs löften utan jag har på känn att 2017 kommer bli ett superbra år och dom där löften som man brukar avge bryter man förr eller senare. Nej det ända som jag önskar för min egen del är att husköpet ska gå i land och att jag kan börja planera för en flytt. Och att alla mina nära och kära får ett bra år med god hälsa och många skratt. Ja jag tror att 2017 är förändringens år som kommer att vara ett år med mindre bekymmer och mera att ro iland alla kommande planer både när det gäller familj, jobb, pengar och att slutligen få min bok utgiven. Så jag ser framemot ett ljust år för oss alla.

Så come on 2017 bjud på ett bra år!

Kanske flytt fram på våren

Nu går vi med spänning och kommer att göra det i några dagar. Om allt vill säg väl vi kommer att röra på oss i slutet på Mars till ett nytt litet hus på landet med stor trädgård. Jag tycker jättemycket om platsen som ligger väldigt naturskönt nära Mälaren. Huset har två altaner under tak och två paviljonger i trädgården...supermysigt. Även fast huset är litet så kommer det att räcka för oss och yngsta får såklart eget rum. Men oj vilket jobb med att flytta från ett stort hus till ett mindre det kommer att bli om allt vill säg väl som sagt. Det blir rensning på rensning både med prylar och möbler. Om allt klaffar så ska allt bli klart i slutet på nästa vecka.

Imorgon är det nyårsafton och då ska det skålas in det nya året som jag hoppas går i vår favår.

Önskar er alla Gott Nytt ÅR!

Våran jul!

Då kom julen och passerade. I år var det en lugn och skön julafton då jag bara hade det mina hos mig. Sami och barnbarnet sov över hos oss då Sofia jobba sent på kvällen, men julmaten hann hon umgås med oss. Jag är lika förundrad och betuttad i Liam hur mycket energi en sån liten kille kan ha. Det var lek i två dagar då ha pocka på mycket uppmärksamhet. Han är väldigt lätt lärd, han såg när hans farfar skruva på ett batterihållare på en leksak som han fick och naturligtvis skulle han också börja skruva, så han skruva på allt han kom åt. Snön som kom i November som var så fin, då trodde man att i år skulle det bli en vit jul men det ville säg inte riktigt så, fanns inte ett snöflinga så långt ögat kunde se så det blev en grön jul igen. Men annars har julen varit riktigt skön med tid att rå om det mina lite extra och framför allt kära barnbarnet Liam.

WP_20161224_05_46_49_Rich WP_20161224_08_03_43_Rich

Juldukningen och julgranen med alla paket under den.

  Tagen med Lumia Selfie

Här sitter jag och väntar att de mina ska knacka på dörren och julröd fick jag bli i år.

WP_20161224_12_02_47_Pro

Julskinkan

WP_20161211_16_52_34_RichoVisst hade det varit mysigt med lite snö. Snön som föll i November

Mitt hem

Solsken väder bjuds det på idag, jätteskönt då det väntas mildväder i nästa vecka. Tror jag sov i nära tio timmar i natt då jag slockna väldigt tidigt igår kväll. Är nog spänningen efter all om möblering som skedde inför fotograferingen av vårt hem. Tänkte jag skulle visa några bilder som fotografen tog med delar i rummen. Vitt är min bas i rummen och som passar mig bra då jag vill ha det ljust.C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546069 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546070 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546071 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546072 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546075 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546077 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546079 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546080 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546084

Home styling

I flera dagar så har jag pysslat här hemma med att få undan möbler och små prylar har stuvat in i garderober och alla möjliga ställen som det gick att få in sakerna i. Nu undrar ni säkert vad jag håller på med, ja idag hade jag först en stylist som kom med fina rosor som skulle placeras ut lite här och där i mitt hem, sen kom fotografen som skulle filma och ta bilder. Nu är det så att vårat hem kommer att komma ut på bostadsmarkanden med tjänsten "PÅ GÅNG" så får vi se var vi landar nånstans då vi inte riktigt ännu har bestämt om vi ska sälja eller inte. Men vi är fortfarande sugna på ett litet hus utanför vår lilla stad som vi har varit och tittat på två gånger på. Men vilken arbete med att filma vårat hem, jag i min tro trodde dom skulle filma med en vanlig system kamera men han kom med nån apparat som stod på en ställning som typ snurra runt hela rummet som den stod i, och fotografen kunde styra den med sin ipad, tänk vad tekniken går framåt. Tur att det inte tog så många timmar då jag varit upptagen med annat idag också.

Till och med badrummet fick sin ros. Efter när stylingen var färdig tyckte jag att det såg väldigt stort och annorlunda ut när alla småmöbler och prylar kom bort och det blev mera avskalat.

WP_20161110_16_56_48_Rich WP_20161110_16_59_20_Rich WP_20161110_17_03_45_Rich WP_20161110_17_05_03_Rich

Nu visar jag bara rosorna med och alla de ljusen som skulle vara tända.

På husvisning

Så skönt med denna lördag dag har varit, vädret var mer än skapligt då vi var och titta på ett hus idag som vi blev väldigt intresserade av. Trädgården var jättefin och stor med både buskar, fruktträd och till och med björnbär. Nästa vecka kommer en mäklare till oss för att sätta vårat hus på tjänsten "På gång" en tjänst där vi kan känna av lite på marknaden för vårt hus och se om det finns spekulanter. Och på torsdag kommer en stylist och fotograf som ska ta bilder och filma för 3 D, väldigt fiffigt där med att filma alla rum och som man sen kan se runt i hela huset i datorn innan man går på visning. Efter vi var på visningen så åkte vi köpte lite grejer som mannen behövde och då passa jag på att köpa leksaks djur från bonden hus ni vet hästar, grisar, kossor och andra djur. Tror dom kan bli roliga för Liam att leka med då dom var i den större modellen. Han får leka med dom nästa gång som dom kommer på besök. Har även beställt sängkläder från La redoute i en ljusgrön färg med en kant av korallfärg och prickiga örngott.

WP_20161030_12_09_48_Pro

Tre små troll som vakta den fina trädgården.

Hus och bilar

Ooops dagarna går fort nu, hinner inte riktigt med bloggen just nu då jag har massor med jobb. Helgen har varit rogivande men med ett litet jobb igår i Enköping mitt på dagen. Och idag var vi på en hus visning. Ett hus som låg på en väldigt fin plats ute på landet. Men det fanns en hel del att göra på det huset men det var väldigt fint och  hade en bra planlösning. Nu är det andra gången som vi är ute och tittar på hus så det är kanske dax för oss att röra på oss men då ska det vara ett hus på landet. Skulle vara så mysigt att bo ute på landet och köpa oss en hund som vi har saknat ända sen våra hundar Tictac och Dino gick bort. Här i lilla staden skulle jag aldrig skaffa hund men ute på landet är en annan femma. Förra helgen var vi i Stockholm och köpte en röd Polo till mig som jag gillade, mannen i huset håller på att fixa lite grann på den men snart kommer jag rulla på stadens vägar.

WP_20161016_15_57_42_Pro

Visst är det snyggt med röda bilar, fast det sägs att man får putsa mycket på dom.WP_20161023_15_26_33_Rich

Kan faktiskt tänka mig att bo i detta lilla söta hus, nästa att jag har redan börjat med planeringen av inredningen "fniss fniss"

Lena i Wales

Oktober är här och nu börjar hösten märkas av mer och mer. I dagarna har vi haft kraftiga höstvindar men ändå var det ganska skönt när regn och vindarna kom efter den varma sköna september månad som det bjöds på. Nu väntar höst bestyren med fönsterputs när Mr mannen är färdig med målande av dem. Han är just nu på övervåningen med att få dem klara sen är han färdig med alla. Trädgårds möbler ska vinter förvaras och det ska krattas bort all den färg glada löven som finns på gräsmattan sen är det bara att vänta in den mörka årstiden. Veckorna går och jag har varit ute på arbete hos två nya kunder så allt går efter mina planer, det återstår när detta år är slut om jag ska fortsätta och eventuellt starta eget. Så nu vet ni lite av mina planer när det kommer till arbete. Men det känns som jag är mogen för detta och sen är det så många som sagt till mig varför jag inte gör det, men tiden är kanske inne nu.
DSC_0137
I år tror jag på massor med snö och kall vinter, då vi haft nu några år med milt väder.
[spacer height="20px"]
Brukar läsa bloggen Lena i Wales när jag får lite tid över och idag så gjorde jag det och läste några inlägg sen senast, Bloggen är jättetrevlig att läsa när hon skriver om Wales och vad som händer och sker där men även en massa fakta. Tycker det är roligt att läsa den då jag har själv har släkt som bor där och som jag besökte tidigare i somras. Man får en inblick hur det är där och det tycker jag är jätteskoj. Läs bloggen HÄR!
cropped-photo0281
Jag hoppas att jag flera gånger kommer att besöka Wales och släkten som jag har där.