Birgitta i lilla staden

Category: Vardag

Förköp nu! När två världar kolliderar

Nu går det att förköpa min bok NÄR TVÅ VÄRLDAR KOLLIDERAR. Biografisk kärlekshistoria om Nitta och Niko. 
 
 
Leveranser sker i augusti med posten. 
För att förköpa går det bra att Swisha till 0704388746 Skriv i meddelandet namn och adress och om ni vill ha den signerad
 
Pocket 
Format: Classic 148 x 210 mm
Sidor: 126
Pris inklusive frakt: 179 kr

 

Det går även bra att betala via PayPal genom denna länk Paypal då kan ni även slänga iväg ett mail med namn, adress och önskemål om signering till anita.birgitta.al@gmail.com

Hej åhå nu kör jag!

Var ett tag sen, så nu kör vi. Veckorna går fort nu för mig har haft fullt med arbete och det verkar som om hela sommaren kommer se ut så. Blir nog bara några dagars semester i år. Men då ska vi åka till min vän Maj-Lis i Östersund över en helg. Här rullar det på i trädgården verkar som det aldrig slut, utan det rensas och vattnas och nya ideér poppar upp. Så nu ska jag öppna upp i mitten på ett staket med en rosbåge och göra en uteplats av stenplattor som jag införskaffat gratis. Bokomslaget har jag också bestämt mig för men det roliga är att en bokhandel i Finland vill köpa in den, så nu ska det räknas på priset till dom.

Så här ser bokomslaget ut. Och snart kan jag ta beställningar här och det går bra att betala med Swish och paypal. 

Trädgård och bokomslag

Nu är det mycket med min bok som jag snart har boksläpp på. Omslaget ska påbörjats och jag har en idé som kommer att några dagar att fixa. Men här är ett omslag som jag har förkastat. Visst är det snygg men har beslutat mig för ett annat som jag hoppas blir färdigt om snart. Medans det är en massa jobb med boken så varvar jag lite med trädgårdsarbet som jag tycker är så avkopplande.

 

Bond syren

Gick till vägen med soptunnor och fick syn på en Bond syren som låg inklämd i buskhäcken lite längre inåt gräsmattan. Oj vad glad jag blev då jag trodde att vi inte hade nån syren buske. Plockade två kvistar och la i min fina Tine K vas.

Storhandlat blommor

Tycker det är så härligt med stor trädgård. Där vi bodde tidigare så hade vi en jätteliten trädgårdsplätt lite skillnad vad vi har idag. Tar cirka 2,5 timme att klippa gräsmattan men det är det värt.  Och planer det har jag för den, så igår så planterades det en massa fina blommor och blomstetvagnen kom fram och i den fick det bli fina pelargoner. Det var så roligt då vi igår var till blomsterhandel och var på väg ut från butiken med alla blommor som vi köpte, då var det en kvinna som fick syn på vår vagn och utbrister "och jag som trodde jag hade storhandlat"   

Troligtvis kommer jag aldrig komma ihåg namnen på dom, undrar om det finns nån bra trädgårdsapp som man skulle kunna använda?

Mera trädgård

Idag var det väldigt varmt men skönt när man kan söka skugga i vår trädgård. Imorgon ska vi åka till blomsterbutiken och införskaffa perenner, pelargoner och syrener. Syrener tycker jag tillhör en trädgård och är ett måste. De har så ljuvlig doft och det låter som vi köper vanliga bondsyrener. Några staket har Mr H tagit bort i trädgården, blev mera öppet och snyggt. Finns många planer för trädgården men man får ta lite i taget och en trädgård blir väl aldrig färdig. Köpte igår en mobil med kamera 23 megapixel så jag var tvungen att prova fota så det blev denna fina rhododendron som just nu blommar med sina vita vackra blommor hos oss.

Trädgårdsarbete

Ok ett dagsverk avklarat i trädgården idag. Vi har en rund rabatt med häck runt den och med olika växter som växer i den och fint träd med silverfärgade blad, tycker den är jättefin. Rensa och form klippte häcken gjordes på ett par timmar. Kaisu tyckte inte vi var sällskapliga så hon hitta på annat bus i trädgården.  

Kaisu

Våran älskade Kaisu älskar att springa på åkrarna där vi bor och tillsammans med grann hunden Bella.

Dire Straits

Fina dagar här på landet. Skönt att gå mot varmare tider. Här går livet sin gilla gång och vi stormtrivs. Hade våra grannar hos oss i fredagskväll och då boka vi biljetter till Dire Straits på Globen den 7 september , vi kommer boka för en hotell övernattning och det kommer bli så roligt. Och idag så kom grannen som är rörmokare som hjälper oss med att dra rör i badrummet för vi håller på med att sätta in en duschkabin kommer bli så bra. Men idag får Mr H jobba i badrummet medans jag tar det lugnt på altan, älskar att sitta där och titta och lyssna på fåglarna och se ut över åkern för ett tu tre kan det dyka upp rådjur där och dom brukar komma ganska nära vår tomtgräns.

Här ute på landet är det väldigt lätt att varva ner och njuta sin omgivning.

Arbetshörna

Min lilla arbetshörna i sovrummet blev jag så nöjd med. Köpte vägghyllan från Ikea som jag fick hem med posten för nån dag sen, började skruva på den och tänk det blev ingen skruv över. Väldigt praktiskt med lådorna som man kan gömma sånt som man inte vill ha framme.

 

Dom små tavlorna är bilder som jag köpte i London förra året när jag var där en vecka med syrran och besökte både släkt i Wales och hade några roliga dagar i London.

Gårdagen och Trollbord

Gårdagen var väldigt innehållsrik då vi hade många besökande så vi var 8 runt lunch bordet. Tycker det är så härligt och roligt med massor med nära och kära runt mig. Kasio fick på eftermiddagen besöka grann hunden Bella, dom fick springa löst på åkern. Men jag var lite orolig att hon skulle springa iväg, så glad att hon inte gjorde det utan håll sig i närheten av Mr H och grannen Jocka. På kvällskvisten var vi över till våra närmaste grannar Jocka och Monica och slurpa på några öl. Monica hade även ett trollbord som hon och jag satte oss runt och provade om det funkade på mig. Fick en massa ja svar och bordet rörde på sig en hel del. Första gången jag provade ett trollbord. Trollbord har funnits i århundradets år och det finns många som använder sig av dom. Ett riktigt trollbord är gjort av träslaget al och har inga skruvar eller spikar och ej lackat. Man får svar av att trollbordet kallar på andarna på så sätt kan man få ja och nej svar på frågor. Sen kanske man får ta det med en nypa salt om man inte tror på trollbord.

Blåsippor som tittar fram. Våren är verkligen här och den sköna värmen är nog snart här. Har så många planer för trädgården men jag får ta lite i tagen för det blir nog flera års projekt i den.

Fasaner

Härlig dag med solsken och lite mera värme. Har kommit överens med Mr H att vi ska ha ett varsitt tema på våra två altaner som vi har. Och vi sa att vi får ta vad vi har plus att vi får lägga max 400 kr om vi behöver köpa till nått. Sen får min syrra bedöma vilken hon tyckte bäst om. Hon får inte veta vilken altan vi har, då blir det mera roligt. Idag hade vi också några fasaner på vår gård och Kasio blev nyfiken och satte efter dom.

Lilla stumpan undra vad det var för några som var på besök innan hon satte efter dom och börja skälla.

Syrran på besök

Igår var syrran på besök hela dagen. Käkade lättare påskmat och fika. På eftermiddagen gick vi ut på promenad med Kasio. Var väldigt skönt att ströva på åkrarna och skogsdungar. Alltid roligt när syrran kommer på besök och Kasio verkade trivas med henne. Det är väldigt  vackert här vi bor på landet, lugnt och skönt..lite av boende och fritid.

Bröd och salt

Blev inte att kratta på gården idag, utan vi åkte in till lilla staden och shoppa lite trädgårdsredskap och handla lite förnödenheter på Willys så många timmar gick bort där. När vi kom hem fick vi besök av syrrans ex make och han hade med sig bröd och salt i inflyttningspresent, en gammal tradition som jag tycker är väldigt trevlig sed och två av mina favoriter i köket. Att bjuda på nybakat bröd med gott pålägg det är ju pricken över iet. Brödet symboliserar gemenskap och saltet symboliserar välstånd och skall alldrig saknas i huset.

Påsken fortsätter med skön ledighet

Ååååå vad jag tycker att det är skönt med Påsken och ledigheten som medför med den. Vädret har varit omväxlande, snöade hela dagen igår och idag har det varit strålande solsken men dock lite kallt i luften. Trädgårdsarbete har stått på agendan då vädret tillät det och snön smälte bort på förmiddagen så vi har krattat bort eklöv från halva gården och om vädret blir bra imorgon så tar vi den andra halvan. Kasio var med oss hela dagen ute, hon älskar att gassa i solen, men nu har hon slocknat i soffan trött som hon var efter all spring på gården hela dagen. Tog bilder från vårat nedsänkta sovrum men som dock var lite stökigt för stunden men ville visa våran palm som har varit i våran ägo i säkert minst 20 år. Trodde när vi flyttade till mindre att den kommer nog inte få plats, men det gjorde den och jag tycker det blev bra där den står nu. Sakta men säkert så får allt sin plats i huset och det som jag inte vill har kvar kommer jag försöka sälja senare med en gårdsloppis.

 

Idag beställde jag en hylla som jag ska ha på väggen övanför skrivbordet som jag har i ett hörn i sovrummet, Blir mera ordning då på mitt arbete och lättare att ha koll på allting. En hylla med två lådor från Ikea.