Birgitta i lilla staden

Category: Små prat

Karma AJ!

Kom från jobbet här på kvällen, och vägen innan man kommer till första rondellen vid Hälla från Irsta vägen...Tittade ut mot havre åkern och såg ett brudpar som fotograferades, jag blev något förvånad för det såg så vackert ut, men i min förvåning så körde jag bara vidare men borde stannat och tagit ett bild...nu får ni bara IMAGINE hur fint det var.

DSC_0200 DSC_0203 Så om nyligen mitt liv har känts som en riktig slit, mitt överflöd något blockerad och möjligheter mindre tillgänglig ...  så borde jag kanske sakta ner och omvärdera mitt liv, insistera på själviakttagelse i motsats till yttre ambition. För om jag inte lyssnar! Karma. Aj. Men allt som är på väg att förändras börjar med små små steg ... börjar känna lättare, uppleva mer klarhet, och vakna med en brinnande önskan att flytta mitt liv framåt....lite av mitt tänk idag!
Mitt på dagen slängde jag ihop en frukt paj med nektariner och två bananer...blev supergott och uppskattades av alla i familjen.

En vanlig dag!

Grabbarna fick bryta sitt race idag och vi var halvvägs på väg när Simon ringde och berätta det så det var bara att svänga hem igen. Men dom live streama racet när Simon körde som ni kan titta på i videon. I torsdags svängde jag förbi min hårfrisörska för att kolla om hon hade tid med mig, det var ju tur att jag var där under lunchtid då det var lugnt... så med flinka händer hon fixa till håret på mig och vi fick en trevlig pratstund som vanligt. Även under veckan så fixa min syssling buss och tåg biljetter för Wales resan så hela den resan är färdigplanerad och jag ser verkligen fram emot att åka dit och det är bara två och halv månad kvar innan det bär iväg....har faktiskt väldigt fina vibbar och jag känner att det kommer bli en mycket trevlig resa....lite förunderligt med att ha på känn...kanske min intuition som har visat sig...Alla föds med gåvan - få har möjlighet att mata den medan de flesta andra låter den vissna bort, jag tror att jag matar den emellanåt...men oftas krävs det mod att följa sina aningar.
Har fuskat med min diet idag ( ja ni kanske inte vet att jag försöker komma i bättre form) då vi körde iväg till banan, vi svängde in på Max och köpte cheese burgare som vi mumsa på när vi körde....men har nog gått ner dom kalorierna då jag varit igång hela dagen...hoppas jag iallafall. Mitt kök ser ut som ett bomb nedslag så om en liten stund ska jag göra det tråkiga med fixa upp där och få undan berget av disk.
DSC_0004ny1
Mr H har köpt sig en ny kamera, då jag för några veckor sen råka tappa hans kamera i golvet så den gick sönder, den fungera fortfarande men blixten som fick sig en törn och Mr H har länge tänkt att han skulle köpa en ny då han tycker om att knäppa många bilder, mest naturbilder....så ingen större skada utan alla glada och nöjda.

Möjligheter

Framtiden är inte satt i sten. Det finns så många möjligheter, och en del av dessa möjligheter är mer benägna att ske än andra. Låt oss anta att i nuet, det finns en möjlighet att du vill ha den mest, och en annan man starkt inte vill , och en tredje man är inte så säker på  och andra möjligheter du inte ens är medvetna om ....gäller bara att kunna se när en bra möjlighet dyker upp och gå för det.. you can try this out..göra det till tänkbart, chans, tillfälle en utsikt.
Men alltid lyssna till hjärtat “Ingen kan undfly sitt hjärta. Därför är det viktigt att du är uppmärksam på vad det säger.” eller hoppas vi att ett mirakel ska ske och en chans ska öppnas av sig själv…??
step-300x300
Åter igen jag blev mycket nöjd med klänningarna som jag köpte på La Redoute, fick hem dom idag och jag var ju tvungen att prova direkt...blev så nöjd så jag nästan dansa framför spegeln....blir mycket bra sommar klänningar.

Skön musik

Musiken som får kroppen att slå av på takten och vänta in själen....jag lyssnar ofta på musik precis som denna söndag morgon när jag har min ensamtid då det mina ligger fortfarande och sover på övervåningen. Musik blir jag lugn av och jag kan varva ner, och min smak är varierande men en söndag morgon som den här är det skönt med lugn avslappnande musik, då hinner jag reflektera över saker och ting eller bara gå omkring och små plocka medan musiken finns i bakgrunden....  få mina tankar på plats och bara njuta över denna nya morgon som faktiskt idag verkar bjuda på solsken. När musiken får mig i rätt och skön sinnesstämning som en filt runt själen....då mår jag gott! Livet är både storslaget, mirakulöst och fantastiskt. Och låt mig aldrig bli liksom "van" med livet och inför storheten att vi finns för en dag ska vi dö men alla andra dagar ska vi inte....God morgon på er alla fina!

Tanke inventering

En dag för tanke inventering, känns som ett slut på en epok eller fas av mitt liv och att helt nya möjligheter kommer att dyka upp.... kanske det är den fina våren och sommaren som är på intåg som gör att jag känner att jag är på väg in i ny härlig fas och en ny tid i mitt liv....det är så skönt att allt inte bara går på rutin....Har ju väldigt mycket att se fram emot denna vår och sommar med både Italien och Wales resa. Att kunna se möjligheter och nya ideér ....JA det känns som jag är i förändringens tid och jag njuter av det. Inte bara mitt innersta mår bra utan också mitt yttre skal börjar kännas bra då jag har gått ner 5 kilo och det är jag väldigt glad över, men några fler kilon ska falla.

Idag blev jag även bjuden på persisk mat som Mr H tillagade under dagen. En stor persisk maträtt av mjuk rostad aubergine i tomat och vitlök sås, och med ägg tillagade i det i sista minuten.  Serverat med ris.

Recept finns flera på nätet när man söker på

                                              Mirza ghasemi

Mirza

Har även ändrat lite på min frisyr, så hela helgen har jag i stort sett bara kammat håret och satt det bakom örat och det har fått vara helt rakt...ganska så skönt att slippa styla för mycket.

DSC_0007ny1

Vad går upp måste komma ner

Vad går upp måste komma ned - vi alla vet och förstår detta, men när vi är nere och känner låg eller olycklig kan det vara så svårt att tro liv någonsin kommer att bli bättre! Du befinner dig i rädsla för allt tar en vändning till det värsta, kanske du upplever en körning av otur. Du måste lita på att det mesta av vad vi fruktar aldrig händer och precis som The Wheel of Fortune vänder nedåt mot dig, kommer det naturligtvis vända uppåt igen och få ny lycka med det

Ibland upplever vi lycka och lycka oväntat, och när vi gör, oh hur glad och spännande det är!

Att få ett telefonsamtal från den person du har förälskelse i frågar dig ut på en date, att vinna lite pengar, få en oväntad löneförhöjning på jobbet, vänner och familj att kasta dig en överraskningsfest - alla dessa erfarenheter eller överraskningar få oss att känna på toppen av världen.

Omvänt, när du hör genom en vän som din kära är med någon annan, din chef tillkännager oväntat du kommer att sägas upp eller om du förlorar en älskad - dessa erfarenheter och stötar kan lämna oss känslomässigt förkrossad, känsla som om världen är på något sätt mot oss.

Livet har sina upp-och nedgångar, samt förstå och acceptera detta hjälper oss att hålla en mer realistisk syn på livet självt. Kom ihåg att hjulet snurrar upp, lika säkert som det vänder ner ... det är bara det eviga och ständiga rytm och livscykel.

Fyra dagars ledighet under Påsken gjorde susen med min energi, kanske det gör sitt också att det är ljusare längre på dagarna. Vi har också haft så fina solskensdagar med värme och en stor leende sol.

DSC_0856ny

På annandag påsk var vi en tur till Ängsö och kopplade av och laddade för den nya arbetsveckan. Ängsö är en mycket vacker plats att ströva runt på, det finns många leder att promenera på och det finns flera grillplatsen att bara ta det lugnt och njuta av den fina natur som finns där.

Fråga mig själv?

Berättar lite om dig själv. Vem är Nitta?

Åh, ja, vem är jag? Det finns så mycket att säga! Men om man ska beskriva mig lite kort kan jag säga att jag är en glad och positiv kvinna som verkligen njuter av livet! För mig är det viktigt att kunna se det positiva även i negativa situationer. Att vara glad och ha en positiv livssyn, ha balans och harmoni i livet, att må bra både fysiskt och mentalt. Att stanna upp, dofta på rosorna och njuta av livet, det som ges här och nu. För mig är det viktigt att kunna se det positiva även i negativa situationer. Det hjälper mig ta mig ur det negativa mycket snabbare och är mer hälsosamt för mig och alla inblandade.

Hur du samlar energi?

Jag får faktiskt otroligt mycket energi av det vardagliga i vardagen. Men självklart också i vila. Jag samlar energi genom att vara ute naturen, i vackra miljöer och umgås med nära och kära. Att inte göra något alls är också viktigt.

Har du nångång upplevt "Magic moment"?

Jag fyller mig själv varje dag med tacksamhet för det jag har och den jag är. Det gör jag flera gånger varje dag. Stannar upp och njuter där jag är.  "Magic moment" har det funnits många i mitt liv, kan inte säga vilket som var störst men som när jag första gången höll mitt barnbarn i famnen det var verkligen ett "Magic moment", och ett annat som hände för några år sen när jag upplevde en fin och härlig kontakt med en viss person. Sedan finns det många fler magiska stunder i mitt liv. Allt detta positiva samlar jag på mig och tar fram när jag behöver det lite extra som när det är lite tungt...Jag har en enormt stark tro på att det mesta i livet sker av en mening även om det just där och då kan upplevas helt meningslöst. För mig har det varit så att när det har gått en tid, då har jag trots allt alltid sett en mening med det.

Två tänkvärda livs råd, vad skulle det då vara?

Oj, vad svårt med två råd! Men ett är att du är fri att när som helst fatta ett nytt beslut. Var inte rädd att bryta gamla mönster som inte ger dig den styrka och energi du vill ha, våga prova nya vägar. Livet är fullt av möjligheter och du kan fatta nya beslut om du inte är nöjd. Det andra rådet, och det är egentligen det viktigaste! Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du är den enda personen du med 100% säkerhet vet att du ska leva med tills du dör. Du är starkare än du tror!...Lyssna ofta på dig själv.

996919_604291969623689_1790613446_n (1)

Sommaren 2013 på Öland som verkligen gav mig "Magic moment"

På djupet!

[bctt tweet="Tänka sig vad dagarna går och det med en väldans fart...."]här är en väldigt upptagen bloggare som inte har hunnit med att blogga på sista tiden....men men här kommer några rader! Just nu ser jag ljust på framtiden och det känns som jag åtminstone har fått lite vind i segel....det är så skönt att känna lugn och harmoni i vardagen som flyter på här. Sitter och blickar lite bakåt i tiden och känner att det har funnits både härliga glädjestunder, härliga möten och människor som har stjärnströsslat min vardag den senaste tiden, att ha förmånen att få finnas i dom och uppleva dessa dagar är inget som jag tar förgivet utan jag tackar varje dag som får mig att känna detta lyckorus. För mig har det också varit en tid av att acceptera att jag är väldigt intuitiv en förmåga som inte alltid varit lätt att hantera men jag har alltid gjort så gott jag kunnat med de förutsättningar jag har, där och då....men det viktiga är att jag kan stanna upp och lyssna inåt och gå lite på djupet och det tror jag att alla behöver göra till och från och inte fastna i ekorrhjulet som så många gör. Nu är snart denna dag till ända och redan fredag imorgon som jag ser väldigt fram emot....SÅ FREDAG VISA DIG SNART FÖR JAG LÄNGTAR EFTER DIG!

DSC_0156nyu

Nu ska det bli så gott med kaffe och bulle som Mr H kom hem med idag. Så ni ska ha det så gott och njut eran tid här och nu.

Att vela och inte kunna fatta ett beslut

Har varit en dag som var tröttsam, men jag tror att helgens aktiviteter tog ut sin rätt på mig idag. Men nu brygger jag kaffe för fulla muggar för jag lär behöva både en och två muggar för att kvickna till. [bctt tweet="Funderat lite på min släkt i Wales"], har en känsla att dom är väldigt traditionsbundna men en sak är jag säker på... dom är väldigt hövliga. Sen fick jag veta av min syssling att dom är reserverade och det är nog så att det finns vissa saker som skiljer dom från oss. Skulle nästan tro att den spontanitet som jag har som är en del av mig, var är den hos dom, för den finns hos alla mer eller mindre men den finns där...gömmer dom den eller visas den bara för dom närmaste (inom familjen) ni må tro jag har grunnat på det här ett tag men kan inte dra några slutsatser. Jag har mest kontakt med en av mina sysslingar som är några år yngre än vad jag är...vi brukar prata på FB fast det är nog mest jag som håller låda vi har aldrig träffats och kommer kanske aldrig att göra det heller...vi kanske inte ens skulle dra jämt om vi träffades eller så kanske vi skulle bli jättefina vänner som jag iallafall känner att vi är på FB. Vad skulle ni göra om ni hade släkt som ni aldrig har träffat skulle ni ha modet att träffas...eller skulle det vara bättre att bara ha en sporadisk kontakt. Tro den största orsaken till att jag inte har åkt och träffat dom fast dom bjudit dit mig är nog den rädslan att vi ska vara så olika samtidigt som jag innerst inne känner att vi kan inte vara så olika...Jajaja här en vuxen människa som velar hit och dit...-aldrig i hela mitt liv så har jag har jag så svårt att ta ett beslut...får kanske ta mig i kragen och ta ett beslut....min syster har sagt till mig att vi åker när jag är redo för det..hon går nog bara och väntar att jag ska bestämma mig.

DSC_0625ny

DSC_0712ny

Att vela och inte kunna fatta ett beslut

Har varit en dag som var tröttsam, men jag tror att helgens aktiviteter tog ut sin rätt på mig idag. Men nu brygger jag kaffe för fulla muggar för jag lär behöva både en och två muggar för att kvickna till. [bctt tweet="Funderat lite på min släkt i Wales"], har en känsla att dom är väldigt traditionsbundna men en sak är jag säker på... dom är väldigt hövliga. Sen fick jag veta av min syssling att dom är reserverade och det är nog så att det finns vissa saker som skiljer dom från oss. Skulle nästan tro att den spontanitet som jag har som är en del av mig, var är den hos dom, för den finns hos alla mer eller mindre men den finns där...gömmer dom den eller visas den bara för dom närmaste (inom familjen) ni må tro jag har grunnat på det här ett tag men kan inte dra några slutsatser. Jag har mest kontakt med en av mina sysslingar som är några år yngre än vad jag är...vi brukar prata på FB fast det är nog mest jag som håller låda vi har aldrig träffats och kommer kanske aldrig att göra det heller...vi kanske inte ens skulle dra jämt om vi träffades eller så kanske vi skulle bli jättefina vänner som jag iallafall känner att vi är på FB. Vad skulle ni göra om ni hade släkt som ni aldrig har träffat skulle ni ha modet att träffas...eller skulle det vara bättre att bara ha en sporadisk kontakt. Tro den största orsaken till att jag inte har åkt och träffat dom fast dom bjudit dit mig är nog den rädslan att vi ska vara så olika samtidigt som jag innerst inne känner att vi kan inte vara så olika...Jajaja här en vuxen människa som velar hit och dit...-aldrig i hela mitt liv så har jag har jag så svårt att ta ett beslut...får kanske ta mig i kragen och ta ett beslut....min syster har sagt till mig att vi åker när jag är redo för det..hon går nog bara och väntar att jag ska bestämma mig.

DSC_0625ny

DSC_0712ny

Viktigt på riktigt!

[bctt tweet="Fortfarande här, fortfarande galen ... Men älskar sommaren!"] Fredag kvällen är här och solen orkade titta fram en liten stund här på kvällen innan molnen tog överhand igen...denna sommar kommer nog att kommas ihåg för all dåligt väder den hittils har bjudit på...men jag är ändå glad i hågen och sommaren är inte slut än. Sitter här och gottar mig i ett gott glas vitt vin Chill Out och lusläser mina favorit bloggar som jag har varit så dålig med att läsa den sista tiden...vinet prova jag för första gången till midsommarafton och det var faktiskt i min smak annars brukar jag vara ganska kräsen när det kommer till viner men det här vinet är lagom sött och ger ingen eftersmak som jag tycker att vissa viner gör. Heli min vän i Stockholm prata jag en stund med för en liten stund sen...så om du läser det här Heli så är du välkommen till oss lite längre fram på sommaren när jag har lite mera plats...ja du vet att jag har huset fullt just nu! Kramizar!

Viktigt på riktigt!

pablo (1)

Blondinbella och wake up call

Tiden går och jag tänker på hur roligt det ska bli när Sofia och Sami ska få en liten...läste på Blondinbellas blogg hur det ibland kan komma som wake up call att hon faktiskt är mamma och jag vet att både Sofia och Sami tycker det är fantastiskt att dom bildar familj och är ganska säker att såna stunder kommer dom också att få uppleva många gånger...det tror jag alla mammor och även pappor gör....även jag kan få såna känslor fast jag varit mamma i 28 år. Brukar titta in hos Blondinbellas blogg lite då nu, och tycker jag den är trevlig när hon skriver om familjelivet men även så kan man läsa sig till vilken drivkraft hon har. 9 september kommer en lite krabat se dagen ljus för första gången och jag är så förväntansfull och vem vet så kanske även jag kommer att få såna wake up call att jag är farmor.

68420efadf6672925968174c4072a5109504e811bd10e6524a83ed6b78946a27

My relatives in Wales

Återigen ett dukat bord när jag kom hem....Jag känner mig verkligen bortskämd inte nog med det igår så plocka hon mitt hår som kommer på alla ställen som dom inte ska vara på med trådmetoden...vilken fingerfärdighet Zhore har med tråden, tro hon får lära mig. Igår så kom jag ut på en promenad som kändes skönt att gå av sig efter att jag pratat med min syssling i Wales som jag aldrig har träffat...Nåt som jag har funderat en del över är hur vi har haft kontakt på FB och det känns som att han är ganska tillbakadragen men ändå väldigt hövlig som jag tro att många i släkten är där....men jag kan ju ha fel också kanske det är tvärtom....eller är det den engelska mentaliteten? men det gör också att det är svårt att lära känna vissa av dom på djupet när dom inte bjuder på sig själva som vi gör här. Har pratat en hel del med den äldre generationen på Skype och där så känner jag snarare tvärtom att dom är både skoj friska och öppna sen så har ju träffat T´s bror och kan nog säga att han var väldigt öppen och glad person och han berättade både det ena och andra....men som sagt T kan jag inte sätta fingret på kanske jag måste träffa han för att få en bättre uppfattning...vill ju inte ha förutfattade meningar. Idag är en ny dag som har varit fullspäckad med jobb och nu så tar jag det bara lugnt och vilar mina trötta fötter. Aros festivalen har börjat i vår lilla stad så nu är det folk och rörelser nere på City...min vän har ringt mig nu under två dagar men varje gång som jag skulle ringa tillbaka så har det kommit nåt annat emellan får nog ta mig i kragen imorgon, vet att han vill att vi tar en öl imorgon på festivalen och H ska iväg med jobbarkompisar så då kan jag nog komma ifrån en liten stund på kvällen....bara vädret håller i sig...vi är ju inte direkt bortskämda med solen denna sommar....man passar verkligen på att lapa sol när den behagar komma fram.

DSC_0163ny2

Friends

Var tvungen att andas djup in här på eftermiddagen efter att jag har pratar med en person...det var nog bra att få klarhet men på samma gång kändes det så slutgiltigt...men det är väl så livet är, människor kommer och går i ens liv och det väl så det ska vara, men det kändes bra att vi inte är ovänner....vänner på avstånd det är också en del av livet.

Nu väntar jag hem H och Zhore om en liten stund, dom är en sväng ner till City och handlar lite förnödenheter, jag var för trött att följa med utan jag tar det lugnt med min kopp kaffe och avnjuter det fina vädret som vi fick i våran lilla stad idag.

DSC_0176ny

Sköt om dig min vän!

Pigg och alert....då börjar dagen med ett leende!

Tänk att jag vakna pigg och alert fast det blev några glas gott vin igår kväll....så bäst att ta tillvara den energin för den lär jag behöva då massor med saker ska bli gjorda idag. Vakna även med ett leende på läpparna kan det vara den intressanta chatten jag hade med min syssling som gjorde sig påmind....Solen lyser och fåglarna kvittrade i mitt syrenträd när jag intog mitt morgonkaffe på altanen ni må tro att njöt till den sången.

Efter jobbet igår var jag och klippte håret...blev väldigt kort men det behövdes så vid nästa klippning tror jag att jag kommer ha tillbaks min egen hårfärg.

DSC_0108 DSC_0111