Birgitta i lilla staden

Syrran på besök

Igår var syrran på besök hela dagen. Käkade lättare påskmat och fika. På eftermiddagen gick vi ut på promenad med Kasio. Var väldigt skönt att ströva på åkrarna och skogsdungar. Alltid roligt när syrran kommer på besök och Kasio verkade trivas med henne. Det är väldigt  vackert här vi bor på landet, lugnt och skönt..lite av boende och fritid.

Bröd och salt

Blev inte att kratta på gården idag, utan vi åkte in till lilla staden och shoppa lite trädgårdsredskap och handla lite förnödenheter på Willys så många timmar gick bort där. När vi kom hem fick vi besök av syrrans ex make och han hade med sig bröd och salt i inflyttningspresent, en gammal tradition som jag tycker är väldigt trevlig sed och två av mina favoriter i köket. Att bjuda på nybakat bröd med gott pålägg det är ju pricken över iet. Brödet symboliserar gemenskap och saltet symboliserar välstånd och skall alldrig saknas i huset.

Påsken fortsätter med skön ledighet

Ååååå vad jag tycker att det är skönt med Påsken och ledigheten som medför med den. Vädret har varit omväxlande, snöade hela dagen igår och idag har det varit strålande solsken men dock lite kallt i luften. Trädgårdsarbete har stått på agendan då vädret tillät det och snön smälte bort på förmiddagen så vi har krattat bort eklöv från halva gården och om vädret blir bra imorgon så tar vi den andra halvan. Kasio var med oss hela dagen ute, hon älskar att gassa i solen, men nu har hon slocknat i soffan trött som hon var efter all spring på gården hela dagen. Tog bilder från vårat nedsänkta sovrum men som dock var lite stökigt för stunden men ville visa våran palm som har varit i våran ägo i säkert minst 20 år. Trodde när vi flyttade till mindre att den kommer nog inte få plats, men det gjorde den och jag tycker det blev bra där den står nu. Sakta men säkert så får allt sin plats i huset och det som jag inte vill har kvar kommer jag försöka sälja senare med en gårdsloppis.

 

Idag beställde jag en hylla som jag ska ha på väggen övanför skrivbordet som jag har i ett hörn i sovrummet, Blir mera ordning då på mitt arbete och lättare att ha koll på allting. En hylla med två lådor från Ikea.

Härligt, härligt

Härligt, härligt att vi kommit i ordning i nya huset. Jag verkligen storm trivs här ute på landet och redan från första natten har jag sovit gott, antar att det är den friska luften som man får här. Men det finns en del att göra i detta hus som att fixa bättre ventilation i torpargrunden och en del av huset behöver målas, den sidan som tar mest stryk. Nästa helg ska vi fixa i ordning två altanen så där lagom till Påsken som jag hoppas kommer med solskensväder. Den här helgen har vi också tagit en hund på prov. En tik av rasen Slovensk kopov och hittills så har det gått bra även med barnbarnet som bara är ett och halv år. Vi kände att vi måste se hur hon fungerar med barn då hon inte har varit van med att ha barn omkring sig, men det gick hur bra som helst och det verkar som om vi kommer att behålla henne. Men det roligaste har varit att inreda vårt nya hem så det har flyttas om en hel del och men nu är jag riktigt nöjd. Så jag tänkte att jag visar först vår matsalsdel i vardagsrummet som jag gillar skarpt med nishen i väggen. Här kommer det nog käkas många trevliga middagar, Och den första blev av idag då vi hade sonen och barnbarnet hos oss. Imorgon blir det att åka till Maj-Lis, min kund som jag åker till tre gånger i vecka och hjälper henne med det ena och andra. Det är hennes hund som vi har på prov. Vi ska plocka ned elstängsel som vi kommer sätta upp hos oss så Kasio kan springa löst på gården så att hon inte springer iväg när hon får vittring på vildsvin och råddjur.

Bilderna är tagna med mobilen så dom har inte bästa kvalitet

Vi har landat i nya huset!

Att flytta till nytt hus på landet var den bästa tiden på året nu när våren har kommit. Nu har vi möjlighet att se vad som komma upp i trädgården och efter det börja planera hur vi vill ha det i den. Själva flytten i fredags löpte på bra då vi hade duktiga grabbar som hjälpte till så ett STORT TACK ska ni ha alla som var med. I helgen höll jag på att dona och packa upp, jag hade redan bestämt var jag skulle ställa mina möbler och lite nya kuddar och gardiner har jag köpt nytt. Tror det är det roligaste med en flytt är att börja inreda. Tänkte att jag visar lite med bilder från våran lilla koja som jag kallar huset då det är betydligt mindre än huset som vi flyttade ifrån. Här är det litet men mycket mysigt och det är så lagom för Mr H och jag sen när yngsta har flytt boet. Han planerar att göra det inom den närmaste tiden eller innan året slut...hihii det får vi nog se, jag tycker att han ska inte ha för bråttom. Men han sa till mig under helgen att vårt nya hus är mycket bättre än det gamla fast det är litet, så vem vet han kanske kommer att storm trivas här.

Jag lyckades

Åter igen så har jag lyckas med att få det jag önskar genom attraktionslagen. Måste nog säga att jag har varit skeptisk till den i början när jag provade den. Men jag gjorde fel i början. Men sen när jag läste och försökte förstå den mera så gick det lättare. Jag kunde inte fatta varför det inte fungerade i början, men det som jag gjorde fel var att jag bara önskade och önskade men inget hände. Det var det som jag gjorde fel. Det går inte bara att önska sig nånting bara för att man vill ha det man önskar. Utan det som jag började göra var att det som jag ville ha så tänkte jag att jag redan hade det och vips så började det hända saker. För det man ska göra är att leva som om du redan har det som du önskar i livet. Visst är det lättare att få små önskningar än stora. Men jag är helt och hållet övertygad att den fungerar. Så det jag gör är att önska, tänker att jag redan har det och tar emot. Nu är det här enkel förklaring till attraktionslagen men den har fungerat några gånger för mig och jag är säker att jag gjort rätt då det slagit in.

Vill man veta mer om attraktionslagen finns det massor på nätet och böcker att läsa. Min senaste önskning som gick i uppfyllese var huset som vi flyttar till i Mars. Redan när jag steg in i huset så önskade jag mig det sen tog det en och en halv månad innan köpet gick igenom men under hela tiden så tänkte jag att det redan var mitt och vänta bara på att ta emot.

Överstökat och hundar

När man har haft fullt upp om dagarna så har vi inte fått undan julen här hemma förrän idag...skönt att fått det överstökat. Om två veckor kommer jag ha mycket tid för att börja med sortera och packa för våran flytt. Vi får tillgång till huset första Mars och säljaren köpte flyttstädningen av mig...inte illa att få betalt för att städa sitt eget hem. Längtar verkligen till flytten och såklart våren. Ska bli spännande och se vilka växter som växer på den stora trädgården. Igår satt Mr H och jag på nätet och tittade och letade rashundar. Det kan nog bli så att vi åter igen skaffar hund. Mr H fastna för Vit herdehund och jag för Portugisisk vattenhund.

Båda två är väldigt fina hundar och svartvita är mera allergivänlig än den vita herdehunden.

Orakel kortlek

Jag lät spå mig i en fransk orakel kortlek. Man får några bilder och sen ska man välja ut det kortet som man drogs mest till. Jag drogs till klockan vars betydelse är detta.
Kortet Evighet
De goda tiderna, vad detta än betyder för dig, kommer att fortsätta under en lång tid. Det är ditt förtroende, din tro, din tillit, din motivation, din ambition och känsla att du är större och starkare än du ser ut som hjälper dig att göra framsteg. Man kan förvänta sig en lång tid av stabilitet, framsteg och tillfredsställelse.
Ja året har ju börjat väldigt bra och jag har en framtidstro så man kan nog säga att det stämmer ganska bra men då ska det fortsätta flyta på bra....det håller jag tummarna för och hoppas att allt det bästa kommer till mig detta år.

På besök!

Igår var vi en sväng till far och mor och berätta om vårat husköp...nu tror jag att allt ska gå iland då vi betala handpenningen i veckan. Ja dom blev glatt överraskade och far börja kolla hur långt vi får till dom och det visa sig att det inte alls är långt på cykel då det går att gena på småvägar. Vi kommer att behöva göra oss av med en del möbler och småprylar och jag tror att det är bäst att börja med att rensa i god tid. Får också slå en signal till Effecta auktionsbyrån som vi har i staden för dom kan även hjälpa till med flytt och sen kan vi sälja våra saker hos dom....två flugor i en smäll.
Visar några bilder invändigt från huset. Tycker det är jättemysigt där och jag längtar tills vi kan flytta in i slutet på mars.

Kallt och födelsedag för två!

Minus 13 grader, snö och kalla vindar. Nedbrunna ljusstumpar, raggsockor och mys framför tv med julens överblivna pepparkakor. Det är väl så som januari ska vara.
Idag fyller Mr H och Sofia år...Stort grattis till er båda 💗💗💗

Det snöar och vågar jag hoppas!

Härligt nu snöar det för fullt....blir så fint vinterlandskap och framförallt så blir det lite ljusare därute. Ni som har följt mig här på bloggen vet säkert att vintern inte riktigt är min tid på året. Men faktiskt jag börjar gilla den litegrann när snön faller och man kan bara hoppas att den får ligga kvar ett tag. Sen hoppas jag att vargavintern inte kommer som vädergudarna har spått att vi ska få uppleva den här vintern för då kan man väl inte vistas ute längre stunder.

Huset som vi kanske köper får vi köpa väldigt billigt och handpenningen ska betalas i dagarna och då kan jag nog börja med hoppas att det är vårt. Jag blev väldigt förtjust i trädgården och redan när jag såg den första gången så kunde jag se hur fint det är där på sommaren. Huset gillar jag också fast det är litet, men ni må tror vad jag planerar och kan se hur vackert det blir där. Jag är hundra på att vi kommer att stormtrivas och framförallt vill jag mitt barnbarn ska kunna vistas och ha roligt på landet. Gå till bonden och hälsa på korna som han har där, det skulle han säkert tycka vara spännande. Bonden bor inte alls långt från oss bara en liten promenad. Vågar jag hoppas att allt går vägen?

Första dagen på det nya året!

Första dagen på det nya året och det känns förträffligt bra. Vi hade en lugn nyårsafton och väntade in tolvslaget då vi gick ut i vår trädgård för att titta på fyrverkerierna som staden bjöd på. Väldigt fint blev det på himmelen. Åter igen har jag inte avgett något nyårs löften utan jag har på känn att 2017 kommer bli ett superbra år och dom där löften som man brukar avge bryter man förr eller senare. Nej det ända som jag önskar för min egen del är att husköpet ska gå i land och att jag kan börja planera för en flytt. Och att alla mina nära och kära får ett bra år med god hälsa och många skratt. Ja jag tror att 2017 är förändringens år som kommer att vara ett år med mindre bekymmer och mera att ro iland alla kommande planer både när det gäller familj, jobb, pengar och att slutligen få min bok utgiven. Så jag ser framemot ett ljust år för oss alla.

Så come on 2017 bjud på ett bra år!

Kanske flytt fram på våren

Nu går vi med spänning och kommer att göra det i några dagar. Om allt vill säg väl vi kommer att röra på oss i slutet på Mars till ett nytt litet hus på landet med stor trädgård. Jag tycker jättemycket om platsen som ligger väldigt naturskönt nära Mälaren. Huset har två altaner under tak och två paviljonger i trädgården...supermysigt. Även fast huset är litet så kommer det att räcka för oss och yngsta får såklart eget rum. Men oj vilket jobb med att flytta från ett stort hus till ett mindre det kommer att bli om allt vill säg väl som sagt. Det blir rensning på rensning både med prylar och möbler. Om allt klaffar så ska allt bli klart i slutet på nästa vecka.

Imorgon är det nyårsafton och då ska det skålas in det nya året som jag hoppas går i vår favår.

Önskar er alla Gott Nytt ÅR!

Våran jul!

Då kom julen och passerade. I år var det en lugn och skön julafton då jag bara hade det mina hos mig. Sami och barnbarnet sov över hos oss då Sofia jobba sent på kvällen, men julmaten hann hon umgås med oss. Jag är lika förundrad och betuttad i Liam hur mycket energi en sån liten kille kan ha. Det var lek i två dagar då ha pocka på mycket uppmärksamhet. Han är väldigt lätt lärd, han såg när hans farfar skruva på ett batterihållare på en leksak som han fick och naturligtvis skulle han också börja skruva, så han skruva på allt han kom åt. Snön som kom i November som var så fin, då trodde man att i år skulle det bli en vit jul men det ville säg inte riktigt så, fanns inte ett snöflinga så långt ögat kunde se så det blev en grön jul igen. Men annars har julen varit riktigt skön med tid att rå om det mina lite extra och framför allt kära barnbarnet Liam.

WP_20161224_05_46_49_Rich WP_20161224_08_03_43_Rich

Juldukningen och julgranen med alla paket under den.

  Tagen med Lumia Selfie

Här sitter jag och väntar att de mina ska knacka på dörren och julröd fick jag bli i år.

WP_20161224_12_02_47_Pro

Julskinkan

WP_20161211_16_52_34_RichoVisst hade det varit mysigt med lite snö. Snön som föll i November

Mitt hem

Solsken väder bjuds det på idag, jätteskönt då det väntas mildväder i nästa vecka. Tror jag sov i nära tio timmar i natt då jag slockna väldigt tidigt igår kväll. Är nog spänningen efter all om möblering som skedde inför fotograferingen av vårt hem. Tänkte jag skulle visa några bilder som fotografen tog med delar i rummen. Vitt är min bas i rummen och som passar mig bra då jag vill ha det ljust.C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546069 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546070 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546071 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546072 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546075 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546077 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546079 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546080 C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_21546084