Birgitta i lilla staden

Home styling

I flera dagar så har jag pysslat här hemma med att få undan möbler och små prylar har stuvat in i garderober och alla möjliga ställen som det gick att få in sakerna i. Nu undrar ni säkert vad jag håller på med, ja idag hade jag först en stylist som kom med fina rosor som skulle placeras ut lite här och där i mitt hem, sen kom fotografen som skulle filma och ta bilder. Nu är det så att vårat hem kommer att komma ut på bostadsmarkanden med tjänsten "PÅ GÅNG" så får vi se var vi landar nånstans då vi inte riktigt ännu har bestämt om vi ska sälja eller inte. Men vi är fortfarande sugna på ett litet hus utanför vår lilla stad som vi har varit och tittat på två gånger på. Men vilken arbete med att filma vårat hem, jag i min tro trodde dom skulle filma med en vanlig system kamera men han kom med nån apparat som stod på en ställning som typ snurra runt hela rummet som den stod i, och fotografen kunde styra den med sin ipad, tänk vad tekniken går framåt. Tur att det inte tog så många timmar då jag varit upptagen med annat idag också.

Till och med badrummet fick sin ros. Efter när stylingen var färdig tyckte jag att det såg väldigt stort och annorlunda ut när alla småmöbler och prylar kom bort och det blev mera avskalat.

WP_20161110_16_56_48_Rich WP_20161110_16_59_20_Rich WP_20161110_17_03_45_Rich WP_20161110_17_05_03_Rich

Nu visar jag bara rosorna med och alla de ljusen som skulle vara tända.

På husvisning

Så skönt med denna lördag dag har varit, vädret var mer än skapligt då vi var och titta på ett hus idag som vi blev väldigt intresserade av. Trädgården var jättefin och stor med både buskar, fruktträd och till och med björnbär. Nästa vecka kommer en mäklare till oss för att sätta vårat hus på tjänsten "På gång" en tjänst där vi kan känna av lite på marknaden för vårt hus och se om det finns spekulanter. Och på torsdag kommer en stylist och fotograf som ska ta bilder och filma för 3 D, väldigt fiffigt där med att filma alla rum och som man sen kan se runt i hela huset i datorn innan man går på visning. Efter vi var på visningen så åkte vi köpte lite grejer som mannen behövde och då passa jag på att köpa leksaks djur från bonden hus ni vet hästar, grisar, kossor och andra djur. Tror dom kan bli roliga för Liam att leka med då dom var i den större modellen. Han får leka med dom nästa gång som dom kommer på besök. Har även beställt sängkläder från La redoute i en ljusgrön färg med en kant av korallfärg och prickiga örngott.

WP_20161030_12_09_48_Pro

Tre små troll som vakta den fina trädgården.

Hus och bilar

Ooops dagarna går fort nu, hinner inte riktigt med bloggen just nu då jag har massor med jobb. Helgen har varit rogivande men med ett litet jobb igår i Enköping mitt på dagen. Och idag var vi på en hus visning. Ett hus som låg på en väldigt fin plats ute på landet. Men det fanns en hel del att göra på det huset men det var väldigt fint och  hade en bra planlösning. Nu är det andra gången som vi är ute och tittar på hus så det är kanske dax för oss att röra på oss men då ska det vara ett hus på landet. Skulle vara så mysigt att bo ute på landet och köpa oss en hund som vi har saknat ända sen våra hundar Tictac och Dino gick bort. Här i lilla staden skulle jag aldrig skaffa hund men ute på landet är en annan femma. Förra helgen var vi i Stockholm och köpte en röd Polo till mig som jag gillade, mannen i huset håller på att fixa lite grann på den men snart kommer jag rulla på stadens vägar.

WP_20161016_15_57_42_Pro

Visst är det snyggt med röda bilar, fast det sägs att man får putsa mycket på dom.WP_20161023_15_26_33_Rich

Kan faktiskt tänka mig att bo i detta lilla söta hus, nästa att jag har redan börjat med planeringen av inredningen "fniss fniss"

Lena i Wales

Oktober är här och nu börjar hösten märkas av mer och mer. I dagarna har vi haft kraftiga höstvindar men ändå var det ganska skönt när regn och vindarna kom efter den varma sköna september månad som det bjöds på. Nu väntar höst bestyren med fönsterputs när Mr mannen är färdig med målande av dem. Han är just nu på övervåningen med att få dem klara sen är han färdig med alla. Trädgårds möbler ska vinter förvaras och det ska krattas bort all den färg glada löven som finns på gräsmattan sen är det bara att vänta in den mörka årstiden. Veckorna går och jag har varit ute på arbete hos två nya kunder så allt går efter mina planer, det återstår när detta år är slut om jag ska fortsätta och eventuellt starta eget. Så nu vet ni lite av mina planer när det kommer till arbete. Men det känns som jag är mogen för detta och sen är det så många som sagt till mig varför jag inte gör det, men tiden är kanske inne nu.
DSC_0137
I år tror jag på massor med snö och kall vinter, då vi haft nu några år med milt väder.
[spacer height="20px"]
Brukar läsa bloggen Lena i Wales när jag får lite tid över och idag så gjorde jag det och läste några inlägg sen senast, Bloggen är jättetrevlig att läsa när hon skriver om Wales och vad som händer och sker där men även en massa fakta. Tycker det är roligt att läsa den då jag har själv har släkt som bor där och som jag besökte tidigare i somras. Man får en inblick hur det är där och det tycker jag är jätteskoj. Läs bloggen HÄR!
cropped-photo0281
Jag hoppas att jag flera gånger kommer att besöka Wales och släkten som jag har där.

I rungande fart

Ja usch vilken tid det tar att redigera boken som jag skrivit, hittar fel hela tiden och måste läsa om och om, blir som blind på texten. Men den ska nog bli färdig snart för ett andra utskick till min lektör. Förhoppningsvis före julen. Jag gör hela redigeringen själv och sen vill jag inte att den skall spökskrivas som många böcker är, utan jag vill fixa allt själv. Det tyckte min lektör också för man blir bättre och bättre på att utveckla sitt skrivande. Kommer ni ihåg att jag skrev i ett tidigare inlägg om förändringens tid. Och alla planer som jag planerade börja ge frukt. Kan så mycket som säga att jag har börjat frilansa och har fått några kunder. Och det tycker jag är jättekul. Veckorna går i rungade fart men så är det väl med tiden när man har fullt att göra. Vi firade för två helger tillbaks mitt barnbarn ett-årsdag, det var jätteroligt men fattar inte att han har blivit så stor och går det gör han också redan innan han var 11 månader. Det gäller att njuta av den här tiden som han är liten och sen är det så roligt att se hur han utvecklas...En glad kille det är han, och världens snällaste.

DSC_0577

Som en lördag eftermiddag ska vara

Skön lördag och full med energi fast jag varit ute och jobba några timmar i Enköping. Vädret är fortfarande med oss med det riktigt härliga september dagar. Tittar just nu på fotboll då jag lagt en liten slant på topptipset, tycker det är roliga att titta på fotboll om man spelat en liten peng och några vinster har jag gjort på senaste tiden. Yngsta sonen for till Örebro och skulle titta på nåt evenemang med vår svenska F1 förare...säkert jätteskoj. OCh mannen i huset har tagit fram målarpenseln och börjar målat fönsterblecken som är något slitna. Och jag tar det bara lugnt framför TV med fotbollen precis som en lördag eftermiddag ska vara.

DSC_0196

Hösten börjar göra sig påmind

September är här och hösten börjar göra sig påmind, men än är vädret riktigt skönt och mina höstblommor har börjat blomma..och jag njuter fast jag har mycket att göra men jag tar dom små stunder som bjuder på avkoppling så fort som tillfälle ges. Har mycket arbete med planerna som jag prata om i förra inlägget och som nu börjar bära frukt och jag hoppas att det kommer att hålla i sig. Samtidigt som jag väntar på att min lektör ska höra av sig. Hoppas att jag inte behöver göra så många omarbetningar på boken....ja ni som har följt mig vet att jag har skrivit en bok. Ibland så tänker jag varför jag behöver ha så många projekt på gång men sen så tänker jag att jag mår bra av att vara aktiv även fast det ibland kan vara mycket arbete som det medför. Nu tänker jag bara ha det skönt resten av denna dag och fortsätta med att njuta...kanske går ut i trädgården och plockar en blombukett att sätta i vasen...För Åååå vad jag älskar blommor, det om nåt får en att må gott och ger glädje.

WP_20160904_17_16_51_Rich WP_20160904_17_17_12_Rich

Mina fina höstastrar...kan nog bli en liten bukett!

<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-113297578-6190-58a1a20da5d2f' data-src='//widgets.wp lisinopril 5 mg.com/likes/#blog_id=113297578&post_id=6190&origin=www.birgittailillastaden.com&obj_id=113297578-6190-58a1a20da5d2f' data-name='like-post-frame-113297578-6190-58a1a20da5d2f'>

Gilla

Att våga - i förändringens tid

Hej på er alla det var ett tag sen hoppas det är bra med er![spacer height="20px"]

Jag känner en känsla av mening och viljan att få saker gjorda. Känner att jag har förmågan, kanske ett utmärkt omen av en stundande framgång och förändring....Och dags att börja tro på sig själv och gå för det! Men visst finns det risker och även spänning i det jag planerar, men är det inte så för att vinna måste man våga. Det handlar om arbete så mycket kan jag dryfta om det. Återkommer mer om det när jag känner att jag har till 100 procent bestämt mig....fast just nu känns det nästan som att jag går får 200 procent men det finns mycket som ska planeras och gör jag det här så kommer det betyda en stor förändring i mitt liv som delvis påverkar min familj. Men i dagsläget har jag fullt stöd från dom.[spacer height="20px"]

Idag blir inte så mycket gjort då jag har värk i mina fötter, men jag kör mitt träningsprogram som jag fått från min sjukgymnast....så fort som jag slarvar med träningen så kommer det onda tillbaks. Blir att kura lite här inne då vädret inte bjuder på solsken utan det har regnat till och från hela dagen...kanske blir att fortsätta läsa i boken som jag håller på och läser och har kommit en bit i.

DSC_0358

Kanske jag hittat min väg!

Motiv Öland

Åååå vad jag älskar dessa två tavlor som jag har äntligen fått upp på väggen. Köpte dom när jag var på Öland och den ena med dom röda fiskebodarna är motiv från Böda hamn där vi brukar vistas när vi är där, den andra motivet kan man skymta Blå jungfru ön ut i havet, ni vet dit alla häxor åker på sina kvastar och har sammankomst på påsken....men det är kul att ha dessa motiv på väggen som påminner mig om alla gånger som jag varit där och fått lugn och ro i kroppen och mental återhämtning...Älskar så mycket Öland går inte att beskriva i ord hur mycket. Havet gör också sitt att jag mår så bra där, att ha tillgången till havet är från min åsikt väldigt priviligerat och jag har alltid haft en längtan till havet. Men nu har jag det på väggen och jag så glad.

WP_20160817_12_11_35_Rich WP_20160817_12_12_06_Rich WP_20160817_12_12_14_Rich Den här stranden har jag badat många gånger i. Ibland ett snabbt morgondopp!

Uppsala Botaniska trädgård

Då så kommer inlägget från Uppsala Botaniska trädgård. Det fanns flera trädgårdar att titta på och vi gick dom sista timmarna där innan vi börja köra hem. Kan tänka mig att denna trädgård kan man besöka vid alla årstider då blomningen blommar vid olika tider på året. Jag föll nog ganska snabbt för denna fina trädgård. Parken med buskar i olika formklippningar var väldigt fint. Men mest tyckte jag om att gå i trädgården med alla perenner, mycket var utblommat så jag vill gärna åka tillbaks nästa vår och sommar. Finna inspiration till egen odling bland stenpartiväxter, köksväxter, sommarplanteringar kan man nog lätt få här.

DSC_0509

Victoria café hann vi aldrig till innan dom stängde där vid fem tiden...Får bli nästa gång.

[spacer height="20px"]

DSC_0475

DSC_0409 DSC_0412 DSC_0418 DSC_0426 DSC_0429 DSC_0451 DSC_0452 DSC_0453 DSC_0455 DSC_0457 DSC_0458 DSC_0461 DSC_0462 DSC_0469 DSC_0492 DSC_0500 DSC_0502 DSC_0503 DSC_0504 DSC_0507 DSC_0508

Gott om sittplatser fanns det också, bara att ta med sig picknick och bara njuta av all det sköna.

Uppsala

Gårdagens besök i Uppsala var en fullträff, njöt hela dagen. Först var vi till Skaris och åt en jättegod brunch. Jättefint ställe vid vattnet och småbåtshamn. Det bjöds på kallskuret, varmrätt och efterrätt. Deras kallskurna lax var så god så jag nästan höll på att föräta mig. Värt ett besök där om ni inte varit där och ligger bara ungefär 20 minuter från Uppsala centrum.
[spacer height="20px"]
Sen åkte vi in till centrum och promenerade längs med Fyrisån, väldigt vackert där med grönska och uteserveringar. Var väldigt spännande att gå där, jag blev stående att titta på ett danspar som dansträna på dansbanan, dom var jätteduktiga och jag fick ta bilder på dom, så sensuell dans dom träna på...minnen väcktes till liv då jag var ung och dansade mycket. Sen tyckte jag att husbåtarna var fina, skulle kunna tänka mig att bo i sån en härlig sommar.
[spacer height="20px"]
Vi gick till deras fina kyrka och strövade runt där och fika gjorde vi också på en uteservering, Tycker att Uppsala är en trevlig stad och även om jag varit där ofta så var det mycket som jag inte har sett för ofta jag bara varit där i ärende och inte har haft tiden att utforska staden.
[spacer height="20px"]
Vi var även till den Botaniska trädgården, som kommer i ett nytt inlägg under dagen...Kika in senare!
WP_20160813_14_16_52_Pro
Besöket på Skaris var en julklapp från Sami och Sofia, som var väldigt uppskattat...STORT TACK!
[spacer height="20px"]
WP_20160813_13_12_23_Rich WP_20160813_13_15_55_Rich WP_20160813_14_05_43_Rich WP_20160813_14_05_55_Rich WP_20160813_14_06_12_Rich WP_20160813_14_14_03_Rich
[spacer height="20px"]
Bilder från fyrisån och staden.
DSC_0336DSC_0343DSC_0344DSC_0345DSC_0347DSC_0348DSC_0350DSC_0353DSC_0354DSC_0355DSC_0356DSC_0357DSC_0358DSC_0359
DSC_0355 DSC_0357 DSC_0358 DSC_0360 DSC_0361
DSC_0373
DSC_0375DSC_0382DSC_0387DSC_0510DSC_0513DSC_0519DSC_0529DSC_0531DSC_0532DSC_0533DSC_0534

Karma AJ!

Kom från jobbet här på kvällen, och vägen innan man kommer till första rondellen vid Hälla från Irsta vägen...Tittade ut mot havre åkern och såg ett brudpar som fotograferades, jag blev något förvånad för det såg så vackert ut, men i min förvåning så körde jag bara vidare men borde stannat och tagit ett bild...nu får ni bara IMAGINE hur fint det var.

DSC_0200 DSC_0203 Så om nyligen mitt liv har känts som en riktig slit, mitt överflöd något blockerad och möjligheter mindre tillgänglig ...  så borde jag kanske sakta ner och omvärdera mitt liv, insistera på själviakttagelse i motsats till yttre ambition. För om jag inte lyssnar! Karma. Aj. Men allt som är på väg att förändras börjar med små små steg ... börjar känna lättare, uppleva mer klarhet, och vakna med en brinnande önskan att flytta mitt liv framåt....lite av mitt tänk idag!
Mitt på dagen slängde jag ihop en frukt paj med nektariner och två bananer...blev supergott och uppskattades av alla i familjen.

Brunch på Wärdshuset Skarholmen

Nu har jag bokat brunch på Wärdshuset Skarholmen eller som dom flesta säger "Skaris". Så på lördag blir det en tripp till Uppsala för att sätta fart på våra smaklökar...för det ska nog smakas på det mesta. Skarholmen ligger naturskönt vid vattnet så det blir nog också att ströva runt på området. Ibland är det bara så skönt att sticka iväg på nåt trevligt och se nya vyer...ska bli så roligt!

restaurang-skarholmen_38673021

Dewstow Garden and Hidden Grottoes

Plocka blommor i min trädgård igår och satte i en söt vas på diskbänken, uppskattades av mannen i huset. Han vet att jag tycker blommor och den här årstiden brukar han plocka till mig när han är ute i naturen och fotograferar som han älskar att göra. Det kännas att hösten är på väg, märks också i min trädgård då dom flesta blommor redan har blommat ut. Kommer snart blomma några höst astrar och min hortensia buske...that´s it!
WP_20160810_17_39_46_Rich
  Läste på min blogg väns blogg om Dewstow Garden and Hidden Grottoes som jag tycker verkar vara en väldigt spännande trädgård, en unik trädgårdsanläggning både över och under mark med grottor och vattenanläggningar. Verkar vara en väldigt annorlunda trädgård. Fråga min syssling Tim om han hade besökt den nångång men han hade inte ens hört talas om den, han fick länken till bloggen Lena i Wales, hos henne kan man läsa mer om den. Lena har bott ett antal år i Wales med sin engelska make. På hennes blogg kan man läsa om Wales och vad som händer där och lite fakta om landet. Tror jag lägger denna trädgård till min önskelista "att besöka".
27dce4fc85397b968ae5189cdfbaba21 35e26606040a55c25d77fe621147348e 24056fc4b8c61b507b69d5d204c6421e

Höst och vinter

Brrrr det är kallt idag och vinden den viner för fullt nästan jag tror att markisen ska släppa från husväggen..men den håller nog. Det lider mot hösten och jag mår så bra så både hösten och vinter för komma tids nog.  Älskar höstfärgerna, finns det nåt vackrare än när hösten visar sin färgprakt och vinter som inte är precis min bästa årstid men ändå vacker när snön har kommit och isen har lagt sig på vattenytan. Jag går i väntans tider, boken som jag skrivit är hos lektören och jag väntar på att jag ska höra nånting från henne.  Ibland så tänker jag att hon bara kommer att ge mig en massa kritik, men kritik ska ju vara bra för då kanske jag kan få andra insynsvinklar i den och omarbeta delar i den så det kommer nog dröja ett tag till innan den är helt färdig.

DSC_0511 DSC_0512 DSC_05125