Birgitta i lilla staden

Category: Okategoriserade

Påsken fortsätter med skön ledighet

Ååååå vad jag tycker att det är skönt med Påsken och ledigheten som medför med den. Vädret har varit omväxlande, snöade hela dagen igår och idag har det varit strålande solsken men dock lite kallt i luften. Trädgårdsarbete har stått på agendan då vädret tillät det och snön smälte bort på förmiddagen så vi har krattat bort eklöv från halva gården och om vädret blir bra imorgon så tar vi den andra halvan. Kasio var med oss hela dagen ute, hon älskar att gassa i solen, men nu har hon slocknat i soffan trött som hon var efter all spring på gården hela dagen. Tog bilder från vårat nedsänkta sovrum men som dock var lite stökigt för stunden men ville visa våran palm som har varit i våran ägo i säkert minst 20 år. Trodde när vi flyttade till mindre att den kommer nog inte få plats, men det gjorde den och jag tycker det blev bra där den står nu. Sakta men säkert så får allt sin plats i huset och det som jag inte vill har kvar kommer jag försöka sälja senare med en gårdsloppis.

 

Idag beställde jag en hylla som jag ska ha på väggen övanför skrivbordet som jag har i ett hörn i sovrummet, Blir mera ordning då på mitt arbete och lättare att ha koll på allting. En hylla med två lådor från Ikea.

Jag lyckades

Åter igen så har jag lyckas med att få det jag önskar genom attraktionslagen. Måste nog säga att jag har varit skeptisk till den i början när jag provade den. Men jag gjorde fel i början. Men sen när jag läste och försökte förstå den mera så gick det lättare. Jag kunde inte fatta varför det inte fungerade i början, men det som jag gjorde fel var att jag bara önskade och önskade men inget hände. Det var det som jag gjorde fel. Det går inte bara att önska sig nånting bara för att man vill ha det man önskar. Utan det som jag började göra var att det som jag ville ha så tänkte jag att jag redan hade det och vips så började det hända saker. För det man ska göra är att leva som om du redan har det som du önskar i livet. Visst är det lättare att få små önskningar än stora. Men jag är helt och hållet övertygad att den fungerar. Så det jag gör är att önska, tänker att jag redan har det och tar emot. Nu är det här enkel förklaring till attraktionslagen men den har fungerat några gånger för mig och jag är säker att jag gjort rätt då det slagit in.

Vill man veta mer om attraktionslagen finns det massor på nätet och böcker att läsa. Min senaste önskning som gick i uppfyllese var huset som vi flyttar till i Mars. Redan när jag steg in i huset så önskade jag mig det sen tog det en och en halv månad innan köpet gick igenom men under hela tiden så tänkte jag att det redan var mitt och vänta bara på att ta emot.

Ljuslykta och fruktkorg

Veckan har gått fort och imorgon är det redan fredag.... Oj vad jag ska njuta! Regn har det bjudits på idag, men jag kan se att det börjar spricka upp. Jag trodde första veckan på jobbet efter semestern skulle kännas trögt men inte det då. Utan jag tror jag verkligen fick återhämtning på Öland. Har lovat att visa ljuslyktan som jag köpte där, men jag köpte också en jättefin fruktkorg gjord på drivved som jag tycker är så fin. Vet inte om drivveden är från Öland men det spelar ingen roll, men jag kan gärna få tro det. Och maken han skäms inte utan han pruta för fullt, jag kom inte ens på tanken. Men han är full lärd när det kommer till prutning och vi fick hundra kronor billigare... En bra affär.

Har funderat på om jag ska ge ut min bok som E-bok också, om det kan vara en bra idé?, många läser böcker på nätet och det har även jag gjort, men att ha en bok i handen är nog det bästa iallafall. Släng iväg en kommentar med din åsikt!

WP_20160804_12_23_06_Rich WP_20160804_12_26_34_Rich WP_20160804_12_26_44_Rich

Sjönöd och kvällsmys

Igår kväll satt vi på kvällen vid stranden och elda och hade riktigt gott och skönt. Vi hade tagit med oss vin och tilltugg och elden värmde gott. Det var flera som var på stranden och hade kommit på samma idé som oss. Men det var så härligt att titta på månen som lyste stor och rund. Och tankarna fick spela fritt.
DSC_0014 DSC_1006 DSC_1008
Men till dagens oroväckande händelse, Helikoptern kom för att rädda människor i sjönöd. Troligtvis
hade dom fått lämna sin båt till en livbåt och vem vet kanske dom flöt på havet hela natten. Jag som är född vid havet vet att man ska ha stor respekt över havet för det kan vända ganska fort där ute på böljan blå. Nu får man bara hoppas att det var ingen som drunkna och att alla räddades välbehållna. Men det var stor pådrag med vira upp dom i säkerhet till helikoptern.
DSC_0104 DSC_0105 DSC_0107 DSC_0109 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0112 DSC_0113 DSC_0114 DSC_0115 DSC_0117

Jag har semester

Min första semesterdag....så vad ska hända under dessa förhoppningsvisa härliga dagar med sol och sommarvärme...jajaja sol och värme kanske är bara önske tänkande med tanke på vädret som varit dom senaste dagarna. Men jag nöjer mig ändå med att bara vara ledig och ta sig en avstickare. För imorgon bär det av till min paradis ö, jag längtar, längtar att få stanna upp och invänta min själ att få vandra längs med stränderna eller vid dom öppna landskapen. Det viktigaste jag ska ta med mig är min dator...måste kunna skriva ner mina tankar och vem vet kanske jag får mera inspiration för boken jag skriver...kan nästan se mig sitta vid stranden i full fart med att skriva texter medan naturen bjuder på sin skönhet med vågor som kluckar mot stranden, vassen som rör på sig till den stilla vinden...så härlig! Men mest av allt så längtar jag till att få ta dagarna med ro och bara vara....göra ingenting! för vem har sagt att man måste titta på alla sevärdheter när man åker på semester, räcker det inte med att just bara vara, käka och fika på små mysiga restauranger och cafeér...jojojoo duktig att besöka cafeér det är jag det, tackar aldrig nej till ett café besök man kan nog säga att jag är ett proffs.

DSC_0971

Den här bilden är från sommaren 2013 och jag hade det så härligt skönt.

DSC_0954

Det finns ingen plats på jorden som kan ge så mycket skönhet som denna plats.

Power Big Meet 2016

Då var denna Power Meet över för denna gång, blev en sen kväll med en för kväll hos Jocke och syrran. Vi kom iväg ganska sent på kvällen för att kolla alla bilar som cruisade längst med boulevarden vid Lögarängen. Hungriga var gänget när vi kom dit ner så det köptes hamburgare vid ett av stånden men jag hade jättesvårt att äta den stora hamburgaren så den gavs till syrran som var vrål hungrig. Vi hade alla fått lite för mycket innanför rocken och jag glömde mina glasögon så jag var ju tvungen att gå väldigt nära bilarna för att över huvud taget kunna se dom....jag med min dåliga syn det var snudd på att dom fick leda mig. Dagen får nog gå  i lugnan ro och på eftermiddagen ska jag nog kura ner mig i mitt bok skrivande och försöka vara lite kreativ.

^1C040514DA36ABEE7593E1200C0CB1E93BF387AD08A5D1A518^pimgpsh_fullsize_distr ^613F6EC9D8567D31DFAA752B0F0768A732EDA26749DA0CCEF5^pimgpsh_fullsize_distr

♥ Warm hugs!♥

Nu har jag landat med.....

Nu har jag verkligen landat här hemma efter syrran och min resa i Wales och London, med många intryck och upplevelser därifrån....mycket nöjsamt var det.... Jag var väldigt glad att jag träffa Tim för första gången och jag fick bara fina intryck av han. Jag är en glad person som tycker om att tillbringa tid med likasinnade personer! Mina vänner/släkt är vinden under mina vingar och de tar mitt humör till en helt ny nivå! Inte ens solen kan tävla med er när ni skiner tillsammans.
Här i vår lilla stad har vi just nu Power Big Meet och mycket trevligt och roligt brukar det vara dessa dagar som det pågår. Så denna fredag kväll blir det att ta sig en sväng ut och lite vin blir det också. Solen skiner så varmt och skönt hos också så jag tror det blir fina dagar för detta stora evenemang.
13626411_678592555622136_3360164861478127349_n

Glad midsommar!

Ja jag vet att jag varit dålig med inläggen, bloggen har fått stå åt sidan då jag har både jobb och andra projekt på gång, och nu på söndag reser jag till London och Wales, kommer att träffa släkt i Wales för några dagar och dom sista dagarna blir i London och ni vet säkert att jag gillar London. Projektet som jag håller på med - jag skriver en bok och kanske när den är färdig så ger jag ut den eller så ger jag bara ut den till mina närmaste det beror kanske på hur självkritisk jag, men den tar mycket tid av mig och det är klart när jag är inne i skrivandet jag då kan jag sitta och skriva i flera timmar, tiden går väldigt fort då.
Imorgon firar vi midsommarafton, men det lovas dunder och brak men det är ju som vanligt vid midsommar eller i allafall massor med regn. Vi hade planerat att ha en heldag ute på Ängsö men vi får kanske tänka om, vi tänkte att vi skulle göra nåt annorlunda i år mot vad vi brukar göra då vi varje år åker till Kvicksund, dit kan vi åka på midsommardagen.
Önskar er alla en trevlig och lagom onykter midsommarafton!
632@80
Nubben till sillen är ett måste... Helan går, sjung hopp faderallanlej
Helan går, sjung hopp faderallanlej Och den som inte helan tar han heller inte halvan får
Helan går, sjung hopp faderallanlej
 SKÅL!

Krutcupen Malmbybanan

Från söndagens race på Malmbybanan i Strängnäs, ett gammalt militärt flygplats med många fina sträckor. Den här dagen så körde bara Simon och Robert så två förare vara borta från teamet. Men det gick ju jättebra då vi kamma hem första platsen men ni må tro att jag tyckte det var jättespännande där på slutet med depå stopp för förarbytet. Jag och Mr H kom dit på slutet av racet och hade trevligt och skoj. Tyckte det var väldigt bra gjort av grabbarna att hamna på prispallen då dom oftas har haft problem med bilen och ofta fått avbryta eller haft för långa depåstopp med mek på bilen då nånting har gått sönder. Men när bilen går som en klocka då är dom framme och slåss om pallpris och nu tog dom första platsen.
STORT GRATTIS TILL MINA HÄRLIGA DUKTIGA GRABBAR!
WP_20160320_16_34_14_Pro

Dessa härliga vårdagar!

Dagarna går så fort känns det som nu....nu när man vill att det ska gå sakta när våren har gjort sitt intåg då vi har haft flera dagar med värme och strålande sol...Förra helgen så boka jag London resan som blir av i slutet på Juni, kommer att bo i det fina området Kensington som tydligen har många fina trädgårdar och det kan ju bli roligt att titta på då England är känd för sina fina trädgårdar. Rummet som jag boka är med ett pentry så missar man den engelska frukosten på grund av sen utekväll är det bara att fixa till den på rummet, sen kan det bli att vi får ett rum med sovloft men det har jag förvarnat syrran att i så fall får hon krypa dit upp. Syrran och jag kommer att ta dagen efter vi anlänt till London tåget till Wales för några dagar där hos våran släkt...min syssling kommer att titta hur vi enklast tar oss dit....tror det kommer att bli en helt underbar vecka. Alla gånger som jag varit i London så har jag alltid tagit tåget från Stansted men den här gången så boka jag chaufför som hämtar oss där smidigt och enkelt. I nästa vecka är det redan Påsk och det blir en kort arbetsvecka blir nog ganska så skönt med fyra lediga dagar, men det blir att planera lite inför den helgen.

21040

Tunnelbanan ligger bara typ 3 minuters promenad från hotellet...NÄRA OCH BRA!

Jo veckan har bjudit på underbart vårväder och har verkligen njutit av den strålande sol som har lyst upp i våran lilla stad. Men då har jag också funderat att snart är det dags att ställa i ordning altanen som för närvarande står en massa bildäck som grabbarna använder när dom kör men jag tror dom skulle den här helgen ta bort därifrån så vi får se hur det går med det.

Inredningsfronten med flaskor

Sköna lördagmorgon, Mr H åkte för en stund sen till jobbet och här sitter jag och myser till tända ljus och har det gott. Ska passa på nu på förmiddagen att plocka bort julen sen blir det att dona med ena och andra. Men nu först ska det bjudas till frukost och två tre kaffekoppar är ett måste innan jag kommer igång.

På inredningsfronten såg jag dessa fiffiga flaskor på en site som jag inte kommer ihåg var, dom ser superläckra ut och lite annorlunda sätt att visa sina fotografier på....så det ska jag nog få till idag då jag både har flaskor, stenar och allt som man behöver.

2

Dansa ut och tavlor

Nu börjar den här bloggerskan bli frisk efter flunsan som slog till tidigare i veckan...inte alls roligt med feber och huvudvärk. Så får ta och försöka med att återhämta mig under helgen så att man kommer i normala gängor. Mera snö fick vi under dagen och det är typ Sibirien kallt ute och det är absolut inget för mig så jag håller mig nog inne i helgen och förmodligen plockar bort julen...kanske lite tidigt men känns som den ska dansa ut för denna gång. Dessutom ska det bli skönt att pyssla lite med heminredning både här och där i vårt vita hem. Har köpt några tavlor av Emma K hennes AntiJante serie i konsttryck, en serie målningar med livsglada kvinnor som älskar sig själva och vågar tro att de duger precis som de är. Och jag älskar dom fina tänkvärda texterna i dom. En tavla gav jag bort till min svärdotter som fyllde år för några dagar sen.

0_0_0_0_250_333_csupload_67507127_large 0_0_0_0_250_351_csupload_66772240_large

Nu ska vi fortsätta kvällen här med både fika och film...ha det så gått all fina därute så ses vi säkert snart igen.

Snö

Juldagarna har passerat och nu har den ljusa vita snön landat hos oss med sin magi i vår lilla stad...jo för visst är det magiskt med den klädda vinterskrud...för mig är magi en massa energier som finns överallt, det kan kännas som det är speciellt med vissa saker och ting "det bara finns där" i örter, stenar, snäckor, smycken, vatten, eld, luft, solsken, musik ja listan kan göras oändlig och man behöver inte vara född med den gåvan...alla har tillgång till den kraften, det gäller bara att söka den. Många säger att dom inte tror på magi ändå verkar det som dessa har sina tur-prylar, inte lägger sina nycklar på bordet, inte gå under en stege osv som jag anser är magi. Magi är ett tillvägagångssätt, det kan vara en livsstil, en utveckling det är bara du som sätter gränserna. Men gör aldrig nåt halvhjärtat när det gäller magi för risken finns att det händer inte ett smack.

Vi har firat julen hemma med när och kära...tackar alla för dom fina julklapparna så till våren kommer vi använda upplevelse julklappen som vi fick av äldsta sonen med familj...den kommer bli helt och hållet underbar!

DSC_0368

DSC_0371

DSC_0394

   

Var ett tag sen!

[bctt tweet="Tittut på er var ett tag sen..tycker ni inte det."] Dagarna har gått så fort när jag har haft fullt upp både på jobbet och hemma men lite roligheter har ändå hunnit med. Shoppa igår en ny vinter jacka som jag fick ganska billigt och som jag tror blir min favorit denna kommande vinter. Barnbarnet Liam mår bra och i nästa helg ska vi besöka dom hemma hos dom då även Liams mormor är på besök. Förra fredagen var syrran och jag på Harrys och dansa bort några timmar...vi brukar alltid ha skoj där och även den gången. Nya glasögon har jag också införskaffat och inte bara ett par utan två see this. Men det blev en dyr affär! men nu ser jag bra iallafall. 1513745_675331815914965_7586903179812931348_n Har ni hört talas om Lámbre ett märke som har jättefina bra produkter för skönhet. Var med från början då märket är ganska nytt här i Sverige men det växer så det knakar då det är superbra kvalitet. Du kan köpa allt ifrån hudvård, makeup och parfymer genom länken, du kommer då till webbshopen som jag driver.

[cta id="3051" vid="0"]

Det mina!

[bctt tweet="Härlig dag med det mina på besök.."].och Liam han hade det gott man riktigt såg hur han mådde bra. Men jag som inte har hållit i ett sånt litet knyte på så lång tid kände mig väldigt tafatt och rädd att han skulle gå sönder och min son han bara skrattar när han ser mig så tafatt. Jag bjöd på Thaimat och lite godsaker till kaffet och Mr H hade köpt hem nyslungad honung så Sofia och Sami fick med sig en burk hem...vet att dom tycker om honung....en flaska av våran hemmagjorda körsbärsvin fick dom också. Tiden gick jättefort när dom var hos oss och nu väntar kvällen med fortsatt mys.

DSC_0156

DSC_0158

DSC_0161