Birgitta i lilla staden

Category: Familjen

Midsommarafton är här!

Då har v intagit midsommar lunchen med lite smått och gott och snart bär det iväg till landet där mor och far bor. så vi kommer att tillbringa några timmar där med familjen. Huja vad god lunchen var...tycker det är så gott med småplock och en kall öl. Vädret är som vanligt mulet men det regnar iallafall inte och det känns inte så kallt. Får nog iallafall ta med lite varma kläder så att vi kan vistas ute. Önskar er alla en härlig midsommarafton!

DSC_0125ny DSC_0126ny DSC_0127ny DSC_0128 DSC_0129 DSC_0130

Persiska och sjalar

Pratat persiska i två dagar...trodde jag hade glömt allt jag har lärt mig men det är ganska lätt att förstå Zhore. Vi hade en rolig eftermiddag och prata lite om dittan och dattan sen prova hon mina sjalar som jag inte har användt på bra länge och dom passade mycket mera på henne än på mig. Och för en liten stund sen så skicka jag iväg hon och min make på en liten tur och bad H ta några kort på henne när hon har den fina blåa somriga sjalen på sig....känner verkligen att Zhore och jag kan ha roligt tillsammans....kanske det kan komma en eller annan kulturkrock men än så länge har det inte kommit nån....hon är än väldigt lättsam person och det gillar jag hos henne.

IMG_20150602_145631_1_ny

DSC_0121ny DSC_0122ny

Zhori och godsaker

Vi kom hem sent i natt planet var en timma försenat och vi kom i säng framåt småtimmarna. Men nu är iallafall Zhori här på besök och hon hade massor godsaker från Iran som jag tycker om så ni må tro jag har gottat mig idag. Sov inte så många timmar så jag har slumrat idag en liten stund och sen var det så skönt med en ledig dag men imorgon blir det som vanligt och då får Zhori rå sig själv tills både H och jag kommer hem från jobbet. Fixade Lasagne då det gick fort att tillaga och det kan hon äta till lunch imorgon.

Tänk vad duktig jag är när lite av persiska kom tillbaka iallafall kunde jag prata lite enkelt med henne.

DSC_0116 DSC_0118ny DSC_0120ny1

Pigg och alert....då börjar dagen med ett leende!

Tänk att jag vakna pigg och alert fast det blev några glas gott vin igår kväll....så bäst att ta tillvara den energin för den lär jag behöva då massor med saker ska bli gjorda idag. Vakna även med ett leende på läpparna kan det vara den intressanta chatten jag hade med min syssling som gjorde sig påmind....Solen lyser och fåglarna kvittrade i mitt syrenträd när jag intog mitt morgonkaffe på altanen ni må tro att njöt till den sången.

Efter jobbet igår var jag och klippte håret...blev väldigt kort men det behövdes så vid nästa klippning tror jag att jag kommer ha tillbaks min egen hårfärg.

DSC_0108 DSC_0111

Planer....

När jag gjorde rivningen av mitt hem igår...det flyttades klädskåp och skruvades möbler - ett helt badrum rengjordes. Gästrummets gamla klädskåp fick flytta in i Simons rum för den var större än den som han hade och hans skåp flyttades till vårat sovrum...så nu har han mera plats för sina kläder. H frågade om vi skulle ta och ändra nånting i vardagsrummet och jag tror vi ska nog göra det i veckan och samtidigt putsa fönster igen...huja vad fönstren blir snabbat smutsiga hos oss...men det får man leva med när man bor i en stad där det dammar så förskräckligt.

H har planer och när han har det så är det bara att lyssna in....som ni vet så får vi snart besök för några dagar TRODDE JAG men nu pratar vi veckor. Och då tyckte han att vi åker till Danmark med våran gäst när den tiden kommer när det skall åkas tillbaks och att vi då fortsätter och startar våran semester i Danmark när vi lämnat av gästen...kan ju bli väldigt bra men vi får se hur det blir med det...känns som om Danmark är gammalt för mig då vi har varit där så många gånger iallafall mer än man kan räkna på fingrarna och jag känner för något nytt...även fast det är mycket vackert i Danmark och människorna är väldigt glada och trevliga....Vi brukar aldrig planera våra semestrar utan ofta så blir så där på sista minuten och det brukar bli kanon. Och det har nog med att vi resten av året planeras dit och hit både på jobbet och hemma så på sommaren ska man bara åka dit näsan pekar och inte ha några måsten och planer...däremot kan man ju ha önskemål och drömmar vart man vill åka och det har jag nog många även fast jag tror jag har varit på många platser i världen.

Dagens Topp fick blev en La Redoute med väldigt skön kvalitet, brodyr, spetskant i ärmslut och sprund i ärmen.

DSC_0096 DSC_0097

Jo hej till min blogg!

Jo hej till min blogg. Mitt liv, precis som alla andra har varit en serie av händelser, några bra även stora och andra som är regelrätt fruktansvärda. Mitt mål för den här bloggen är inte tråka ut er med de små detaljerna i mitt liv. Jag är inte säker på om det kommer att finnas kontinuitet i mina inlägg, så många olika saker intresserar mig, men jag lovar att försöka hålla det intressant. Det är min förhoppning att min ärlighet, syn på livet och kärleken till livet och alla som finns där "vissa nära och vissa lite mera på avstånd" fånga din uppmärksamhet på ett positivt sätt. Den här bloggen har jag inte ägt så länge men däremot har jag bloggat i ett antal år. Önskar er alla en trevlig härlig helg! här fortsätter vi med att röja och städa då besök väntas inom dom närmaste dagarna.

10273776_448453355291020_8487367219448312359_n

Födelsedag, besök och inredning

Igår var vi och fira min fars 77 års dag en stund på kvällen, kladdkaka intogs med njutning. Han berätta att hans två systrar som bor i Finland vill komma på besök och det skulle vara väldigt roligt för det är evigheter sen jag träffa mina fastrar och för pappa är det ännu längre sen. Och plats finns det hos oss som har två gästrum, får nog skicka iväg ett mail till Ivy. Men nu först inom dom närmaste dagarna får vi besök av Mortezas mamma som är på besök hos han i Danmark så det kommer bli några dagar hos oss också, vi håller på och tittar på flyg biljetter från Köpenhamn till Västerås går direktflyg därifrån till oss så det blir ju lätt för henne att ta sig hit.

Idag ska jag ge mig på en byrålåda som ska målas vit som sen ska placeras i gästrummet som renoveras som bäst...gillar verkligen att hålla på med inredning för jag vet exakt hur jag vill ha det och H fortsätter med att lägga golvet.

Några bilder på far och mig igår, mobilen är spännande min far tycker det roligt att jag håller kontakten med släkten i Wales och han tycker att jag borde åka dit....så jag får väl göra det så att jag kan berätta om Wales med mina ord och ögon för han.

DSC_0078 DSC_0075 DSC_0074

Hästens säng och Don´t deny

Tror jag ska köpa sängben till Hästens säng som vi har i gästrummet istället för att använda hela sängramen som jag tycker blir så klumpigt till det lilla rummet, undrar om jag måste köpa orginalbenen eller om kanske Ikeas sängben skulle passa. Vi kommer att fortsätta med renoveringen när F1 färdigt. Väntar också på nya spetsgardiner och en sängkappa från Ellos bör nog komma i dagarna. Gardinerna är i en grå ton och sängkappan är vit, det är färgerna som jag kommer att ha som bas...har även lagt bud nu på sekelskiftes dörrarna så då är det bara att vänta om jag har turen att buda hem dom.

Gårdagens röstning var så spännande, trodde först att Ryssland skulle ta hem det men sen när det vände när hälften av länderna hade röstat så tänkte jag nog att vi kunde ta hem det och då blev det en riktig rysare....Så idag grattar vi Måns till segern. Låten som jag och min syssling gillade var Armenien med Don´t deny...en låt som jag iallafall fastna direkt för...och det var ju roligt att min syssling gillade samma låt, finns säkert mera musik där vi har samma smak. Vill tillägga att jag aldrig har träffat min syssling i detta liv men vi hade igår kväll kontakt i FB chatten några gånger under kvällen....Tack för den stunden.

Idag har jag lyssnat på den några gånger och tycker den blir bättre och bättre varje gång.

https://youtu.be/d4oFoj9P1kQ

Canavas tavla

Den här fina canavas tavla fick jag hem idag med motiv från H och min årsdag 2014....tycker det blev så bra med den vita bakgrunden och så passar den väldigt bra in i vårat vita hem, men jag har inte bestämt var den ska hänga nånstans men i vardagsrummet får det nog bli. Tänkte att jag skulle skapa en vägg med det mina och i juli så firar vi 10-års jubilieum så vi får se om vi knäpper lika fina kort då. Sen ska jag skapa fina canavas tavlor på mina söner med respektive och förstås mitt första barnbarn som väntas i september.

IMG_0654

Blir till helgen  möblerings makeover av vardagsrummet.