Hmmmm jag blev grymt sugen på chokladbollar så jag ställde mig och gjorde en sats.
CHOKLADBOLLAR
Klassiskt recept på chokladbollar som lätt varieras genom att ersätta vattnet mot t. ex kaffe eller likör. Chokladbollar tinar snabbt så gör en stor sats och frys in
Ingredienser
100 g Arla Svenskt Smör, rumsvarmt
1 1â„2 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
5 dl snabbhavregryn
Gör så här:
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen.
TIPS! Byt ut vattnet mot kaffe, konjak, rom eller likör.
Jag är inte en att offra smak för hälsokost, så om du letar efter att hålla dina smaklökar och din skinny jeans glada ... har du kommit till rätt ställe. Något jag piskade upp för chokladälskare, Och för min kärlek till jordgubbar och choklad tillsammans. Jag kände mig som en galen kvinna när jag hitta dessa muffins med nästan utan fett...Jag kan knappt vänta med att dela detta magra recept.
Snabbt, enkelt, praktiskt taget fettfri muffins du kommer att älska. Och bara några få kalorier vardera - ännu mindre om du tar ut chokladen! Men jag känner att de är nödvändiga eller hur! BLINKNING! Avnjut dessa goda med när och kära!
Ingredienser:
1 och 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk mald kanel
1/4 dl strösocker
1/4 kopp ljus farinsocker
1/2 dl + 2 msk osötad äppelmos
1 äggvita, slagen
2/3 kopp tärnade jordgubbar
1/3 kopp små hackad choklad
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Spraya en muffin panna med nonstick matlagning spray. Ställ åt sidan.
I en stor skål, försiktigt blanda mjöl, bakpulver och kanel. Ställ åt sidan. I en separat skål, blanda farinsocker, strösocker, och äppelmos fram tillsammans tills inga bruna sockerbitar kvar - en gaffel fungerar bra för att bryta upp den farinsocker här. Tillsätt vispad äggvita tills helt införlivats. Lägg de våta ingredienserna till den torra tills * bara * kombineras - inte overmix. Blanda i jordgubbar och chokladen.
Fördela smeten jämnt mellan 10 muffinsformar. Baka i 15 till 20 minuter. Muffins är lätt gyllene färg och en tandpetare införas i mitten borde komma ut ren. Mine tog ca 17 minuter. Låt muffins svalna och njut!
Muffins håller sig fräscha i en lufttät behållare i rumstemperatur i 7 dagar. Muffins kan frysas.
Denna chokladstinna tårta är inspirerad av de klassiska mockarutorna. Eller kärleksmums som de även kallas.
Botten:
100 gr smör
0,5 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 st ägg stort
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
1,5 msk kakao
salt, en nypa
matfett, till formen
kokos, till formen Fyllning: 2 dl vispgrädde 1,5 msk kaffe, starkt, kallt 1,5 mskkakao 1,5 mskflorsocker Topping: 2 dl vispgrädde 200 gram choklad, mörk salt, en nypa 25 g smör 2 dl kokosflingor, eller kokosflakes Gör så här! Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (23 cm i diameter) med kokos. Smält smöret i en kastrull och koka upp hastigt med mjölken. Låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao samt salt och vänd ner detta i smeten. Tillsätt slutligen smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och tillsätt kallt kaffe, kakao och florsocker. Skär den kalla tårtbottnen i två delar och lägg ihop dem med mocka grädde emellan. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad och en nypa salt. Rör om tills chokladen smält och tillsätt smöret under omrörning. Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan, både topp och sidor. Strö kokosflingor eller flakes över tårtans topp och låt sedan stå i minst 30 minuter innan den serveras. Och här får ni lite musik att lyssna på medans ni tillagar tårtan!
För drygt tvåtusen år sedan plockades den första kakaobönan i Mellan Amerika. Då var det nog ingen som trodde att choklad skulle bli ett njutningsmedel i hela världen.
Chokladens huvudingrediens kakaobönan, som är en frukt från kakaoträdet, odlades av mayaindianerna sedan 600-talet. Chokladen kom sedan till Europa genom Christofer Columbus 1502 och Spanien etablerade ett monopol på import av kakaobönor.
Chokladhus öppnade runt om i Europa där man sålde denna nya delikatess som chokladdryck till folket. Den första chokladkakan tillverkades 1847 och när mjölk ingår kallas den mjölkchoklad. Kakao och choklad kan ju användas till så mycket mer än bara chokladdryck eller godis så som kakor, efterrätter och små gobitar. så här ska ni få ett smaskigt recept att bjuda din kära på!
CHOKLADMUFFINS MED FROSTING
Chokladmuffins som blir lika ljuvligt krämiga som kladdkaka. Dekorera gärna muffins med vacker frosting och ett sött bär på toppen.
Ingredienser
150 g Arla Svenskt Smör
2 1â„2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
Frosting
50 g Arla Svenskt Smör
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
16 st körsbär eller andra bär
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min. Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kyl. Garnera med t ex körsbär.
Hacka nötter och choklad grovt. Blanda nötter, choklad, russin, honung och limesaft. Skär osten i tunna, trekantiga bitar. Beräkna 25 g per portion. Fördela choklad- och nötröran på ostbitarna.