Birgitta i lilla staden

Category: Bokläsning

Förköp nu! När två världar kolliderar

Nu går det att förköpa min bok NÄR TVÅ VÄRLDAR KOLLIDERAR. Biografisk kärlekshistoria om Nitta och Niko. 
 
 
Leveranser sker i augusti med posten. 
För att förköpa går det bra att Swisha till 0704388746 Skriv i meddelandet namn och adress och om ni vill ha den signerad
 
Pocket 
Format: Classic 148 x 210 mm
Sidor: 126
Pris inklusive frakt: 179 kr

 

Det går även bra att betala via PayPal genom denna länk Paypal då kan ni även slänga iväg ett mail med namn, adress och önskemål om signering till anita.birgitta.al@gmail.com

Hej åhå nu kör jag!

Var ett tag sen, så nu kör vi. Veckorna går fort nu för mig har haft fullt med arbete och det verkar som om hela sommaren kommer se ut så. Blir nog bara några dagars semester i år. Men då ska vi åka till min vän Maj-Lis i Östersund över en helg. Här rullar det på i trädgården verkar som det aldrig slut, utan det rensas och vattnas och nya ideér poppar upp. Så nu ska jag öppna upp i mitten på ett staket med en rosbåge och göra en uteplats av stenplattor som jag införskaffat gratis. Bokomslaget har jag också bestämt mig för men det roliga är att en bokhandel i Finland vill köpa in den, så nu ska det räknas på priset till dom.

Så här ser bokomslaget ut. Och snart kan jag ta beställningar här och det går bra att betala med Swish och paypal. 

I rungande fart

Ja usch vilken tid det tar att redigera boken som jag skrivit, hittar fel hela tiden och måste läsa om och om, blir som blind på texten. Men den ska nog bli färdig snart för ett andra utskick till min lektör. Förhoppningsvis före julen. Jag gör hela redigeringen själv och sen vill jag inte att den skall spökskrivas som många böcker är, utan jag vill fixa allt själv. Det tyckte min lektör också för man blir bättre och bättre på att utveckla sitt skrivande. Kommer ni ihåg att jag skrev i ett tidigare inlägg om förändringens tid. Och alla planer som jag planerade börja ge frukt. Kan så mycket som säga att jag har börjat frilansa och har fått några kunder. Och det tycker jag är jättekul. Veckorna går i rungade fart men så är det väl med tiden när man har fullt att göra. Vi firade för två helger tillbaks mitt barnbarn ett-årsdag, det var jätteroligt men fattar inte att han har blivit så stor och går det gör han också redan innan han var 11 månader. Det gäller att njuta av den här tiden som han är liten och sen är det så roligt att se hur han utvecklas...En glad kille det är han, och världens snällaste.

DSC_0577

Ljuslykta och fruktkorg

Veckan har gått fort och imorgon är det redan fredag.... Oj vad jag ska njuta! Regn har det bjudits på idag, men jag kan se att det börjar spricka upp. Jag trodde första veckan på jobbet efter semestern skulle kännas trögt men inte det då. Utan jag tror jag verkligen fick återhämtning på Öland. Har lovat att visa ljuslyktan som jag köpte där, men jag köpte också en jättefin fruktkorg gjord på drivved som jag tycker är så fin. Vet inte om drivveden är från Öland men det spelar ingen roll, men jag kan gärna få tro det. Och maken han skäms inte utan han pruta för fullt, jag kom inte ens på tanken. Men han är full lärd när det kommer till prutning och vi fick hundra kronor billigare... En bra affär.

Har funderat på om jag ska ge ut min bok som E-bok också, om det kan vara en bra idé?, många läser böcker på nätet och det har även jag gjort, men att ha en bok i handen är nog det bästa iallafall. Släng iväg en kommentar med din åsikt!

WP_20160804_12_23_06_Rich WP_20160804_12_26_34_Rich WP_20160804_12_26_44_Rich

Det var roligt att skriva bok

Då har arbetet börjat och semester slut för den här gången....Men jag lovar jag längtar till nästa gång. En annan nyhet är att vi förlora våran största kund på jobbet, så då lär man bli arbetslös om ett tag. Men jag tar det med ro då jag ser det som att det kommer att ordna sig och nya dörrar kommer att öppnas för mig. Det blir massuppsägningar och alla tar det nog inte som jag och det är lite synd då jag tycker att man alltid ska försöka se det som nåt positivt även om man inte kan göra det för stunden. Gäller bara att ha lite tillit till livet och vad som sker i det.
 
Har även lustläst min bok som är färdigskriven och försökt att kolla korrekturen i den, det är många punkter och andra små slarvfel som ska rättas till, det tog mig nästan hela eftermiddagen, som Carita säger så ska den friseras. Jag är jätteglad att Carita gav ett så fint omdömme om boken för jag hade inga förväntningar alls trodde nog mera på att den inte alls var bra skriven, men så är jag när jag är sälvkritisk. När jag börja skriva den här boken så tänkte jag det kommer nog aldrig gå. Men ju mer jag skrev desto roligare tyckte jag att det var. Det är min första bok som jag har skrivit och bara det är så otroligt att jag faktiskt fick ihop en hel bok...Så jag får nog ge mig själv lite beröm. Hur den kommer att tas emot från läsare har jag ingen som helst aning om, men det ska bli spännande att ge ut den, men det dröjer kanske ett tag till innan den är helt färdig för tryck.
 
Så efter allt arbete med boken så unna jag mig lite av pajen som fanns kvar från igår...och det smakade gott till kaffet. När vi var på Öland så köpte jag en jättefin ljuslykta i glas och porslin så vi tände den för första gången och den gav ett fint sken i den, tog ingen bild för jag glömde det så jag visar den en annan gång. Nu får ni bara hålla till godo med nån bild av mig och häliga solnedgångar.
DSC_0201 DSC_0929 DSC_0931
Jag tror det är bara på Öland som man kan se såna här vackra solnedgångar.
 Ha en fin dag! [su_button icon="icon: heart" icon_color="#f52626"][/su_button]
 

Sommarpaj och bok

Idag fick det bli en lugn dag, bara lite småplock. Och vad passar så bra en sån här somrig dag om inte en fruktpaj med blåbär, hallon och björnbär inbäddad i smuldeg. Så det har vi mumsat på till eftermiddags kaffet...SÅ GOTT! Har även skrivit klart boken, hade bara en del kvar i ett kapitel. Så nu ska den korrektur rättas, finns en del att rätta till i den. Men det hjälper Carita mig med..Åååå det är så fint av henne. Sen har jag också börjat läsa hennes första bok Hornny24, det är första boken av 3 böcker, så jag kommer att ha att läsa denna höst som närmar sig med stormsteg...redan Augusti imorgon! så det är inte många sommardagar kvar att njuta. Får hoppas att hösten bjuder på många fina soldagar.

Ett litet utdrag från boken!

Jag skulle sätta mig på kökstolen och hon skulle göra en spå formel på mig. Niko och hans far stod framför och hon bakom, dom sa åt mig blunda och lägg händerna i famnen. Ingen sa nånting och där satt jag precis så som dom hade sagt och hans mor börjar rabbla en ramsa. Plötsligt känner jag att det kommer nåt i mitt hår och nånting regnar över mig så jag i min förskräckelse öppnar ögonen....

Slut på semestern som har varit så härligt underbar...imorgon väntar jobbet!

WP_20160731_15_58_53_Rich

Mitt skrivande

Vart är sommaren på väg lika grått och mulen som dom senaste dagarna...ska den här också gå till historien med sommaren som regna bort....tror jag måste bli mera optimist just nu, lite vatten gör väl ingenting ELLER!?!
DSC_0034
Såna här dagar vill jag ha...att kunna om man vill åka ut i naturen och få känna lugn och ro till lagom skapligt sommarväder. Det är oftas där som min tankeverksamhet kommer igång och jag kan få massor med ideér....men även bara insupa allt det vackra som finns därute.

I går chatta jag med min vän på FB och som ni vet så har jag letat efter boken Horny24 som hon har skrivit, och den är stört omöjlig att få tag på antar att den är slutsåld överallt, men nu till min lycka så hade hon några få exemplar kvar hemma som jag hoppas jag får köpa ett ex av henne till näst kommande månad. Vi prata lite om boken som jag skriver och jag vet med mig att jag kommer behöva en lektör läsning av den när den är klar och vad jag förstod så  hjälper hon mig med den biten.."jättegulligt och snällt av henne" och det ju bra att hon skrivit böcker själv så hon är nog mera van än mina närstående.  Jag börjar lite grann se slutet på boken en aning, men ni må tror att jag varit disciplinerad med att skriva för annars får jag den aldrig färdig, utan jag känner att har jag på börjat det här skrivande så måste jag också slutföra det...och visst skulle det var roligt att på egen hand ha skrivit en bok. Sen har jag ju ingen aning om hur den kommer att tas emot av läsare om jag ger ut den...men det viktigaste är att jag har roligt när jag har landat framför dator för att skriva några rader eller till och med nästan ett helt kapitel sörplande på en kopp kaffe och det bara sprudlar av tankeverksamhet då tycker jag det är skoj att skriva och få allt på print. Jag skriver i programmet Evernote och sen om jag ger ut boken så lutar det mot att ger ut den hos Solentro. Och maken bistår med matlagning oftas då jag är i mitt skrivande så även idag och han bjuder på Persisk mat idag, en jättegod gryta med böner, ägg och massor med dill....Supergod  Baghali Ghotogh som den heter och vegetarisk. Världens enklaste att tillaga.
IMG_0780 2

Bok - böcker - läsning

skuggor-av-svek uppdrag-utrotning
Vårt sommar väder är inte på topp just nu, mulet och grått och det där vattnet från ovan vill ta överhand så solen ser vi inte mycket av. Jag jobbar i tre dagar till sen får nog solen titta fram annars vet jag inte vad gör. Tanken är att vi ska ta oss ner till vårt älskade Öland, men kanske vi får tur då Öland har flest soltimmar i vårt avlånga land....det är nog bara att hoppas och be till vädergudarna
 
Igår så fortsatte jag att skriva på min bok och blev nästan färdig med ett helt kapitel efter några timmar. Har även beställt hem två böcker från bokhandeln av Carita Liljendahl som jag har som vän på FB, böckerna heter Uppdrag utrotning, handlar om " Adrian Debutsky är nyhetschef vid sjudagarstidningen Helsingfors Dagblad vars redaktion har fått förstärkning genom Lucas Ericson som är homosexuell. En dag i början av augusti mördas Felix Sardén som skulle hålla den inledande gästföreläsningen på ett gayläger i Pernå. Adrian och Lucas börjar intressera sig för och skriva om fallet. Samtidigt som Adrian blir övertygad om att en seriemördare är i farten händer det flera omvälvande saker på det personliga planet i hans liv. Han börjar fråga sig själv vem han är, vad han tycker, tänker och står för. Vill han åldras tillsammans med den nya kvinnan i hans liv, författaren Anna Kaplinska, eller ska han slå sig helt fri för att utforska andra dimensioner i livet? Adrian Debutsky har gjort karriär, han ser bra ut, kör en ny bil och har gott om pengar på banken. Han har fyllt 40 år men letar fortfarande efter sig själv."
 
Och den andra boken Skuggor av svek och handlar om " Nyhetschefen på tidningen Helsingfors Dagblad, Adrian Debutsky, får en dag ett märkligt kort med posten till jobbet. Sedan kommer ett meddelande till. I det långa loppet kan han inte negligera budskapen. Samtidigt händer allt på en gång i Adrians privatliv. Reportern Lucas Ericson, som är homosexuell, återvänder från vikariatet på Aftonbladet i Stockholm. Han har fortfarande känslor kvar för sin chef. Detsamma gäller grafikern Esther Winther. Hon har inte glömt Adrian. Författaren Anna Kaplinska överraskar också Adrian, och hur ogärna han än vill det tvingas han en dag konfrontrera sin far. Människor i Adrians närhet bär på olika hemligheter. Hans nyfikenhet leder honom in på en väg där många frågetecken uppstår."
 
Det sak bli roligt att läsa dessa böcker men den första boken i serien av Caritas debutroman Horny24 som kom ut i februari 2007 har jag inte lyckas hitta....så om det är nån av er som har den och kan tänkas låna ut den till mig....eller vet var jag kan få tag på den skulle jag bli evigt glad om ni hör av er. Carita har även en blogg som du hittar Här som jag gillar då hon skriver ärligt och rakt.

Godmorgon sköna dag!...Nu tar vi

Godmorgon sköna dag! Nu tar vi dagen med storm och njuter rikligt...det är fina dagar nu så det gäller att ta vara på dom. Under några dagar här så har vi haft fullt upp med vårt ena duschrum som behövdes fogas om, men nu är det klart och det ska bli så skönt att kunna använda det igen. Tänk att dagarna går så fort, men jag ska bara jobba en vecka sen har jag semester i två veckor och det ska bli så skönt...tror vi tar en avstickare då till vårt härliga Öland....men jag känner ingen semester feelings ännu och det har sagt till mig att det kommer att komma nya möjligheter för mig och att jag bör fokusera mera på arbete....Tror jag ska söka ett nytt jobb! Syrran ringde igår kväll så ikväll är vi bjudna till Jocke för en liten förkväll för sen ska vi traska ner till Power Meet och titta på alla fina bilar och det är så bra för Jocke bor bara en liten bit därifrån så det tar oss bara en kvart att gå ner dit. Power Meet är nog för många sommarens höjdpunkt med massor med fina bilar och glada människor och vår lilla stad lever upp med folkmassor från världens alla hörn.
[caption id="attachment_5789" align="aligncenter" width="720"]Tagen med Lumia Selfie Tagen med Lumia Selfie[/caption]
Boken som jag skriver har fått stå åt sidan dessa dagar som jag har varit bortrest och när jag kom hem så hade jag ingen feelings för den...tror jag har fått lite skrivtorka....men jag har allt i mitt huvud gäller bara att få det ner skrivet i ord och jag har 8 kapitel färdiga så så långt allting bra. Men jag räknar med att den ska bli färdig innan året är slut....Som jag sagt förut så är jag ganska självkritisk och om jag ger ut den eller inte får tiden avgöra om jag anser att den är läsvärd eller så skriver jag bara för min familj...men det är väldigt roligt att skriva på den och hade ni frågat mig så som min make alltid frågat mig i många år -Varför skriver du inte en bok? så har jag alltid viftat bort det, men jag antar att tiden NU passa och var mig mogen att skriva.

Läsa böcker

[bctt tweet="Jag har alltid tyckt om att läsa böcker."] I tonåren läste jag många kärleksromaner men även deckare. När jag en gång började läsa en bok hade jag svårt att lägga ifrån mig den. Nu läser i jag perioder det vill säga när tiden finns, men idag har mitt tycke för boksmak förändrats då jag idag tycker om att läsa självbiografer och en och annan må bra bok. Min bokhylla är inte full utan jag brukar göra mig av med böckerna som jag läser så man kan tro att vi inte läser böcker i detta hem.  Avslutade igår Fiskarens dotter som jag blev väldigt tagen av skriven av Vivi-Ann Barck, hon kan verkligen skriva med inlevelse och många av dessa berättelser är jag ganska säker på har gått från mun till mun i lilla Hangö, för vissa kändes nästan att jag hört förut lisinopril 10 mg tablet. Ska fortsätta med hennes bok Edmund Pietralla ganska säker på att den också är läsvärd, beställde den igår så det tar nog några dagar innan jag får den... och då ska det läsas!

fiskarens-dotter