Birgitta i lilla staden

Bond syren

Gick till vägen med soptunnor och fick syn på en Bond syren som låg inklämd i buskhäcken lite längre inåt gräsmattan. Oj vad glad jag blev då jag trodde att vi inte hade nån syren buske. Plockade två kvistar och la i min fina Tine K vas.

Storhandlat blommor

Tycker det är så härligt med stor trädgård. Där vi bodde tidigare så hade vi en jätteliten trädgårdsplätt lite skillnad vad vi har idag. Tar cirka 2,5 timme att klippa gräsmattan men det är det värt.  Och planer det har jag för den, så igår så planterades det en massa fina blommor och blomstetvagnen kom fram och i den fick det bli fina pelargoner. Det var så roligt då vi igår var till blomsterhandel och var på väg ut från butiken med alla blommor som vi köpte, då var det en kvinna som fick syn på vår vagn och utbrister "och jag som trodde jag hade storhandlat"   

Troligtvis kommer jag aldrig komma ihåg namnen på dom, undrar om det finns nån bra trädgårdsapp som man skulle kunna använda?

Mera trädgård

Idag var det väldigt varmt men skönt när man kan söka skugga i vår trädgård. Imorgon ska vi åka till blomsterbutiken och införskaffa perenner, pelargoner och syrener. Syrener tycker jag tillhör en trädgård och är ett måste. De har så ljuvlig doft och det låter som vi köper vanliga bondsyrener. Några staket har Mr H tagit bort i trädgården, blev mera öppet och snyggt. Finns många planer för trädgården men man får ta lite i taget och en trädgård blir väl aldrig färdig. Köpte igår en mobil med kamera 23 megapixel så jag var tvungen att prova fota så det blev denna fina rhododendron som just nu blommar med sina vita vackra blommor hos oss.

Trädgårdsarbete

Ok ett dagsverk avklarat i trädgården idag. Vi har en rund rabatt med häck runt den och med olika växter som växer i den och fint träd med silverfärgade blad, tycker den är jättefin. Rensa och form klippte häcken gjordes på ett par timmar. Kaisu tyckte inte vi var sällskapliga så hon hitta på annat bus i trädgården.  

Kaisu

Våran älskade Kaisu älskar att springa på åkrarna där vi bor och tillsammans med grann hunden Bella.

Dire Straits

Fina dagar här på landet. Skönt att gå mot varmare tider. Här går livet sin gilla gång och vi stormtrivs. Hade våra grannar hos oss i fredagskväll och då boka vi biljetter till Dire Straits på Globen den 7 september , vi kommer boka för en hotell övernattning och det kommer bli så roligt. Och idag så kom grannen som är rörmokare som hjälper oss med att dra rör i badrummet för vi håller på med att sätta in en duschkabin kommer bli så bra. Men idag får Mr H jobba i badrummet medans jag tar det lugnt på altan, älskar att sitta där och titta och lyssna på fåglarna och se ut över åkern för ett tu tre kan det dyka upp rådjur där och dom brukar komma ganska nära vår tomtgräns.

Här ute på landet är det väldigt lätt att varva ner och njuta sin omgivning.

Vårplanteringar

Det sköna vårvädret har kommit till oss och det har varit så efterlängtat. Nu har vi verkligen bott in oss i vårt lilla hus på landet och det känns så härligt. Vårplanteringar har börjat hos oss, var en sväng till plantagen igår och införskaffa prydnadsgräs och blåklockor som ska få stå på en av våra altaner. Lavendel köpte jag tidigare i veckan. De tre lådorna som jag köpte under vintern fick sin plats också på altanen. Men då jag köpte dom tänkte jag först att dom skulle få bli vägghyllor i vardagsrummet men tänkte om, dom passar bättre på altan och jag är riktigt nöjd.

Det här gräset kan bli upp till två meter!