Birgitta i lilla staden

Arbetshörna

Min lilla arbetshörna i sovrummet blev jag så nöjd med. Köpte vägghyllan från Ikea som jag fick hem med posten för nån dag sen, började skruva på den och tänk det blev ingen skruv över. Väldigt praktiskt med lådorna som man kan gömma sånt som man inte vill ha framme.

 

Dom små tavlorna är bilder som jag köpte i London förra året när jag var där en vecka med syrran och besökte både släkt i Wales och hade några roliga dagar i London.

Gårdagen och Trollbord

Gårdagen var väldigt innehållsrik då vi hade många besökande så vi var 8 runt lunch bordet. Tycker det är så härligt och roligt med massor med nära och kära runt mig. Kasio fick på eftermiddagen besöka grann hunden Bella, dom fick springa löst på åkern. Men jag var lite orolig att hon skulle springa iväg, så glad att hon inte gjorde det utan håll sig i närheten av Mr H och grannen Jocka. På kvällskvisten var vi över till våra närmaste grannar Jocka och Monica och slurpa på några öl. Monica hade även ett trollbord som hon och jag satte oss runt och provade om det funkade på mig. Fick en massa ja svar och bordet rörde på sig en hel del. Första gången jag provade ett trollbord. Trollbord har funnits i århundradets år och det finns många som använder sig av dom. Ett riktigt trollbord är gjort av träslaget al och har inga skruvar eller spikar och ej lackat. Man får svar av att trollbordet kallar på andarna på så sätt kan man få ja och nej svar på frågor. Sen kanske man får ta det med en nypa salt om man inte tror på trollbord.

Blåsippor som tittar fram. Våren är verkligen här och den sköna värmen är nog snart här. Har så många planer för trädgården men jag får ta lite i tagen för det blir nog flera års projekt i den.

Mitt kök i lillstugan

Dags att visa mitt kök i vårt lilla hus. Köket är inte stort men långt och inte så brett. Men jag tycker verkligen om mitt kök och jag har fått plats med allt som jag behöver. Sen älskar jag min induktion spis...undrar hur jag har klarat mig förrut, allt går mycket snabbare med en induktion. Varmluftsugnen med en massa finesser och i arbetshöjd är jag också supernöjd med. 

Gardiner kommer från Linea. Min kökssoffa kan jag inte vara utan. Har målat den själv även bordet och passar perfekt för morgonfrukosten.

Köksluckor i dalablå färg. Så allt går i blått i mitt kök.

Mina fina vägghyller har också fått plats så även vinhyllan. Lyktan kommer från ett inköp på Öland förra sommaren.

Vitrinskåpet är egentligen ett toalettskåp från Ikea men passar perfekt som vitrin.

Gröna växter är också fint.

Blick mot matplatsen.

En hylla till. 

 

Fasaner

Härlig dag med solsken och lite mera värme. Har kommit överens med Mr H att vi ska ha ett varsitt tema på våra två altaner som vi har. Och vi sa att vi får ta vad vi har plus att vi får lägga max 400 kr om vi behöver köpa till nått. Sen får min syrra bedöma vilken hon tyckte bäst om. Hon får inte veta vilken altan vi har, då blir det mera roligt. Idag hade vi också några fasaner på vår gård och Kasio blev nyfiken och satte efter dom.

Lilla stumpan undra vad det var för några som var på besök innan hon satte efter dom och börja skälla.

Lillstugan

Då börjar vardagslivet här ute på landet med arbete, varvat med planeringar för gården och sånt som behöver göras på huset. Det mesta har fått sin plats i huset men det återstår lite mer att göra. Sen ska vi köpa ny TV-bänk när jag hittar en som jag gillar, vill ha en med lådor eller skåp så att vi kan förvara små saker i dom. Det som jag märkt i detta lilla hus så finns det bra med skåp att förvara saker och kläder och vad man nu har så det lider vi ingen brist på. Men en TV-bänk som vi kan förvara cd-skivor och lite annat skulle vi verkligen behöva annars är lillstugan färdig möblerad, alltså vardagsrummet. Tänkte visa bilder från olika vinklar så ser man på ett ungefär hur det ser ut.

Den här är tagen från hallen.

Likadant den här.

Och den här är tagen från vårat nedsenkna sovrum

En annan vinkel

Och en till.

Som ni ser så finns det lite att göra, dra kablar och lite småsaker ska göras. Men jag är redan nöjd med våran lilla lillstuga. Eldas i kaminen kommer det göras mycket under vinter halvåret för det är bra både för krypgrunden och vinden då den är murad från grunden.

Syrran på besök

Igår var syrran på besök hela dagen. Käkade lättare påskmat och fika. På eftermiddagen gick vi ut på promenad med Kasio. Var väldigt skönt att ströva på åkrarna och skogsdungar. Alltid roligt när syrran kommer på besök och Kasio verkade trivas med henne. Det är väldigt  vackert här vi bor på landet, lugnt och skönt..lite av boende och fritid.

Bröd och salt

Blev inte att kratta på gården idag, utan vi åkte in till lilla staden och shoppa lite trädgårdsredskap och handla lite förnödenheter på Willys så många timmar gick bort där. När vi kom hem fick vi besök av syrrans ex make och han hade med sig bröd och salt i inflyttningspresent, en gammal tradition som jag tycker är väldigt trevlig sed och två av mina favoriter i köket. Att bjuda på nybakat bröd med gott pålägg det är ju pricken över iet. Brödet symboliserar gemenskap och saltet symboliserar välstånd och skall alldrig saknas i huset.

Påsken fortsätter med skön ledighet

Ååååå vad jag tycker att det är skönt med Påsken och ledigheten som medför med den. Vädret har varit omväxlande, snöade hela dagen igår och idag har det varit strålande solsken men dock lite kallt i luften. Trädgårdsarbete har stått på agendan då vädret tillät det och snön smälte bort på förmiddagen så vi har krattat bort eklöv från halva gården och om vädret blir bra imorgon så tar vi den andra halvan. Kasio var med oss hela dagen ute, hon älskar att gassa i solen, men nu har hon slocknat i soffan trött som hon var efter all spring på gården hela dagen. Tog bilder från vårat nedsänkta sovrum men som dock var lite stökigt för stunden men ville visa våran palm som har varit i våran ägo i säkert minst 20 år. Trodde när vi flyttade till mindre att den kommer nog inte få plats, men det gjorde den och jag tycker det blev bra där den står nu. Sakta men säkert så får allt sin plats i huset och det som jag inte vill har kvar kommer jag försöka sälja senare med en gårdsloppis.

 

Idag beställde jag en hylla som jag ska ha på väggen övanför skrivbordet som jag har i ett hörn i sovrummet, Blir mera ordning då på mitt arbete och lättare att ha koll på allting. En hylla med två lådor från Ikea.

Härligt, härligt

Härligt, härligt att vi kommit i ordning i nya huset. Jag verkligen storm trivs här ute på landet och redan från första natten har jag sovit gott, antar att det är den friska luften som man får här. Men det finns en del att göra i detta hus som att fixa bättre ventilation i torpargrunden och en del av huset behöver målas, den sidan som tar mest stryk. Nästa helg ska vi fixa i ordning två altanen så där lagom till Påsken som jag hoppas kommer med solskensväder. Den här helgen har vi också tagit en hund på prov. En tik av rasen Slovensk kopov och hittills så har det gått bra även med barnbarnet som bara är ett och halv år. Vi kände att vi måste se hur hon fungerar med barn då hon inte har varit van med att ha barn omkring sig, men det gick hur bra som helst och det verkar som om vi kommer att behålla henne. Men det roligaste har varit att inreda vårt nya hem så det har flyttas om en hel del och men nu är jag riktigt nöjd. Så jag tänkte att jag visar först vår matsalsdel i vardagsrummet som jag gillar skarpt med nishen i väggen. Här kommer det nog käkas många trevliga middagar, Och den första blev av idag då vi hade sonen och barnbarnet hos oss. Imorgon blir det att åka till Maj-Lis, min kund som jag åker till tre gånger i vecka och hjälper henne med det ena och andra. Det är hennes hund som vi har på prov. Vi ska plocka ned elstängsel som vi kommer sätta upp hos oss så Kasio kan springa löst på gården så att hon inte springer iväg när hon får vittring på vildsvin och råddjur.

Bilderna är tagna med mobilen så dom har inte bästa kvalitet