Birgitta i lilla staden

Vad går upp måste komma ner

Vad går upp måste komma ned - vi alla vet och förstår detta, men när vi är nere och känner låg eller olycklig kan det vara så svårt att tro liv någonsin kommer att bli bättre! Du befinner dig i rädsla för allt tar en vändning till det värsta, kanske du upplever en körning av otur. Du måste lita på att det mesta av vad vi fruktar aldrig händer och precis som The Wheel of Fortune vänder nedåt mot dig, kommer det naturligtvis vända uppåt igen och få ny lycka med det

Ibland upplever vi lycka och lycka oväntat, och när vi gör, oh hur glad och spännande det är!

Att få ett telefonsamtal från den person du har förälskelse i frågar dig ut på en date, att vinna lite pengar, få en oväntad löneförhöjning på jobbet, vänner och familj att kasta dig en överraskningsfest - alla dessa erfarenheter eller överraskningar få oss att känna på toppen av världen.

Omvänt, när du hör genom en vän som din kära är med någon annan, din chef tillkännager oväntat du kommer att sägas upp eller om du förlorar en älskad - dessa erfarenheter och stötar kan lämna oss känslomässigt förkrossad, känsla som om världen är på något sätt mot oss.

Livet har sina upp-och nedgångar, samt förstå och acceptera detta hjälper oss att hålla en mer realistisk syn på livet självt. Kom ihåg att hjulet snurrar upp, lika säkert som det vänder ner ... det är bara det eviga och ständiga rytm och livscykel.

Fyra dagars ledighet under Påsken gjorde susen med min energi, kanske det gör sitt också att det är ljusare längre på dagarna. Vi har också haft så fina solskensdagar med värme och en stor leende sol.

DSC_0856ny

På annandag påsk var vi en tur till Ängsö och kopplade av och laddade för den nya arbetsveckan. Ängsö är en mycket vacker plats att ströva runt på, det finns många leder att promenera på och det finns flera grillplatsen att bara ta det lugnt och njuta av den fina natur som finns där.

Påskmiddag och Memma

Igår var det mina på besök och barnbarnet mådde förträffligt...han invigde sin barnstol som vi köpte för nårgra veckor sen till han...den passa perfekt och det var roligt och se hur han lekte med sina saker ju mera ljud desto bättre...tror han har samma temperament som sin pappa (min son) när han var baby. dom kom med fina tulpaner i olika färger...och jag älskar tulpaner är på något vis ett sätt att visa att våren har kommit och sen är det en glad färgklick i vardagen med dessa fina blommor. Vi intog Påskmiddag och Memma som efterätt, ingen smalmat kan jag ju säga och Memman som man äter med massor med grädde och socker har ju väldigt lätt att lägga sig både här och där.

Men idag får man ta igen sig lite grann och låta dagen komma...kanske med drömmar med meddelande eller så får man bara hålla fötterna på jorden...Ja kära när man kommer till själslig andlighet att veta att man är förbunden med en person men också att känna att personen vill öppna sig mera, det är väldigt förunderligt att känna så men ändå inte då jag vet att jag är mottaglig.

WP_20160327_10_02_31_Pro

 

Krutcupen Malmbybanan

Från söndagens race på Malmbybanan i Strängnäs, ett gammalt militärt flygplats med många fina sträckor. Den här dagen så körde bara Simon och Robert så två förare vara borta från teamet. Men det gick ju jättebra då vi kamma hem första platsen men ni må tro att jag tyckte det var jättespännande där på slutet med depå stopp för förarbytet. Jag och Mr H kom dit på slutet av racet och hade trevligt och skoj. Tyckte det var väldigt bra gjort av grabbarna att hamna på prispallen då dom oftas har haft problem med bilen och ofta fått avbryta eller haft för långa depåstopp med mek på bilen då nånting har gått sönder. Men när bilen går som en klocka då är dom framme och slåss om pallpris och nu tog dom första platsen.
STORT GRATTIS TILL MINA HÄRLIGA DUKTIGA GRABBAR!
WP_20160320_16_34_14_Pro

Dessa härliga vårdagar!

Dagarna går så fort känns det som nu....nu när man vill att det ska gå sakta när våren har gjort sitt intåg då vi har haft flera dagar med värme och strålande sol...Förra helgen så boka jag London resan som blir av i slutet på Juni, kommer att bo i det fina området Kensington som tydligen har många fina trädgårdar och det kan ju bli roligt att titta på då England är känd för sina fina trädgårdar. Rummet som jag boka är med ett pentry så missar man den engelska frukosten på grund av sen utekväll är det bara att fixa till den på rummet, sen kan det bli att vi får ett rum med sovloft men det har jag förvarnat syrran att i så fall får hon krypa dit upp. Syrran och jag kommer att ta dagen efter vi anlänt till London tåget till Wales för några dagar där hos våran släkt...min syssling kommer att titta hur vi enklast tar oss dit....tror det kommer att bli en helt underbar vecka. Alla gånger som jag varit i London så har jag alltid tagit tåget från Stansted men den här gången så boka jag chaufför som hämtar oss där smidigt och enkelt. I nästa vecka är det redan Påsk och det blir en kort arbetsvecka blir nog ganska så skönt med fyra lediga dagar, men det blir att planera lite inför den helgen.

21040

Tunnelbanan ligger bara typ 3 minuters promenad från hotellet...NÄRA OCH BRA!

Jo veckan har bjudit på underbart vårväder och har verkligen njutit av den strålande sol som har lyst upp i våran lilla stad. Men då har jag också funderat att snart är det dags att ställa i ordning altanen som för närvarande står en massa bildäck som grabbarna använder när dom kör men jag tror dom skulle den här helgen ta bort därifrån så vi får se hur det går med det.

Bara ner skrivet!

Ganska skönt med fredag, jag som varit hemma hela veckan med ryggvärk men det känns som det håller på släpper...Ja lite pina ska man ha i livet.

Nu har jag färgat håret med Henna en gång i veckan i två veckors tid och jag känner att håret har blivit mera fylligt och mycket lättare att styla, jag med mitt nordiska typiska hårkvalitet ni vet "tunt och fint" så jag ångrar inte att jag börja med Henna och imorgon blir det en kur till sen ska det räcka en gång i månaden.

DSC_0535ny

Prata med min syssling för första gången på videon på FB förra fredagen, chattat har vi gjort ett bra tag. Det var roligt hur det kom sig att vi börja prata på videon...så här gick det till! Han visste inte vad video ikonen var för nåt så han tryckte på den men jag var ju inte anträffbar när han ringde utan det visa sen när jag var inloggad på FB att jag hade ett missat samtal så jag frågade om han hade ringt och fick det svaret. Men dagen efter ringer han två gånger sägs vara oavsiktligt och jag är fortfarande inte anträffbar...men så lätt fick han inte komma undan så jag förvarna han om nästa gång vi pratar med varandra så blir det på videon....men min fantastiska intiution sa mig att han gilla knappen. Och i fredags prata vi på videon ett trevligt samtal men jag tror jag fick lite tunghäfta då jag tror jag blev och stirra på han för mycket, det var kanske lite spänt från min sida för jag brukar då inte få tunghäfta. Men nu till nåt annat så har jag bestämt mig att jag ska besöka släkten i Wales och då tänkte jag att jag bokar i juni hotell i London en vecka och åker med tåg några dagar för besöket och syrran kommer med...kan ju faktiskt bli riktigt roligt med London, Wales och släkt....Bokar nästa vecka!