Birgitta i lilla staden

Bok - böcker - läsning

skuggor-av-svek uppdrag-utrotning
Vårt sommar väder är inte på topp just nu, mulet och grått och det där vattnet från ovan vill ta överhand så solen ser vi inte mycket av. Jag jobbar i tre dagar till sen får nog solen titta fram annars vet jag inte vad gör. Tanken är att vi ska ta oss ner till vårt älskade Öland, men kanske vi får tur då Öland har flest soltimmar i vårt avlånga land....det är nog bara att hoppas och be till vädergudarna
 
Igår så fortsatte jag att skriva på min bok och blev nästan färdig med ett helt kapitel efter några timmar. Har även beställt hem två böcker från bokhandeln av Carita Liljendahl som jag har som vän på FB, böckerna heter Uppdrag utrotning, handlar om " Adrian Debutsky är nyhetschef vid sjudagarstidningen Helsingfors Dagblad vars redaktion har fått förstärkning genom Lucas Ericson som är homosexuell. En dag i början av augusti mördas Felix Sardén som skulle hålla den inledande gästföreläsningen på ett gayläger i Pernå. Adrian och Lucas börjar intressera sig för och skriva om fallet. Samtidigt som Adrian blir övertygad om att en seriemördare är i farten händer det flera omvälvande saker på det personliga planet i hans liv. Han börjar fråga sig själv vem han är, vad han tycker, tänker och står för. Vill han åldras tillsammans med den nya kvinnan i hans liv, författaren Anna Kaplinska, eller ska han slå sig helt fri för att utforska andra dimensioner i livet? Adrian Debutsky har gjort karriär, han ser bra ut, kör en ny bil och har gott om pengar på banken. Han har fyllt 40 år men letar fortfarande efter sig själv."
 
Och den andra boken Skuggor av svek och handlar om " Nyhetschefen på tidningen Helsingfors Dagblad, Adrian Debutsky, får en dag ett märkligt kort med posten till jobbet. Sedan kommer ett meddelande till. I det långa loppet kan han inte negligera budskapen. Samtidigt händer allt på en gång i Adrians privatliv. Reportern Lucas Ericson, som är homosexuell, återvänder från vikariatet på Aftonbladet i Stockholm. Han har fortfarande känslor kvar för sin chef. Detsamma gäller grafikern Esther Winther. Hon har inte glömt Adrian. Författaren Anna Kaplinska överraskar också Adrian, och hur ogärna han än vill det tvingas han en dag konfrontrera sin far. Människor i Adrians närhet bär på olika hemligheter. Hans nyfikenhet leder honom in på en väg där många frågetecken uppstår."
 
Det sak bli roligt att läsa dessa böcker men den första boken i serien av Caritas debutroman Horny24 som kom ut i februari 2007 har jag inte lyckas hitta....så om det är nån av er som har den och kan tänkas låna ut den till mig....eller vet var jag kan få tag på den skulle jag bli evigt glad om ni hör av er. Carita har även en blogg som du hittar Här som jag gillar då hon skriver ärligt och rakt.

Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading