Birgitta i lilla staden

Sommarpaj och bok

Idag fick det bli en lugn dag, bara lite småplock. Och vad passar så bra en sån här somrig dag om inte en fruktpaj med blåbär, hallon och björnbär inbäddad i smuldeg. Så det har vi mumsat på till eftermiddags kaffet...SÅ GOTT! Har även skrivit klart boken, hade bara en del kvar i ett kapitel. Så nu ska den korrektur rättas, finns en del att rätta till i den. Men det hjälper Carita mig med..Åååå det är så fint av henne. Sen har jag också börjat läsa hennes första bok Hornny24, det är första boken av 3 böcker, så jag kommer att ha att läsa denna höst som närmar sig med stormsteg...redan Augusti imorgon! så det är inte många sommardagar kvar att njuta. Får hoppas att hösten bjuder på många fina soldagar.

Ett litet utdrag från boken!

Jag skulle sätta mig på kökstolen och hon skulle göra en spå formel på mig. Niko och hans far stod framför och hon bakom, dom sa åt mig blunda och lägg händerna i famnen. Ingen sa nånting och där satt jag precis så som dom hade sagt och hans mor börjar rabbla en ramsa. Plötsligt känner jag att det kommer nåt i mitt hår och nånting regnar över mig så jag i min förskräckelse öppnar ögonen....

Slut på semestern som har varit så härligt underbar...imorgon väntar jobbet!

WP_20160731_15_58_53_Rich

Sista dagen på Öland

I Onsdags var vi till ett annat hemtrevligt café på landet och drack kaffe med kärleks kaka innehållande med god choklad. Efter det tog vi en tur till Borgholm och lyssnade till Barbados som spelade på torget. Det var massor med folk som var där och lyssnade. Sen var det även bilutställning med gamla fina bilar. På vägen hem stanna vi och titta på traktor race ute på en åker.

Dagen efter på eftermiddagen var vi på våran favorit restaurang i Löttorp och åt en god lunch, sen bar det iväg hemåt. Vi kom hem sent på kvällen. Men dessa 12 dagar där har varit jätteskönt och härligt och jag längtar redan till nästa gång.

DSC_0237

DSC_0244 DSC_0245 DSC_0246

DSC_0256 DSC_0259 DSC_0262 DSC_0268

En tur längs med kustvägen

Igår tog vi det lugnt på förmiddagen, vi hade även våran årsdag så det fick bli ett restaurangbesök inne i Löttorp på eftermiddagen och efter det så körde vi kustvägen upp till Byxelkrok där vi fika på hamn puben och då intog även glass. Vi har inte bestämt ännu vilken dag vi ska åka hem, men jag som älskar Öland skulle kunna stanna hur länge som helst. Väldigt skönt att komma ifrån vardagen och vistas här på Öland med den storslagna natur som finns här. Som ni vet så har jag varit många gånger här men fortfarande tappar jag andan för att det är så vackert sen när man ser det rosa skimrande himlen på kvällarna som många talar om gör att man inte vill åka härifrån i första taget.

DSC_0202

DSC_0197 DSC_0198 DSC_0289 DSC_0292 DSC_0293

En njutningsbar dag

Vi beslöt igår att bila ner Ölands södra udd och titta på fyren Långe Jan . Vi stannade och fika strax efter Mårbylånga på ett jättemysigt hemtrevligt café som hette Hammarshög Café...där smaskade vi på hemlagad smulpaj med rabarber...kan lova att jag åter igen njöt till fullo. Så skulle jag vilja ha en liten gård med Café och atalje....Jajaa önskedröm, men man vet aldrig! DSC_0078
DSC_0049 DSC_0052 DSC_0061 DSC_0066 DSC_0073 DSC_0074 DSC_0075 DSC_0077
DSC_0060
Till skillnad från Långe Erik så är här nere mera öppna landskap och marker med fornminnen det är även ett häckningsområde...det är mycket vackert här. Det är ett stort naturreservat med många naturfotografer som kommer hit och fotograferar. På vägen hem stanna vi vid en Pizzeria och fick oss en varsin god pizza.
Jag låter bilderna tala för sig själv!
DSC_0096 DSC_0098 DSC_0101 DSC_0106 DSC_0137 DSC_0147 DSC_0155 DSC_0159 DSC_0163 DSC_0167 DSC_0169 DSC_0170 DSC_0173 DSC_0178

Sjönöd och kvällsmys

Igår kväll satt vi på kvällen vid stranden och elda och hade riktigt gott och skönt. Vi hade tagit med oss vin och tilltugg och elden värmde gott. Det var flera som var på stranden och hade kommit på samma idé som oss. Men det var så härligt att titta på månen som lyste stor och rund. Och tankarna fick spela fritt.
DSC_0014 DSC_1006 DSC_1008
Men till dagens oroväckande händelse, Helikoptern kom för att rädda människor i sjönöd. Troligtvis
hade dom fått lämna sin båt till en livbåt och vem vet kanske dom flöt på havet hela natten. Jag som är född vid havet vet att man ska ha stor respekt över havet för det kan vända ganska fort där ute på böljan blå. Nu får man bara hoppas att det var ingen som drunkna och att alla räddades välbehållna. Men det var stor pådrag med vira upp dom i säkerhet till helikoptern.
DSC_0104 DSC_0105 DSC_0107 DSC_0109 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0112 DSC_0113 DSC_0114 DSC_0115 DSC_0117

Härliga dagar på Öland

Härliga, härliga dagar har vi här på Öland. Fyra dagar har vi nu varit här med lata dagar och en och annan vandring. Vi var idag och gick Fyrstigen vid Ölands norra udd där fyren Långe Erik finns. Varje förmiddag har det blivit bad i havet och latat oss och till strålande solsken, men kvällarna kan vara lite kyliga men huvudsaken dagarna bjuder på solsken. Dom två första dagarna kände jag att jag var i stort behov av avkoppling så nu efter fyra dagar känner jag att jag har hämtat in mig. Igår var vi vid Neptuni åkrar och strandvallsformationerna, gravfält från vikingatiden som finns också där. Nu var blåelden som brukar visa en färgprakt av blå färger utblommade men det var ändå vackert fint där. Vi var på ett café och avnjöt fruktbärskaka till eftermiddags kaffet....Mumsigt gott! Det finns så många mysiga Caféer här på Öland och jag som tycker om att fika vill prova allihop, men det skulle nog ta flera härliga somrar här. Men på det Café som vi var på hade också karamellkok som var väldigt populärt av besökarna som var där...det strömma till folk hela tiden som ville köpa karameller.

DSC_0018 DSC_0027 DSC_0031 DSC_0082 DSC_0090 DSC_0844 DSC_0850 DSC_0860 DSC_0883 DSC_0884 DSC_0886 DSC_0899 DSC_0922 DSC_0958 DSC_0963 DSC_0965 DSC_0967 DSC_0973

Jag har semester

Min första semesterdag....så vad ska hända under dessa förhoppningsvisa härliga dagar med sol och sommarvärme...jajaja sol och värme kanske är bara önske tänkande med tanke på vädret som varit dom senaste dagarna. Men jag nöjer mig ändå med att bara vara ledig och ta sig en avstickare. För imorgon bär det av till min paradis ö, jag längtar, längtar att få stanna upp och invänta min själ att få vandra längs med stränderna eller vid dom öppna landskapen. Det viktigaste jag ska ta med mig är min dator...måste kunna skriva ner mina tankar och vem vet kanske jag får mera inspiration för boken jag skriver...kan nästan se mig sitta vid stranden i full fart med att skriva texter medan naturen bjuder på sin skönhet med vågor som kluckar mot stranden, vassen som rör på sig till den stilla vinden...så härlig! Men mest av allt så längtar jag till att få ta dagarna med ro och bara vara....göra ingenting! för vem har sagt att man måste titta på alla sevärdheter när man åker på semester, räcker det inte med att just bara vara, käka och fika på små mysiga restauranger och cafeér...jojojoo duktig att besöka cafeér det är jag det, tackar aldrig nej till ett café besök man kan nog säga att jag är ett proffs.

DSC_0971

Den här bilden är från sommaren 2013 och jag hade det så härligt skönt.

DSC_0954

Det finns ingen plats på jorden som kan ge så mycket skönhet som denna plats.

Mitt skrivande

Vart är sommaren på väg lika grått och mulen som dom senaste dagarna...ska den här också gå till historien med sommaren som regna bort....tror jag måste bli mera optimist just nu, lite vatten gör väl ingenting ELLER!?!
DSC_0034
Såna här dagar vill jag ha...att kunna om man vill åka ut i naturen och få känna lugn och ro till lagom skapligt sommarväder. Det är oftas där som min tankeverksamhet kommer igång och jag kan få massor med ideér....men även bara insupa allt det vackra som finns därute.

I går chatta jag med min vän på FB och som ni vet så har jag letat efter boken Horny24 som hon har skrivit, och den är stört omöjlig att få tag på antar att den är slutsåld överallt, men nu till min lycka så hade hon några få exemplar kvar hemma som jag hoppas jag får köpa ett ex av henne till näst kommande månad. Vi prata lite om boken som jag skriver och jag vet med mig att jag kommer behöva en lektör läsning av den när den är klar och vad jag förstod så  hjälper hon mig med den biten.."jättegulligt och snällt av henne" och det ju bra att hon skrivit böcker själv så hon är nog mera van än mina närstående.  Jag börjar lite grann se slutet på boken en aning, men ni må tror att jag varit disciplinerad med att skriva för annars får jag den aldrig färdig, utan jag känner att har jag på börjat det här skrivande så måste jag också slutföra det...och visst skulle det var roligt att på egen hand ha skrivit en bok. Sen har jag ju ingen aning om hur den kommer att tas emot av läsare om jag ger ut den...men det viktigaste är att jag har roligt när jag har landat framför dator för att skriva några rader eller till och med nästan ett helt kapitel sörplande på en kopp kaffe och det bara sprudlar av tankeverksamhet då tycker jag det är skoj att skriva och få allt på print. Jag skriver i programmet Evernote och sen om jag ger ut boken så lutar det mot att ger ut den hos Solentro. Och maken bistår med matlagning oftas då jag är i mitt skrivande så även idag och han bjuder på Persisk mat idag, en jättegod gryta med böner, ägg och massor med dill....Supergod  Baghali Ghotogh som den heter och vegetarisk. Världens enklaste att tillaga.
IMG_0780 2

Bok - böcker - läsning

skuggor-av-svek uppdrag-utrotning
Vårt sommar väder är inte på topp just nu, mulet och grått och det där vattnet från ovan vill ta överhand så solen ser vi inte mycket av. Jag jobbar i tre dagar till sen får nog solen titta fram annars vet jag inte vad gör. Tanken är att vi ska ta oss ner till vårt älskade Öland, men kanske vi får tur då Öland har flest soltimmar i vårt avlånga land....det är nog bara att hoppas och be till vädergudarna
 
Igår så fortsatte jag att skriva på min bok och blev nästan färdig med ett helt kapitel efter några timmar. Har även beställt hem två böcker från bokhandeln av Carita Liljendahl som jag har som vän på FB, böckerna heter Uppdrag utrotning, handlar om " Adrian Debutsky är nyhetschef vid sjudagarstidningen Helsingfors Dagblad vars redaktion har fått förstärkning genom Lucas Ericson som är homosexuell. En dag i början av augusti mördas Felix Sardén som skulle hålla den inledande gästföreläsningen på ett gayläger i Pernå. Adrian och Lucas börjar intressera sig för och skriva om fallet. Samtidigt som Adrian blir övertygad om att en seriemördare är i farten händer det flera omvälvande saker på det personliga planet i hans liv. Han börjar fråga sig själv vem han är, vad han tycker, tänker och står för. Vill han åldras tillsammans med den nya kvinnan i hans liv, författaren Anna Kaplinska, eller ska han slå sig helt fri för att utforska andra dimensioner i livet? Adrian Debutsky har gjort karriär, han ser bra ut, kör en ny bil och har gott om pengar på banken. Han har fyllt 40 år men letar fortfarande efter sig själv."
 
Och den andra boken Skuggor av svek och handlar om " Nyhetschefen på tidningen Helsingfors Dagblad, Adrian Debutsky, får en dag ett märkligt kort med posten till jobbet. Sedan kommer ett meddelande till. I det långa loppet kan han inte negligera budskapen. Samtidigt händer allt på en gång i Adrians privatliv. Reportern Lucas Ericson, som är homosexuell, återvänder från vikariatet på Aftonbladet i Stockholm. Han har fortfarande känslor kvar för sin chef. Detsamma gäller grafikern Esther Winther. Hon har inte glömt Adrian. Författaren Anna Kaplinska överraskar också Adrian, och hur ogärna han än vill det tvingas han en dag konfrontrera sin far. Människor i Adrians närhet bär på olika hemligheter. Hans nyfikenhet leder honom in på en väg där många frågetecken uppstår."
 
Det sak bli roligt att läsa dessa böcker men den första boken i serien av Caritas debutroman Horny24 som kom ut i februari 2007 har jag inte lyckas hitta....så om det är nån av er som har den och kan tänkas låna ut den till mig....eller vet var jag kan få tag på den skulle jag bli evigt glad om ni hör av er. Carita har även en blogg som du hittar Här som jag gillar då hon skriver ärligt och rakt.

Power Big Meet 2016

Då var denna Power Meet över för denna gång, blev en sen kväll med en för kväll hos Jocke och syrran. Vi kom iväg ganska sent på kvällen för att kolla alla bilar som cruisade längst med boulevarden vid Lögarängen. Hungriga var gänget när vi kom dit ner så det köptes hamburgare vid ett av stånden men jag hade jättesvårt att äta den stora hamburgaren så den gavs till syrran som var vrål hungrig. Vi hade alla fått lite för mycket innanför rocken och jag glömde mina glasögon så jag var ju tvungen att gå väldigt nära bilarna för att över huvud taget kunna se dom....jag med min dåliga syn det var snudd på att dom fick leda mig. Dagen får nog gå  i lugnan ro och på eftermiddagen ska jag nog kura ner mig i mitt bok skrivande och försöka vara lite kreativ.

^1C040514DA36ABEE7593E1200C0CB1E93BF387AD08A5D1A518^pimgpsh_fullsize_distr ^613F6EC9D8567D31DFAA752B0F0768A732EDA26749DA0CCEF5^pimgpsh_fullsize_distr

♥ Warm hugs!

Att stiga upp tidigt...är magiskt

DSC_0142ny

Att gå upp varje dag klockan 5 är magiskt...Min kropp och själ mår bra av att gå upp tidigt denna tid av årstid då solen stiger upp tidigt och jag kan öppna fönster och altandörren och släppa in den härliga krispiga luften. Sitta i lugn och ro på altanen med min kopp kaffe ha min tanke inventering och reflektera över allt som händer och hänt mig som är av vikt för mig. Ha den där ensam tiden som är så viktig för mig innan dagen börjar...därför går jag upp tidigt när huset sover! Och tänk så mycket jag hinner med som ni andra inte hinner när ni ligger och sover eran morgon sömn. Att ha kvälls rutiner gör att jag kan stiga upp tidigt och jag väljer att göra det för mornarna är så magiska!

Godmorgon sköna dag!...Nu tar vi

Godmorgon sköna dag! Nu tar vi dagen med storm och njuter rikligt...det är fina dagar nu så det gäller att ta vara på dom. Under några dagar här så har vi haft fullt upp med vårt ena duschrum som behövdes fogas om, men nu är det klart och det ska bli så skönt att kunna använda det igen. Tänk att dagarna går så fort, men jag ska bara jobba en vecka sen har jag semester i två veckor och det ska bli så skönt...tror vi tar en avstickare då till vårt härliga Öland....men jag känner ingen semester feelings ännu och det har sagt till mig att det kommer att komma nya möjligheter för mig och att jag bör fokusera mera på arbete....Tror jag ska söka ett nytt jobb! Syrran ringde igår kväll så ikväll är vi bjudna till Jocke för en liten förkväll för sen ska vi traska ner till Power Meet och titta på alla fina bilar och det är så bra för Jocke bor bara en liten bit därifrån så det tar oss bara en kvart att gå ner dit. Power Meet är nog för många sommarens höjdpunkt med massor med fina bilar och glada människor och vår lilla stad lever upp med folkmassor från världens alla hörn.
[caption id="attachment_5789" align="aligncenter" width="720"]Tagen med Lumia Selfie Tagen med Lumia Selfie[/caption]
Boken som jag skriver har fått stå åt sidan dessa dagar som jag har varit bortrest och när jag kom hem så hade jag ingen feelings för den...tror jag har fått lite skrivtorka....men jag har allt i mitt huvud gäller bara att få det ner skrivet i ord och jag har 8 kapitel färdiga så så långt allting bra. Men jag räknar med att den ska bli färdig innan året är slut....Som jag sagt förut så är jag ganska självkritisk och om jag ger ut den eller inte får tiden avgöra om jag anser att den är läsvärd eller så skriver jag bara för min familj...men det är väldigt roligt att skriva på den och hade ni frågat mig så som min make alltid frågat mig i många år -Varför skriver du inte en bok? så har jag alltid viftat bort det, men jag antar att tiden NU passa och var mig mogen att skriva.

Nu har jag landat med.....

Nu har jag verkligen landat här hemma efter syrran och min resa i Wales och London, med många intryck och upplevelser därifrån....mycket nöjsamt var det.... Jag var väldigt glad att jag träffa Tim för första gången och jag fick bara fina intryck av han. Jag är en glad person som tycker om att tillbringa tid med likasinnade personer! Mina vänner/släkt är vinden under mina vingar och de tar mitt humör till en helt ny nivå! Inte ens solen kan tävla med er när ni skiner tillsammans.
Här i vår lilla stad har vi just nu Power Big Meet och mycket trevligt och roligt brukar det vara dessa dagar som det pågår. Så denna fredag kväll blir det att ta sig en sväng ut och lite vin blir det också. Solen skiner så varmt och skönt hos också så jag tror det blir fina dagar för detta stora evenemang.
13626411_678592555622136_3360164861478127349_n

Mandana och Kevins bröllop i Rom

Det  är så otroligt vad tiden går fort, det var nästan det var som igår men det är snarare 29 år sen som jag för första gången träffa den lilla söta flickan Mandana och nu är hon en vacker ung tjej och har sin stora dag i livet. 1987 åkte Mr H och jag för första gången till Rom för att träffa hans bror med familj, det var mitt första möte med Mr Hs släkt. Då besökte vi Fontana de Trevi och slängde i ett mynt i fontänen...och mycket riktigt så som myten säger så återvänder man till Rom när man slängt i myntet och att det var Mandanas och Kevins bröllop som fick oss tillbaks är så mycket roligare.
Bröllopet har säkert varit många förberedelser och helt otroligt att dom fick ihop det på ett så fint sätt med alla bröllopsgäster som kom från hela världen, gäster kom från Iran, Canada, Frankrike, Colombia, USA, Italien och vi från Sverige. Det var magnifikt och så vackert och Mandana och Kevin var så fina och det bara lyste kärlek och glädje från dom. Hela dagen så kände man den stora kärleken och glädjen och jag kan lova att det tårades i ögonen på många gäster även på mig.
Först så vigdes dom i kyrkan BASILICA DI SANT MARIA DEL POPOLO och efter det så hade dom den persiska ceremonin vid CASINA VALADIER där även festen hålls.
Vi kom på Måndagen men vi borde har kommit dagen innan så vi missa cocktailpartyt som var på söndagen. Vigdes gjorde dom på tisdagen den 24 maj.
Under hela tiden så har två fotografer följt dom från alla förberedelser till den stora dagen så jag ska försöka att visa med bilder hur fint och vackert det var. Var beredd på många bilder...det var så svårt att välja dom bästa bilderna från flera tusen men dom här tycker jag visar deras dag väldigt bra.
RomeTheWeddingM&K_0020
Mandana och Kevin i Rom
Några bilder från Rom och kyrkan
RomeTheWeddingM&K_0021 RomeTheWeddingM&K_0037
RomeTheWeddingM&K_0032
RomeTheWeddingM&K_0080
RomeTheWeddingM&K_0056 RomeTheWeddingM&K_0095
Här är det förberedelser i kyrkan
Från den stora dagen
RomeTheWeddingM&K_0135 RomeTheWeddingM&K_0137 RomeTheWeddingM&K_0145 RomeTheWeddingM&K_0149 RomeTheWeddingM&K_0151 RomeTheWeddingM&K_0158 RomeTheWeddingM&K_0177 RomeTheWeddingM&K_0198 RomeTheWeddingM&K_0206 RomeTheWeddingM&K_0235 RomeTheWeddingM&K_0251 RomeTheWeddingM&K_0258 RomeTheWeddingM&K_0262 RomeTheWeddingM&K_0270 RomeTheWeddingM&K_0271 RomeTheWeddingM&K_0274 RomeTheWeddingM&K_0275 RomeTheWeddingM&K_0297 RomeTheWeddingM&K_0301 RomeTheWeddingM&K_0302 RomeTheWeddingM&K_0328 RomeTheWeddingM&K_0333 RomeTheWeddingM&K_0334 RomeTheWeddingM&K_0338 RomeTheWeddingM&K_0344 RomeTheWeddingM&K_0349
Vigseln i kyrkan
RomeTheWeddingM&K_0585 RomeTheWeddingM&K_0357 RomeTheWeddingM&K_0360 RomeTheWeddingM&K_0362 RomeTheWeddingM&K_0371 RomeTheWeddingM&K_0373 RomeTheWeddingM&K_0376 RomeTheWeddingM&K_0383 RomeTheWeddingM&K_0387 RomeTheWeddingM&K_0390 RomeTheWeddingM&K_0391 RomeTheWeddingM&K_0401 RomeTheWeddingM&K_0418 RomeTheWeddingM&K_0497 RomeTheWeddingM&K_0513 RomeTheWeddingM&K_0515 RomeTheWeddingM&K_0518 RomeTheWeddingM&K_0519 RomeTheWeddingM&K_0525
Utanför kyrkan efter vigseln
RomeTheWeddingM&K_0632 RomeTheWeddingM&K_0637 RomeTheWeddingM&K_0643 RomeTheWeddingM&K_0649 RomeTheWeddingM&K_0650 RomeTheWeddingM&K_0653 RomeTheWeddingM&K_0656 RomeTheWeddingM&K_0666 RomeTheWeddingM&K_0676 RomeTheWeddingM&K_0677 RomeTheWeddingM&K_0693 RomeTheWeddingM&K_0698 RomeTheWeddingM&K_0699 RomeTheWeddingM&K_0702 RomeTheWeddingM&K_0706 RomeTheWeddingM&K_0707 RomeTheWeddingM&K_0717 RomeTheWeddingM&K_0722 RomeTheWeddingM&K_0723 RomeTheWeddingM&K_0739 RomeTheWeddingM&K_0740 RomeTheWeddingM&K_0746 RomeTheWeddingM&K_0755 RomeTheWeddingM&K_0760 RomeTheWeddingM&K_0762 RomeTheWeddingM&K_0771 RomeTheWeddingM&K_0772
Sofreh Aghd är en traditionell Persisk vigseluppdukning där vigsel och ceremoniella traditioner utbyts. De Persiska ceremoniella traditionerna har praktiserats i tusentals år och Sofreh Aghd dukningar är väldigt vanliga på Persiska bröllop. Liksom de flesta, har även iranier olika religiös bakgrund och Sofreh Aghd är en valfri kulturell ceremoni allmänt praktiserad oavsett tro. Det finns flertalet symboliska föremål som utgör en Sofreh Aghd dukning och samtliga föremål representerar en del av parets nya liv och äktenskap tillsammans. Ordet ”Sofreh” betyder duk och ”Aghd” betyder vigsel.
Spegeln symboliserar en ljus framtid. Kandelabrarna symboliserar eld och energi. Honungen, sötsakerna och kakorna symboliserar sötma i livet. Äggen, valnötterna och mandlarna symboliserar fertilitet. Brödet symboliserar lycka och välstånd. Blommorna symboliserar god hälsa. Rökelserna som kallas för esfand på persiska ska hålla borta ondska och onda andar. Silvermynten symboliserar rikedom och välstånd. Istället för koranen fanns en bok av den stora iranska poeten Hafez som symboliserar vishet och kunskap.
Från den Persiska ceremonin och festen.
RomeTheWeddingM&K_0773 RomeTheWeddingM&K_0776 RomeTheWeddingM&K_0780 RomeTheWeddingM&K_0785 RomeTheWeddingM&K_0786 RomeTheWeddingM&K_0791 RomeTheWeddingM&K_0795 RomeTheWeddingM&K_0796 RomeTheWeddingM&K_0813 RomeTheWeddingM&K_0822 RomeTheWeddingM&K_0828 RomeTheWeddingM&K_0833 RomeTheWeddingM&K_0838 RomeTheWeddingM&K_0854 RomeTheWeddingM&K_0867 RomeTheWeddingM&K_0871 RomeTheWeddingM&K_0877 RomeTheWeddingM&K_0902 RomeTheWeddingM&K_0919 RomeTheWeddingM&K_0924 RomeTheWeddingM&K_0961 RomeTheWeddingM&K_0962 RomeTheWeddingM&K_0967 RomeTheWeddingM&K_0988 RomeTheWeddingM&K_0991 RomeTheWeddingM&K_1028 RomeTheWeddingM&K_1030 RomeTheWeddingM&K_1032 RomeTheWeddingM&K_1039 RomeTheWeddingM&K_1079 RomeTheWeddingM&K_1091 RomeTheWeddingM&K_1092 RomeTheWeddingM&K_1112 RomeTheWeddingM&K_1113 RomeTheWeddingM&K_1118 RomeTheWeddingM&K_1119 RomeTheWeddingM&K_1124 RomeTheWeddingM&K_1125 RomeTheWeddingM&K_1131 RomeTheWeddingM&K_1141 RomeTheWeddingM&K_1151 RomeTheWeddingM&K_1185 RomeTheWeddingM&K_1191 RomeTheWeddingM&K_1213 RomeTheWeddingM&K_1268 RomeTheWeddingM&K_1273 RomeTheWeddingM&K_1317 RomeTheWeddingM&K_1385 RomeTheWeddingM&K_1399 RomeTheWeddingM&K_1413 RomeTheWeddingM&K_1419 RomeTheWeddingM&K_1470 RomeTheWeddingM&K_1576 RomeTheWeddingM&K_1621 RomeTheWeddingM&K_1622 RomeTheWeddingM&K_1623 RomeTheWeddingM&K_1661 RomeTheWeddingM&K_1670 RomeTheWeddingM&K_1671 RomeTheWeddingM&K_1672 RomeTheWeddingM&K_1673

Syrran och jag i Wales och London

[caption id="attachment_5245" align="alignnone" width="4608"]IMG_0205 Tim och dotter[/caption]

Så  underbara dagar vi hade i England, med början med en flygförsening med hela tre timmar så min syster Ann-Mari och jag trodde att vi inte skulle komma iväg..men iväg kom vi till sist. Vi checka in på vårt hotell sent på söndag  kväll i i det fina området Kensington i London....Men då var vi nog ganska så slutkörda men det blev ett restaurangbesök innan det var dags att ta sig till hotellet och natta oss för morgondagen då vi skulle åka till Wales för att besöka våran syssling Tim. Vi tog bussen till Cardiff tidigt på morgon och Tim och dotter mötte upp oss, jag var nog ganska så spänd inför detta möte då vi endast har chattat på FB i flera år, men det gick över ganska så fort och jag börja känna mig bekväm. Nånting som jag reflektera över var att jag tycke vi var väldigt lika till sättet. Vi var några timmar i Cardiff och han visa oss runt där och vi intog en lunch innan det var dags att köra till den lilla staden där han bodde, en liten mysig stad, där jag tror att dom flesta känner varandra. Både min syster och jag kände oss välkomna redan från början. Vi var på en liten Pub runda på kvällen och då var hans fru Tracey med. Dagen efter var vi till Hay on Wye som min farmor var ifrån och jag tyckte mycket om den pittoreska staden och det var väldigt roligt att se var ifrån hon kom. Naturen i Wales gillade jag skarpt den kan man nog säga var lite annorlunda än våran med dalar och små berg och ett öppet landskap, inte så mycket skog. Vi var också och träffa en söt pigg liten dam som vi också var släkt med...hon var mycket pigg för sin ålder och hon bodde i Hay on Wye. Jag är väldigt glad att jag åkte och träffa Tim och tittade på Wales som farmor kom ifrån, och jag hoppas att det blir flera gånger och att dom besöker oss här i Sverige...det skulle bli så roligt, det ända som jag kände var att jag hade önskat att Tim och jag hade haft lite mer tid för lite prat på tu man hand...för chattat på FB i så många år så kändes det att det hade varit roligt men jag hoppas det blir fler gånger....På onsdagen for vi tillbaks till London för dom sista dagarna där med lite shopping och kolla in några sevärdheter och två Casino kvällar men även så träffa vi Tims bror Simon med familj och vi hade en trevlig stund över en middag. Tyckte vi hann med ganska mycket på en vecka, men fort gick det och så är det ju alltid när man har skoj....syrran och jag har nog skrattat oss igenom dagarna långa och det var härligt att rå om syrran en hel vecka.

Nu är det många bilder men jag låter dom tala för sig själv!

IMG_0207 IMG_0208 IMG_0212 IMG_0213 IMG_0214 IMG_0215 IMG_0217 IMG_0221 IMG_0223 IMG_0224 IMG_0226 IMG_0227 IMG_0228 IMG_0229 IMG_0230 IMG_0233 IMG_0239 IMG_0241 IMG_0242 IMG_0245 IMG_0246 IMG_0247 IMG_0248 IMG_0256 IMG_0260 WP_20160629_09_01_05_Pro WP_20160629_19_04_41_Pro WP_20160629_19_07_52_Pro WP_20160630_10_41_16_Pro

[caption id="attachment_5278" align="alignnone" width="720"]Redigerad i Lumia Selfie Redigerad i Lumia Selfie[/caption]

WP_20160630_15_31_06_Pro WP_20160630_15_56_28_Pro WP_20160630_15_56_58_Pro WP_20160630_15_57_22_Pro

        [caption id="attachment_5283" align="alignnone" width="720"]Tagen med Lumia Selfie Tagen med Lumia Selfie[/caption]

FB_20160701_22_15_22_Saved_Picture FB_20160701_22_20_53_Saved_Picture WP_20160629_21_57_22_Pro WP_20160629_22_04_57_Pro WP_20160701_10_33_53_Pro WP_20160701_10_36_19_Pro WP_20160701_10_38_47_Pro WP_20160701_11_23_18_Pro WP_20160701_11_24_08_Pro WP_20160701_13_59_26_Pro 1 WP_20160701_14_05_29_Pro WP_20160701_19_17_49_Pro WP_20160701_19_18_00_Pro WP_20160702_11_29_48_Pro WP_20160702_15_15_30_Pro WP_20160702_21_03_22_Pro