Birgitta i lilla staden

Det mina!

[bctt tweet="Härlig dag med det mina på besök.."].och Liam han hade det gott man riktigt såg hur han mådde bra. Men jag som inte har hållit i ett sånt litet knyte på så lång tid kände mig väldigt tafatt och rädd att han skulle gå sönder och min son han bara skrattar när han ser mig så tafatt. Jag bjöd på Thaimat och lite godsaker till kaffet och Mr H hade köpt hem nyslungad honung så Sofia och Sami fick med sig en burk hem...vet att dom tycker om honung....en flaska av våran hemmagjorda körsbärsvin fick dom också. Tiden gick jättefort när dom var hos oss och nu väntar kvällen med fortsatt mys.

DSC_0156

DSC_0158

DSC_0161

Dagarna!

[bctt tweet="Puuu vad dagarna går fort"] och fullt har jag haft det, men jag har hunnit roa mig under helgen. På fredag så var en vän till mig och syrran hos mig på kvällen, lite fredags mys innan det blev utekväll på Blomming bar tror dansstället heter idag på min tid hette det Klippan. Camilla åkte tidigare ifrån oss då hon skulle köra dagen efter men syrran och jag fortsatte den trevliga kvällen med mycket dans...dansa väldigt mycket med rullstolsbunden glad kille...Sen senare på natten kom min rara och hämta oss. Igår fick jag mina två nya glasögon...blir nog att lära sig vänja sig vid dom då dom är progressiva men jag är nöjd med bågarna bilder kommer senare när jag får mera tid med bloggande...har ju inte varit så mycket av den varan i dagarna.

DSC_0136ny

Barnbarnet Liam

Det är som ett mirakel när ett barn har blivit fött - ut kom en liten människa som ingen förut mött. Ett spädbarn är så vackert och dess doft helt underbar. Och det är nåt visst med blicken som är sällsamt vis och klar. Från den stund man tar emot det blir inget mer detsamma. För ett barn förändrar livet för sin pappa och sin mamma. Ett sånt hav av ömsint kärlek som plötsligt väller fram för detta lilla under som ännu vägs i gram.

Välkommen längtade barnbarn!

FB_20150915_05_51_24_Saved_Picture

Läsa böcker

[bctt tweet="Jag har alltid tyckt om att läsa böcker."] I tonåren läste jag många kärleksromaner men även deckare. När jag en gång började läsa en bok hade jag svårt att lägga ifrån mig den. Nu läser i jag perioder det vill säga när tiden finns, men idag har mitt tycke för boksmak förändrats då jag idag tycker om att läsa självbiografer och en och annan må bra bok. Min bokhylla är inte full utan jag brukar göra mig av med böckerna som jag läser så man kan tro att vi inte läser böcker i detta hem.  Avslutade igår Fiskarens dotter som jag blev väldigt tagen av skriven av Vivi-Ann Barck, hon kan verkligen skriva med inlevelse och många av dessa berättelser är jag ganska säker på har gått från mun till mun i lilla Hangö, för vissa kändes nästan att jag hört förut lisinopril 10 mg tablet. Ska fortsätta med hennes bok Edmund Pietralla ganska säker på att den också är läsvärd, beställde den igår så det tar nog några dagar innan jag får den... och då ska det läsas!

fiskarens-dotter

Förvirring!

[bctt tweet="Vakna i morse och tänkte att jag har försovit mig"] innan jag förstod att det var söndag morgon "förvirringen var på sin plats"så genast jag blev på glatt humör och den ska jag hålla vid hela dagen. Husets folk sover fortfarande och jag tassar runt i kring här på nedre våningen. Idag blir det en tvättdag maskin efter maskin som ska gå i gång efter en liten stund. Höstvädret verkar hålla i sig med solsken...tror denna dag blir toppen och  lyckohormonerna får dansa loss i kroppen.

DSC_06334

Brist på tid

[bctt tweet="Jag läste en mycket intressant intervju med den finske terapeuten, teologen och författaren Tommy Hellsten. "]Han sa så klokt att vi människor har skapat en tid där vi ständigt lider brist på tid och att vi lever i en kronologisk brådska. Och att när vi har bråttom så känner vi att vi är på "fel plats" vid fel tillfälle och önskar oss bort till nästa stund. Vi liksom kliver ur det enda vi äger och har, nämligen NUET. Håller nog med till hundra procent, vi tror att vi lider av brist och att vi måste skynda, öka och prestera men vi har tid vi har alla 24 timmar per dygn men vi har bara valt att fylla almanackan till bredden så inget annat kan komma in och gnistra en liten stund...livet får vänta medans vi inte har tid. Vi kanske ska stanna upp och inte fara som om vi for genom Sverige i fulll fart på en motorväg istället för att ta sidovägar i lagom hastighet och njuta av allt vi ser och stanna upp. Varför har vi så bråttom "graven kommer vi alla förr eller senare" så varför ha så bråttom..nånstans är det ju fel när den ena efter andra bränner ut sig och springer in i väggar så kanske det är bra att ta sidovägarna emellan åt och stanna upp och njuta livet.

Måst nog säga att denna sköna lördag har varit njutningsfull med inga måsten bara varit, vilat och åter bara varit nästan som en sjusovardag. Så nu är jag väldigt utvilad och känner hur energin börjar kvickna till hos mig.

Var noga med att se den vackra utsikten var du än befinner dig!

WP_20150801_12_52_17_Pro

Boka din visning av Aloe vera!

Härlig dagar med fastrar på besök

[bctt tweet="Bloggen har fått stå åt sidan några dagar "]då jag har haft fullt upp med jobb och socialt liv har jag pysslat in i mitt schema de dessa dagar. Var till Bromma flyplats  i måndags och hämta mina fastrar som är på besök några dagar , dom åker hem på fredag. Fick på måndag ett smycke set av en av mina fastrar som även är min gudmor, hon har varit väldigt snäll och omtänksam mot mig och har alltid tagit sitt hedersuppdrag på allvar. I går satt vi i solskenväder hemma hos mor och far och hade så mysigt med skratt och en massa prat. Älskar att höra när dom berättar om förr i tiden och en massa personligheter från Hangö så man har fått sig ett gott skratt flera gånger. I måndags kom vi även in på en bok "Fiskarens dotter" som jag har börjat läsa och sen finns det en efterföljare Edmund Pietralla och hans liv" Men i vilket fall så handlar boken om Vivi-Ann och hennes barndom och uppväxt i Hangö . Boken är baserad på hennes egna upplevelser och hennes fasters anteckningar, men i dessa böcker så finns episoder med min släkt nämnda och det är därför det är roligt att läsa den förutom om att hon nämner om platser som är välbekanta för mig.. kommer ta varje tillfälle i akt läsa den första boken som jag redan som sagt börjat läsa.

IMG_0069

IMG_0072ny

IMG_0075ny

Intar helg!

[bctt tweet="Hihihii äntligen intar jag helg här...."]det ska bli så skönt för jag är ledig i tre dagar nu. På måndag ska jag till Bromma flygplats och hämta mina fastrar som kommer på besök för några dagar. Men denna kväll kommer avnjutas med gott vin...inte körsbärsvinet som vi gjort utan det får bli ett vitt vin som jag har stående i skafferiet. Tänkte jag skulle visa dom fina Hortensia som jag plocka in igår från gården...dom är så fina på köksbordet. Helt säkert kommer jag behöva dessa tre dagar för att hämta kraft för nästa vecka då mina dagar kommer att vara fullspäckade med jobb. Först kommer jag att jobba tidiga morgon till sent på eftermiddagen ledig några timmar på eftermiddagen och sen på igen på kvällen...blir väldigt tuffa dagar samtidigt som vi har besök och ska klämma in umgängestid med mina fastrar också...bara att inse att det blir väldigt tufft!

WP_20150903_17_36_16_Pro

WP_20150903_17_36_28_Pro

WP_20150903_17_36_57_Pro

Massor med jobb!

[bctt tweet="Dagarna går fort nu och mycket arbete har det varit på jobbet"] och mer blir det i nästa vecka då jag planerar även att jobba på kvällen förutom dagjobbet...men får väl pyssla ihop nån bra rutin för det också. Idag har vi haft skapligt bra höstväder i våran lilla stad lite skillnad från igår då det bara öste ner vatten. till och med E 18 blev översvämmad...så trafik kaos blev det där. Har ni sett att ni kan boka produktvisning av Forever produkterna nu här på bloggen om inte ta en titt. Nu tänker jag bara ha det skönt och ta det lugnt....för man kan inte gå på högvarv hur länge som helst utan det måste finnas tid för avkoppling också. tänkte jag skulle gå ut i trädgården och plocka in blommor från höst Hortensian som blommar så fint nu med sina vita klasar.

DSC_0075ny