Birgitta i lilla staden

Bloggvila och fika!

Efter cirka en veckas bloggvila sitter jag nu i mitt vita kök och har det mysigt till tända ljus nu när mökret har kommit denna kväll. Har nog inga större nyheter utan dagarna har bara flytit på i vardaglig lagom stress. I fredags var jag till Örebro och hämta hem en provdocka som jag köpte där på kronofogden för en bara 300 kr så jag var jättenöjd. Idag har det snöat till och från och vädergubbarna har lovat mer av den varan....så vi kanske kommer pulsa på i snön i dagarna, men det finns ju en fördel med snön...det blir lite ljusare. Nehepp nu ska jag fortsätta njuta mitt kaffe och slappa till skön musik och doften av doftljusen som jag har tända.♥ Warm hugs Anita! ♥

Tillbaka!

Här har det varit blogg tyst ett par dagar...har varit ganska så upptagen med både det ena och andra. Helgen har varit toppen toppen en sån där njutar helg med god mat och dricka. Men denna måndag har varit så odräglig med trötthet...man tycker ju att man borde vara utvilad när helgen var så lugn...men det är nog så att jag kommer igång först på tisdag...konstigt det där med måndagar. Nu håller jag på med morgondagens mat då jag vet att jag inte kommer att hinna med laga mat för det blir nog en sen arbetsdag och mannen börjar jobba redan vid tio snåret och ställa sig att koka ihop nåt nyttigt och smakligt så sent på eftermiddagen känns inte som en höjdare om man inte vill ha skräpmat. Nu blir det iallafall fikastund medans kycklinggrytan puttra i ugnen och riset kokas.

Som ni ser så har den mesta snön smält bort och det är bara tråkigt mörkt där ute...men lite utebelysning hjälper iallafall att det blir lite ljusare hos oss...tror jag börjar känna av vintertrötthet med besked...får nog gå på ljusterapi...vill ha ljust ljust.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Lill lördag och beröm!

Ja då har lill lördag kommit och halva arbetsveckan har förbrukats i all hast så nu kan jag se fredag framför mig.....längtar så till helgen då jag får veta om jag  har fått hem ett bud som jag lagt på kronofogden....en provdocka som jag tänkte använda för att ta bra bilder på second hand kläderna som jag säljer på Loppan och Vintage. Nu håller jag på pyssla med både ena och andra och tvättmaskinen går på högvarv så jag tänker ta mig en fikapaus om en liten stund men först plock med disken som står och väntar på mig. Idag fick jag otroligt mycket beröm av en äldre herre om mitt rosa hår...jag såg både fräsch och ung ut i hans ögon....så jag sväva iväg på små små moln....jag fixar håret två gånger i veckan med Revlon 500 och ett bra balsam som jag blandar med får att få den rosa färgen som jag vill ha.
Så här ser det ut när det är nyfixat...men för varje gång så blir det en extra klick med Revlon 500.

Och så här ser det ut efter några tvättar. Det är inte svårt att fixa håret rosa och tar inte längre tid än att man ger håret en inpackning.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Vinter har kommit!

Tror att vintern nu har kommit för stanna ett tag...har varit ut och skottat flera gånger idag....men nu hålller det upp, hoppas man slipper skotta tidigt imorgon bitti vill ju bara kunna sätta mig i bilen och köra iväg till jobbet. Idag på morgonen var jag till min sons jobb och lämna in bilen dom skulle byta batteri i den...och när jag hämta den idag vid lunch så blev jag så glad för dom hade lyckats att få batteriet på garantin....så där spara man flera hundra kronor. Förresten har ni haft tid att titta in på Loppan och Vintage om inte kan ni klicka in er HÄR!
♥ Warm hugs Anita! ♥

Vi startar dagen med....

Nu har vi lördag här och jag startar med att försöka med att duscha Emira (katten som vi har till låns) Hon luktar inte gott just nu då hon har varit lite dålig i magen. Sen blir det att gå en manifestation idag....Vi älskar mångfald. Tänkte också visa var jag placerade stegen igår efter all bort plockning av julen. Satte en jättefin Orkidé på den...en vacker blomma som jag fick av min sons sambos mamma Anna-Lena när dom var på besök hos oss för några dagar sen.♥ Warm hugs Anita! ♥

Nymålad trappstege

Timmarna dom bara far iväg, men det är väl så när man är sysselsatt hela tiden med det ena och andra. Nu här på eftermiddagen när jag kom hem och hade fixat mat så satte jag igång med att måla stegen till Shabby Chic och den blev i mina ögon väldigt snygg....denna bloggerska är supernöjd! Nu ska vi bara få undan julpyntet sen ska vi se om jag kan hitta en bättre plats till den och kanske ha en blomma eller nåt på den. Så skönt med fredag imorgon och härligt för jag har kort dag och då hinner jag med en hel del styling här i vita hemmet.

Före och efter bild...en ganska så hög trappstege.♥ Warm hugs Anita! ♥

Då börjar ox veckor

Jaha då var det slut på all ledighet....nu börjar ox veckor men det känns bra. Idag har dagen flugit iväg och jag tänkte att jag skulle börja idag med att måla en stege som jag tänkte inreda vårt vita hem...eller så väntar jag till helgen med att göra det fast det går ju fort om man bara börjar. Snön har åter kommit till oss prata med en kvinna idag som sa att vädergubbarna har lovat hela 6 plusgrader imorgon så då lär ju snön smälta bort. Tänkte även att jag skulle ta och få undan all julpynt så att vita hemmet kommer i sin vanliga stil.....mysigt var det iallafall medans det varade.
Gud vad jag är avund på min son och hans sambo Sofia....dom åkte två hela veckor till Thailand igår medans vi här hemma får pylta på oss tjocka kläder skotta snö och allt som vintern tillhör. Men jag unnar dom verkligen resan och jag hoppas att dom får det underbart där.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Upptagna dagar!

Hallå på er....hoppas ni har haft bra dagar så här på dom första dagarna på nya året....har varit ganska upptagen dessa dagar efter nyår. Nyårsdagen var det bara att ta det lugnt efter att vi plockat upp efter nyårsfesten och sen hade jag syrran med dottern sov över hos oss...vi hade jättetrevligt på nyårsdagen innan det var dags för dom att åka hem. Igår så åkte vi till mor far och spendera bort några timmar där med fika och god sorbé glass med vinbär och jordgubb smak....Hmmmm det var jättegott men nu blir det att hålla igen efter att jag fixa en kycklinggryta med massor med grädde idag....men allt börjar ju med en måndag håller ni inte med om det.

Nu kan ju förstå hur vi njöt till tusan.


Och Kirre var lika busig som han brukar vara.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Nyårsafton!

God fortsättning på det nya året till er alla! Vi hade en traditionsenlig nyårsafton som var mycket rolig och trevlig. Först var vi till syrran och där åt vi världens godaste smörgåstårta och en massa småplock med kex och goda mjukostar. Sen framåt kvällen åkte vi hem till oss och firade med ungdomarna som vi gör varje år det har blivit tradition hos oss att fira med dom....här kommer lite glada bilder.
♥ Warm hugs Anita! ♥