Birgitta i lilla staden

Snö

Juldagarna har passerat och nu har den ljusa vita snön landat hos oss med sin magi i vår lilla stad...jo för visst är det magiskt med den klädda vinterskrud...för mig är magi en massa energier som finns överallt, det kan kännas som det är speciellt med vissa saker och ting "det bara finns där" i örter, stenar, snäckor, smycken, vatten, eld, luft, solsken, musik ja listan kan göras oändlig och man behöver inte vara född med den gåvan...alla har tillgång till den kraften, det gäller bara att söka den. Många säger att dom inte tror på magi ändå verkar det som dessa har sina tur-prylar, inte lägger sina nycklar på bordet, inte gå under en stege osv som jag anser är magi. Magi är ett tillvägagångssätt, det kan vara en livsstil, en utveckling det är bara du som sätter gränserna. Men gör aldrig nåt halvhjärtat när det gäller magi för risken finns att det händer inte ett smack.

Vi har firat julen hemma med när och kära...tackar alla för dom fina julklapparna så till våren kommer vi använda upplevelse julklappen som vi fick av äldsta sonen med familj...den kommer bli helt och hållet underbar!

DSC_0368

DSC_0371

DSC_0394

   

Julafton

Katten Emira och jag myser här på julaftons morgon, skinkan är i ugnen och det är tyst och stilla förutom kattens jamande....Snön lyser med sin frånvaro men vad gör det när denna dag är till för samvaro. Önskar er alla en riktigt god jul!

pizap.com14507058800821

Julen står för dörren men även 2016

ÄR DU FÖRBEREDD FÖR DITT NYÅRSLÖFTE?

Ja, julen står för dörren, men det gör även nyår och därmed också 2016! Brukar du avge ett löfte när klockorna klingar in det nya året eller är du som jag som inte brukar göra det...men i år kanske det är på tiden att göra det...kanske man kan avge flera stycken så att man inte blir så besviken om man inte kan hålla alla löften, då kanske man kan hålla minst ett löfte. Och vad skulle mina löften vara....att detta år få ändan ur vagnen och resa till Wales, komma i bättre form, att ta mig mera tid för att vistas ute....låter ju inte så svårt...man behöver ju inte överdriva så att det blir helt omöjligt.

newpromise_124789220 <img class="alignnone size-large wp-image-3189" src="http://i0.wp.com/www.birgittailillastaden.com/wp-content/uploads/2015/12/The-best-version-of-you lisinopril 40 mg.jpg?resize=447%2C600" alt="The best version of you" data-recalc-dims="1" />

Sista söndag före jul

Godmorgon på er alla och sköna söndag som kommer att innehålla en hel del jul matlagning....har ni börjat känna julfeeling eller har den inte infunnit sig ännu , jag har ingen feeling ännu iallafall men det beror nog på att snön lyser med sin frånvaro. Idag blir det att tilllaga potatislåda och Janssons, min egen gjorda sillsallad blir tillagad dan före julafton. Katten Emira mår bra och håller igång hon mötte mig på morgonen när jag steg upp och ville kela en liten stund.

DSC_0344

DSC_0344ny

Nu är det inte heller många dagar kvar på detta år!

Kommande varor i butiken.

Flytande_ogonskugga_370

I fyra färger.

 Olive_line_188

En serie för huden.

jhOee_FQn3wny

Vårdande läppstift med flera olika färger.

Julen och lånekatt

Dagarna går fort nu....när det är förberedelser inför jul. Julmat tillagas var och varannan dag, julklappar ska inhandlas men jag tar det med ro för det är ingen ide att stressa upp sig...allt har sin tid och plats. Resten av denna tråkiga regndag ska jag bara tat det lungt...kaffe är på sin plats om en liten stund! Väntar Sami, Sofia och Liam på lördag för sen åker dom till Ö-vik över julen....kommer att sakna dom väldigt mycket men vi får gosa med deras katt dom dagarna, Emira kommer att vara hos oss över hela julen.

DSC_0284

Det här med att julpynta!

Fundera på om julgranen ska fram idag efter att vi ätit middag, brukar inte pynta så där jättemycket till julen utan så där lagom, men kanske det beror på att julen inte är min bästa helg utan faktiskt så är midsommarafton min bästa helg att fira. Visst är det mysigt med julen och med all god mat och umgänge med nära och kära men den har också så så mycket höga förväntningar som inte midsommarafton har och det är mycket skönare att kunna vistas ute. Men i vilket fall som helst så hitta jag denna jul kudde i en garderob som fick komma fram....tror det är massor med år sen som jag såg den...den gömde sig väl i garderoben.

WP_20151214_16_21_22_Pro

Fråga mig själv?

Berättar lite om dig själv. Vem är Nitta?

Åh, ja, vem är jag? Det finns så mycket att säga! Men om man ska beskriva mig lite kort kan jag säga att jag är en glad och positiv kvinna som verkligen njuter av livet! För mig är det viktigt att kunna se det positiva även i negativa situationer. Att vara glad och ha en positiv livssyn, ha balans och harmoni i livet, att må bra både fysiskt och mentalt. Att stanna upp, dofta på rosorna och njuta av livet, det som ges här och nu. För mig är det viktigt att kunna se det positiva även i negativa situationer. Det hjälper mig ta mig ur det negativa mycket snabbare och är mer hälsosamt för mig och alla inblandade.

Hur du samlar energi?

Jag får faktiskt otroligt mycket energi av det vardagliga i vardagen. Men självklart också i vila. Jag samlar energi genom att vara ute naturen, i vackra miljöer och umgås med nära och kära. Att inte göra något alls är också viktigt.

Har du nångång upplevt "Magic moment"?

Jag fyller mig själv varje dag med tacksamhet för det jag har och den jag är. Det gör jag flera gånger varje dag. Stannar upp och njuter där jag är.  "Magic moment" har det funnits många i mitt liv, kan inte säga vilket som var störst men som när jag första gången höll mitt barnbarn i famnen det var verkligen ett "Magic moment", och ett annat som hände för några år sen när jag upplevde en fin och härlig kontakt med en viss person. Sedan finns det många fler magiska stunder i mitt liv. Allt detta positiva samlar jag på mig och tar fram när jag behöver det lite extra som när det är lite tungt...Jag har en enormt stark tro på att det mesta i livet sker av en mening även om det just där och då kan upplevas helt meningslöst. För mig har det varit så att när det har gått en tid, då har jag trots allt alltid sett en mening med det.

Två tänkvärda livs råd, vad skulle det då vara?

Oj, vad svårt med två råd! Men ett är att du är fri att när som helst fatta ett nytt beslut. Var inte rädd att bryta gamla mönster som inte ger dig den styrka och energi du vill ha, våga prova nya vägar. Livet är fullt av möjligheter och du kan fatta nya beslut om du inte är nöjd. Det andra rådet, och det är egentligen det viktigaste! Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du är den enda personen du med 100% säkerhet vet att du ska leva med tills du dör. Du är starkare än du tror!...Lyssna ofta på dig själv.

996919_604291969623689_1790613446_n (1)

Sommaren 2013 på Öland som verkligen gav mig "Magic moment"

Min vanliga otur

Dagen avslutades med en på backning....backa på en annan bil så hans dragkrok fastna under min bil, så vi var tvungna att höja min bil för att få loss bilarna som satt som ett berg i varandra...min vanliga otur när det kommer till backning...men jag som är positiv person tänkte "det kunde ha varit värre" . Nu i vilket fall som helst välkomnar December en månad att vara lite extra av allt. Grabbarnas race säsong avslutades i lördags på Björkviks banan i ur och skur....Ni må tro att det var jädrans kallt och vått fast man var påbyltat med kläder...dom tog femte placeringen. Nästa säsong börjar i slutet på Januari....hoppas på en bra säsong! Jag har hunnit med att köpa några julklappar, så halvvägs på den biten....Första snön kom igår så halt är det på våra vägar...bara att köra sakta och vara ute i god tid. Annars har det inte hänt så mycket här på hemma fronten utan dagarna lunkar på som vanligt.

[caption id="attachment_3067" align="alignnone" width="474"]Tagen med Lumia Selfie Tagen med Lumia Selfie[/caption]