Birgitta i lilla staden

Syrrans nya lägenhet

Då har jag varit och träffat syrran i hennes nya lägenhet, vi hade möte med tapetserar killen som ska fixa till lägenheten innan hon flyttar in den åttonde och det är ju bara några dagar dit så nu är det bråttom med att välja tapet och golv. Vi satt och titta i pärmarna och det fanns så många fina tapeter så hon får nog svårt att välja men jag tror ljusa tapeter blir bäst för lägenheten är inte så stor. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och sovrummet ligger längst bort i hallen sen har den två lagom stora förråd i lägenheten så plats för kläder och prylar finns det....blir nog jättebra när allting blir färdigt och att hon får möblera och fixa och dona...sen prata hon att hon vill ha en kökssoffa så som jag har det i vårt kök....så det är bara kika på nätet efter en som skulle passa vem vet hon kanske vill att jag hjälper henne med målningen av eventuell soffa....Tänk att hon till slut bestämde sig att flytta från Sura och till stan och nu blir det närmare mellan oss....jag bor i norra delen och hon kommer att bo i den södra delen av staden men med bil tar det bara 10 minuter....så nära och bra!Hon är jätteglad att flytta hit.♥ Warm hugs Anita! ♥

Födelsedagsmiddag hos Heli

Idag har vi fått strålande solskens höstväder...så det blir nog en länk här under dagen och till kvällen blir det gymmet som väntar. Igår var vi till Stockholm och hälsa på min vän som fyllde år....det bjöds på en jättegod middag....spendera några roliga timmar hos henne...innan vi senare på kvällen bila tillbaks hem.

 Fina dukningen.
 Heli i full gång med förrätten 
 Heli och Jimmy
 Förrätt; Brie med mango chutney i ugn på rostbröd med sallad
Jimmy och Heli som kockar
 Sara
 Varmrätt blev Entrecote med potatisgratäng och mozzarella/tomat sallad
 Trevligt gäng att språkas med.

 Efterrätt; kaffe med vitchoklad pannacotta med jordgubbar on top
 Glada Heli!


Heli Jenni och jag

En mycket nöjsam dag hos min vän och gud så gott allting var... och roligt att träffa nya glada människor som Jimmy, Sara och Jenni! Fint avslut på söndagkvällen.
STORT GRATTIS TILL HELI!♥ Warm hugs Anita! ♥

Rosor

I don't believe you have to be better then everybody else ✿ ♥ ✿ I believe you have to be better then you ever thought you could be ✿ ♥ ✿ Shine your light you are amazing ✿ ♥ ✿ Have nice evening!

Dagen har lunkat på stilla och lugnt...mannen och jag tog det väldigt easy på förmiddagen, var nog går kvällen som tog ut sin rätt. Men vi lyckades iallafall steka biff till lunchen som serverades med potatis och en god sallad. Nu har vi kvicknat till och då blev det liv i luckan för snabel maskinen titta fram här på nedre våningen och härliga små söta rosor plockades in....tänk vad blommor kan göra en gott...och vad vore livet utan blommor!♥ Warm hugs Anita! ♥

Go bananas!

The soul is always evolving ✿ ♥ ✿ growing ✿ ♥ ✿ and expanding based on the choices we make during the situations that come upon us ✿ ♥ ✿ Have a nice friday!

Ruggigt höstväder för en stund sen kom det duggregn så det blir nog att  sysselsätta sig inne idag kanske go bananas bland penslar och färgburkar. Fick igår färgen som jag beställt av Annie sloans chalk paint som jag beställde i nätbutiken kläddilin...gick ju väldigt snabbt att få den hemskickad nu ska det bli spännade att måla med den.
Men innan jag börjar dagen ska njuta av en kopp färskbryggt kaffe.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Stillhet och Stockholm

This is actually a great truth ✿ ♥ ✿ The words you use make up that you live in ✿ ♥ ✿ So choose your words well and FEEL them carefully ✿ ♥ ✿ You can change ✿ ♥ ✿ Have a joyful day!

Stillheten hänger över min lilla palats igen Jo det finns kontraster men båda har jag lärt mig att gilla... förr var jag van med ett hus fullt av människor när alla barnen bodde hemma. Och sen lärde jag mig att uppskatta tystnaden nu ska jag fortsätta att njuta av den och låta dagen komma som den behagar. Till helgen blir det en tur till Stockholm ska besöka min väns födelsedags party...ska bli så roligt att träffas igen..återkommer mer om det men ett som är säkert så ska foton plåtas och förevigas.

 Hmmmm... undrar om jag sjunger här.
Hemma hos mig när jag fyllde år.


♥ Warm hugs Anita! ♥

Lång kaffepaus!

Today's reminder ✿ ♥ ✿ Give yourself a deep breath ✿ ♥ ✿ Inhale trust ✿ ♥ ✿ Exhale limitations ✿ ♥ ✿ Feel confident that everything is as it should be although it is not as you think it should be ✿ ♥ ✿ Give up the fight if it should be different and start feeling it would feel like, you give new opportunities a chance to become visible ✿ ♥ ✿ be kind to yourself!

Blev en lång kaffepaus i min hörna jag skyller på mannen som kom tidigt hem från jobbet och höll mig sällskap. Men nu får jag nog sätta fart igen, tänkte jag skulle fixa i garderoben och i skoskåpet för nu skall varmare kläder fram och höstskorna. Men min lilla hörna har blivit en av mina favoritplatser här hemma blev ju väldigt förtjust i soffan som jag hade turen att ropa in på auktion för en billig penning....här kan jag slappa och ha det bara skönt läsa en tidning eller bok eller bara ligga/sitta och filosofera....det är gott det!


♥ Warm hugs Anita! ♥

Annie sloans Chalk Paint

Har hittat färgen Annie sloans Chalk Paint...hade ingen aning att det finns återförsäljare här i sverige som säljer den. Så nu har jag beställt en burk i vitt och ska prova den på ett vitrinskåp som jag inte har kommit igång med, men med den här färgen så slipper man näst intill allt förarbete och en möbel kan bli färdig på några timmar. Det ska bli spännande att måla med färgen och se om den håller allt som den roslovat.
Med Chalk Paint kan du måla på nästan allt. Du kan förändra och försköna möbler och saker av trä, järn, metall, betong, terracotta, glas, färgen fungerar till och med på tyg! Ett undantag är det som är inoljat, vattenbaserad färg och olja fungerar inte så bra tillsammans.

Målandet går snabbt och lätt, allra oftast utan något förarbete....skulle vara bra om den håller vad den lova och slippa flera dagars arbete med att måla en möbel.♥ Warm hugs Anita! ♥

Pröva vingarna!

Gokväll på er alla hoppas ni har haft en bra dag som jag...strålande väder och en massa små pyssel så dagen flöt på med en skön känsla precis hela dagen. Mannen börja också prata om att han skulle vilja att vi åker nångång i framtiden till Baku så vi har tittat lite på nätet och läst om Baku och det verkar ju vara intressant resemål....det skulle jag kunna tacka ja till. Det är dags att plocka in pelagoner så att dom inte fryser om dom står ute på natten då kylan kan nå noll sträcket, under vintern får dom stå i garaget där det är lagom svalt tar fram dom sen till våren. By the way har ni tänkt på vad mycket här livet som är allvarligt...som jag aldrig riktigt är bekväm med fast jag själv är allvarlig emellanåt....Oh, God dear you ... we will still not alive from life nej nej ut och pröva vingarna...skratta dig tok trött, älska med hjärtat vidöppet, gör nåt tok galet, dofta på blommorna - det fyller dina sinnen med må-bra-hormoner. ♥ Warm hugs Anita! ♥

En kall höstmorgon....

Life is no longer if we stress ✿ ♥ ✿ not richer ✿ ♥ ✿ Enjoy your day!

En strålande vacker höstmorgon men dock bara sex grader...blir nog att ändra i garderoben kommande dagar. Så varför inte använda dessa vackra höstdagar till att acceptera att allt är som det ska exakt just nu och att den kalla årstiden är på väg....Lev MED livet inte EMOT. Ska ta mig en uppfriskande promenad nu på morgonen... återvända till "min" skogspromenad där jag vandrat mil vis, tänkt tankar av olika karaktär och löst allehanda större och mindre problem. Tänk så många monologer jag utfört med mig själv bland alla granar, tallar och stubbar och stenar. Jag är ju den som som tycker om att vandra där inne i tystnaden och insupa dofter av natur som berusar mina sinnen och som ger mig ny energi. Men först ska det pysslas lite grann här och en kopp kaffe ska avnjutas. 
Det här en skogsdunge utanför våran tomtgräns...börjar se hur hösten börjar skifta färg i bladverken.


♥ Warm hugs Anita! ♥

Våran gamla pärla BMW 330 Cab

Men vad roligt...fick höra att våran gamla Cab är till försäljning på Samis jobb Honda....hade inte så många foton på den så nu ska jag föreviga den här på bloggen. Vi hade den i några år och fast att vi hade en hardtopp till den så körde vi bara den på sommaren. Många turer blev det med den både här i Sverige men också i Europa...fina minnen man har med den....blev nästan sugen på att skaffa tillbaks den för vi har saknat att kunna köra nedcabbat på sommaren.


Det var en bil med fläkt och fart i.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Med bus i skikte! och ett Hipp Hurra!

En mycket bra och skön dag trots riktigt busväder trodde flera gånger att markisen flyger sin väg....nu nåt helt annat i slutet på förra veckan skicka jag present till min kusin i Wales till hans födelsedag som innehåll choklad som jag vet att han tycker om...det är så roligt näst intill busigt att ge present när personen inte väntar sig nånting....Så Tim hoppas du njuter av chokladen. Nu ska jag själv bjuda mig på en bit med kaffe så här på eftermiddagen sen får jag nog kura upp mig i soffan och lyssna till vinden som viner där ute.

Let my eternal soul enfold your in a timeless community 
for together we are children of the same universe 
We are wild souls on the run and are easily drawn with the passing winds 
But we share the same sky wherever our feet standing 
So I'm sitting next to you while the ocean reflects the sun's blast at dawn 
and you can feel me even when you can not see me

Hihihiii vad roligt att vara busig....barnasinnet sitter nog där det ska!♥ Warm hugs Anita! ♥

Varför bloggar jag....

Good day ✿ ♥ ✿  Grateful WOW yes of course we woke AGAIN! ✿ ♥ ✿ It's really something to be thankful for ✿ ♥ ✿ And we breathe, both you and I ✿ ♥ ✿ Unless there is a miracle, so do not know me ✿ ♥ ✿ We breathe, we move, we can talk and so much more ✿ ♥ ✿ So humans bring to you knowing that you are a great miracle ✿ ♥ ✿ And YOU: the story is that we should learn not to live out in ✿ ♥ ✿ take care of YOU!


Idag har vi fått ruggit höstväder, regn och blåst men uppe i Kiruna har dom fått snö så lite regn och blåst gör ju inte så mycket. Satt och funderade varför jag bloggar, det tog ett tag att fundera på det och det här kom jag fram till....Det roliga är att printa ner det skrivna ordet och friheten i att ha en egen plattform (som en lite dagbok) där jag kan husera fritt i ordens underbara värld med både bild och text. Har bloggat några år nu och i ärlighetens namn så skulle jag ju ALDRIG börja blogga och förstod inte riktigt grejen. Tyckte nog då att det mest var exhibitionister. Men när jag väl började skriva kände jag meningen med det hela allt eftersom jag kunde sortera mina tankar genom skrivandet och "möta" andra spännande människor i bloggvärlden som gav mitt liv fler nyanser och innehåll, Öppen ridå är en blogg som jag följer och författaren till bloggen har jag blivit vän med. Har aldrig frågat vad vänner och släkt tycker om att jag bloggar men jag antar att dom som brukar läsa tycker om att följa mig....men hela tiden känner jag att bloggen är under utveckling men att det är jag som bestämmer vad som ska stå i skyltfönstret sen har jag aldrig funderat på hur folk uppfattar mig och om jag är ärlig i mitt skrivande... det har inte den blekaste aning om. Har aldrig frågat eller hört någon kommentera det. Men jag tror att de tycker det. Kanske att jag är ännu lite mer crazy och småknäpp i verkligheten som inte når fram i bloggen, men det viktigaste i min blogg är att den är ständigt under utveckling och har en positiv och glad attityd och det har varit ett aktivt val. Skulle bara önska att jag hade mera tid med att ta dagliga foton så för tillfället så får ni mest se mitt nylle.


♥ Warm hugs Anita! ♥

Good and bad days!

Ler åt mig själv och inser att jag är privilegierad som kan gå omkring här hemma en eftermiddag i september i godan ro men ett tu tre så trilla jag ner för trappan..... Bad day hej då! - mig ska du banne mig inte få äga. Jag äger mig och är tacksam för att jag kan andas, och gå dock lite blåslagen och öm..Så kan det gå när jag är oförsiktig och tror jag kan bära hur mycket som helst upp och ner i trappan, men jag ser framemot den nya härliga kommande veckan att sätta tänderna i. En måndag att möta med öppet hjärta och fräscha sinnen...
Life is good även med bad days som kilar in sig mellan alla good days.
♥ Warm hugs Anita! ♥

Min bukett av Ölandstok

Ett liv utan blommor skulle vara fattigt för mig. Det är naturens sätt att säga "Jag älskar dig" Plocka in från min trädgårdshäck ölandstok som jag satte i vas för några dagar sen, och jag är ju den som ser allting i naturen som blommar och då vill sätta i vas....
Det finns ett underbart kinesiskt ordspråk som är så passande Och det lyder:
"Om du har endast två pengar kvar ska du ta den ena till bröd för att överleva och den andra till en blomma som gör livet värt att leva"
Nu har den vissnat men är ändå vacker med sina vissna knoppar och kronblad som fallit på bordet.

♥ Warm hugs Anita! ♥

The invitation

Nu har mys kvällen börjat här...ett glas vin är på sin plats. Läste en dikt med mycket fin innebörd, brukar inte läsa dikter så ofta men ibland så fastnar jag i en dikt som jag gillar och den här tyckte jag om...så jag delar den med er, hoppas ni också gillar den.


Oriah Mountain Dreamers dikt "Inbjudan" läs betänk och njut

The invitation

Jag bryr mig inte om hur du tjänar ditt uppehälle. Jag vill veta vad du längtar efter och om du vågar drömma om att nå din längtans mål.

Jag bryr mig inte om hur gammal du är. Jag vill veta om du vågar göra dig löjlig för kärleks skull, för dina drömmar, för att känna att du lever.

Jag bryr mig inte om vilka planeter som står i konjunktion med din måne. Jag vill veta om du har nått djupet i din sorg, om du har låtit dig öppnas av livets svek eller blivit knuten och sluten av rädsla för mer smärta.

Jag vill veta om du kan sitta hos smärtan, min eller din, utan att försöka dölja den eller förminska den eller bota den.

Jag vill veta om du kan vara i glädjen, min eller din, om du kan dansa ohämmat och låta extasen fylla dig ut i tå- eller fingerspetsarna utan förmana oss att ta det varligt, att vara realistiska, att minnas våra mänskliga begränsningar.

Jag bryr mig inte om ifall den historia du berättar för mig är sann. Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att vara sann mot dig själv; om du kan bära att bli anklagad för svek och inte svika dig själv; om du kan vara trolös och därför tillförlitlig.

Jag vill veta om du kan se skönhet även när den inte är vacker, varje dag och om du kan ösa ditt liv ut dess närvaro.

Jag vill veta om du kan leva med misslyckande, ditt eller mitt, och ändå stå vid stranden av sjön och ropa ”Ja!” till den silvriga fullmånen.

Jag bryr mig inte om var du bor eller hur mycket pengar du har. Jag vill veta om du kan stiga upp efter en natt av sorg och förtvivlan, trött och sliten in i märgen och göra det som behöver göras för barnen.

Jag bryr mig inte om vem du känner och hur det kommer sig att du är här. Jag vill veta om du tänker stå med mig i eldens mitt och inte vika undan.

Jag bryr mig inte om var eller vad eller med vem du har studerat. Jag vill veta vad som håller dig uppe, inifrån, när allt annat brister.

Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv och om du verkligen trivs med ditt sällskap i de tomma stunderna.


♥ Warm hugs Anita! ♥