Birgitta i lilla staden

En tur till Linköping!

Igår blev det en tur till Linköping för att titta på en bil...en Mercedes Benz som vi kom hem med....jättefin bil som sonen ska köra med....Glada sonen blev mycket nöjd! Och idag kanske det blir en tur till för att titta på en bil som jag ska köra...Nu idag har luften blivit kyligare men med solsken så det kanske värmer på under dagen. Min syster och jag ska kanske träffas idag över en matbit framåt kvällen beroende på om vi åker och tittar på bil eller inte. Ska till att småplocka nu på morgonen och njuta dessa morgontimmar.En mycket fin bil som blivit pedantskött av en äldre herre...även jag såg att den var superfin och ingen rost och den var riktigt skön att åka med på vägen hem.

♥ Warm hugs Anita! ♥

En tur till Stockholm

You're amazing just the way you areThe more you follow what feels true to you, the more shining your light and your love by you and everything you do Be kind to yourself!

Dessa blommor gjorde min dag igår....vi var en tur upp till Stockholm och tittade på två bilar och då hitta jag blommorna på baksidan av en övergiven industrilokal...tro ni inte jag var tvungen att plocka en bukett i rabatten som var igenvuxen av ogräs....blev en mycket vacker bukett....sen tänkte jag undra om dom tror att det är fel årstid....ja kanske lite flummigt tänk.... men det var härligt att se skönhet på en helt otänkbar plats och tid. Och idag får vi fint väder...himlataket bjuder på en stor sol och klarblåhimmel, får se om jag hinner ta mig en promenad nu på morgonen men först nu blir det lite småplock och sen har jag fått i uppdrag att ringa på bilar....så det blir kanske åka av idag också.
♥ Warm hugs Anita! ♥

Fina Canavastavlor

Tittade på dessa fina Canavastavlor på nätet och hitta dessa fina tavlor hos desenio. Den första tavlan som jag riktigt fastna för, var denna fina fjädertavlan som passa väldigt bra in i mitt vita shabby chic hem. Tycker det är väldigt snyggt med sån här stil av konst att ha på väggarna. Fanns så många fina tavlor och en tavla med vackra djupa texter går också hem hos mig. Här kan ni klicka in er hos desenio så kommer ni till deras huvudsida och HÄR där jag hitta dessa fina tavlor.
 Översatt till svenska så betyder det ankfjäder...Den här tavlan kan man nog säga är My cup of tea!

Den här också väldigt fin med all härlig visdomstext.
Förutom dessa fina Canavastavlor så har dom posters, prints och ljudabsorbenter  och mycket annat fint.


Ta en titt in hos desenio....

♥ Warm hugs Anita! ♥

Jag säger bara Puuuuu!

Puuuu i två dagar har jag varit högt och lågt så bloggen fick stå åt sidan....fullt upp med andra ord och sen har  jag blivit erbjuden ett jobb men inte på så många timmar men företaget Coor räknar med att växa här i våran stad så jag står och tvistar hit och dit om jag ska ta tjänsten...tål att fundera lite till. Mannen tycker också att jag ska köpa en slit och släp bil att använda på dom korta sträckorna som jag brukar köra....att bara ha grabbar i familjen då är det bara bilar som gäller, vet inte hur många bilar vi har ägt genom åren...så blocket har varit flitigt lustläst dessa dagar....många fina bilar har vi sett iallafall. Nu ska jag bara pusta ut  med en kopp kaffe och en chokladbit och försköka komma ner i varv...Pssss jag klämde in en skön promenad här på eftermiddagen den var behövlig och riktig härlig.
Heheee jag försökte med den här lilla söta Toytan....men det gick inte hem hos grabbarna.


♥ Warm hugs Anita! ♥

Mörkare tider och biskvier

Nu märker man att vi går mot mörkare tider, blev så påtagligt idag när vi ändra klockan en timma bakåt och nu är hon strax före fem och det är nästan bäcksvart....blir nu att använda både ljus och värmeljus flitigt. Var ute på dagen på en runda på 2,5 km som jag tycker är ganska lagom längd för mig att gå i rask takt.....blåste ganska så väl så vartomvarandra så hade jag både med och motvind. Var även en sväng till butiken och jag säger NU RÅKA jag gå förbi delikatess disken med alla gobitar som skrek till mig TA MIG TA MIG! och naturligtvis så kunde jag inte hålla mig utan jag kom hem med citron och päron biskvier som gick åt här på eftermiddags fikat...sjutusan vad gott det var!♥ Warm hugs Anita! ♥

En slö dag!

Nej det här duger inte...nu först eftermiddagsfika sen på med promenadskorna och ut på en kvällslänk....tillförskaffa mig inspiration och reflektera över allt som hänt och inte hänt....Lite som livet i stort helt enkelt. Vi har ju slöat precis hela dagen men nu börjar energin komma tillbaks så en länk gör nog susen på mig....sen får vi se vad kvällen bjuder på.

Väntar på fikat!

♥ Warm hugs Anita! ♥

En slö dag!

Nej det här duger inte...nu först eftermiddagsfika sen på med promenadskorna och ut på en kvällslänk....tillförskaffa mig inspiration och reflektera över allt som hänt och inte hänt....Lite som livet i stort helt enkelt. Vi har ju slöat precis hela dagen men nu börjar energin komma tillbaks så en länk gör nog susen på mig....sen får vi se vad kvällen bjuder på.

Väntar på fikat!

♥ Warm hugs Anita! ♥

Rosa ljung uppsättning...vackert!

Idag kom jag över den här fina höstuppsättningen med rosa ljung för en billig penning den hade en nedsatt pris på bara 30kr och det var den värd...den är så vacker har placerat den på min nymålade kista men jag satte ett fat under ifall att den läcker vatten när jag vattnar den...vill ju inte förstöra kista som jag är så glad i. 

♥ Warm hugs Anita! ♥

Rosa ljung uppsättning...vackert!

Idag kom jag över den här fina höstuppsättningen med rosa ljung för en billig penning den hade en nedsatt pris på bara 30kr och det var den värd...den är så vacker har placerat den på min nymålade kista men jag satte ett fat under ifall att den läcker vatten när jag vattnar den...vill ju inte förstöra kista som jag är så glad i. 

♥ Warm hugs Anita! ♥

Mini makeover av köket

Har ju känt lust att möblera om lite här och där i flera dagar...och nu stod köket på tur..tidigare hade jag kökssoffan stående vid fönstret nu ställde jag bord och soffa rakt ut från fönstret, det gick men med nöd och näppe för ni förstår jag har inte stort kök så det går inte att göra så mycket i det för det finns inte heller några långväggar men köket räcker till för oss. Och här kommer mina köksregler...När du tömmer det - FYLL DET När du smutsar ner det - GÖR DET RENT När du öppnar det- STÄNG DET När du spiller det -TORKA BORT DET När du lagar det - DELA PÅ DET...inte för mycket begärt. Bloggerskan blev nog så nöjd....härligt att förändra emellanåt.♥ Warm hugs Anita! ♥

Har plockat rönnbär....

Gudaskönt var det med en promenad här på förmiddagen var nog ute en bra stund....letade efter rönnbärskvistar och det var nog inte det lättaste här i staden men jag hitta några stycken men man kan nog säga att dom var fattiga på rönnbär återstår och se om det blir snöfattigt. Hitta en vit vas i mina gömmor som jag tyckte dom passade att stå i på köksbordet....blev väldigt vackert...my cup of tea får jag nog säga.

Det vackraste och enklaste är det som naturen ger....härlig färgklick på köksbordet.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Rönnbärskvistar och gelé

Nu har jag precis kommit hem och tänker ta och mysa till det så nu har jag tänt ljusen och pustar ut efter körningen till Sura. Blev ju ganska så mörkt när vi skulle hem och jag ser inte så bra i mörkerkörning för jag behöver nog ett par nya glasögon och jag vet att jag ser sämre. Resten av kvällen blir nog bara att slö titta på TV. Imorgon tänker jag ta mig en morgon promenad och se om jag hittar rönnbärskvistar att plocka hem och sätta i vas....rönnbär är ju så vackert den här årstiden och sen sägs det ju finns det mycket rönnbär så kommer det massor med snö...vet inte om det stämmer men jag får väl göra en bedömning imorgon och sen vänta på vintern.

Här ett gott recept på rönnbärsgelé som passar fint till vilt.

INGREDIENSER

1 kg rönnbär
0,5 kg äpplen
7,5 dl vatten
9 dl socker per liter avrunnen saft

GÖR SÅ HÄR

1. Rensa rönnbären, ta bort blomfnas och kärnhus från äpplena och skär dem i grova bitar.
2. Koka i vattnet tills äpplena blivit mjuka, inte längre.
3. Låt rinna av i silduk 30 minuter.
4. Mär saften och häll upp den i gryta. Tillsätt sockret lite i taget och rör om försiktigt.
5. Låt koka utan omrörning i 10-15 minuter.
6. Gör geléprovet: Häll upp lite gelé på en kall tallrik. Dra med sked ett streck genom massan. Rinner den ihop igen är geleén inte klar.
7. Om den inte stelnar efter 20 - 25 minuters kokning får man tillsätta pektin enligt anvisningen på förpackningen.
8. Låt gelén vila några minuter och ta bort eventuellt skum.
9. Häll sen upp ända till kanten i små rena, heta burkar (ställ dem på 100 grader i ugnen innan). Låt svalna och sätt sen på lock.

♥ Warm hugs Anita! ♥

Not my cup of tea

Ska åka till syrran idag till hennes gamla lägenhet i Sura...hon har städdag där och jag ska hämta upp henne senare idag. Men nu står jag i valet och kvalet...våran gamla bokhylla från Ikea inköpt för herrans massor år sedan och nu tänker jag att den inte alls passar in i våran övriga inredning man kan nog säga att den är Not my cup of tea.... om ni förstår. Frågan är om vi ska ta och måla den vit eller om den har gjort sitt och kanske försöka hitta en bra snygg TV-bänk istället. Mannen tycker att vi skulle kunna måla den...jajaja han tycker för det mesta att mina målar projekt blir bra men ska den målas betyder det otroligt mycket jobb och vet inte om det värt att lägga ner så mycket arbete på den. Tror jag ska rådfråga syrran när vi träffas idag.


Kanske lättare att leta efter nåt nytt och fräscht....eller vad tycker ni?


♥ Warm hugs Anita! ♥

Jag har handlat i min Poängshop!

Nu är jag nog tidigt ute....men men titta in i min poängshop och hitta en mix blender som jag vet att en person skulle gilla att få i julklapp. Brukar ju säga varje år "i år ska jag handla alla julklappar tidigt" trooor ni jag har kunnat hålla det men kanske detta år värkar det som...alltid farit som hejdlös dom sista dagarna.

Psssss.....nu får vi viska med små bokstäver....vem ska få den....klurigt!

♥ Warm hugs Anita! ♥

Fest idag med blåbärspaj

Sista sommarens blåbär gick åt idag....passa på att festa till det lite grann en blåbärspaj till eftermiddags kaffet som jag slängde ihop i all hast... så nu sitter mannen och jag till tända ljus och gottar oss för fullt.

När är det färdigt... undrar en som vill ha på momangen....

 Dukat för njutning!

Det här var inte helt fel....härligt att festa till det en vanlig tisdag.

Den här lyktan köpte jag för nån vecka tillbaks och den ger sånt fint sken.


♥ Warm hugs Anita! ♥