Birgitta i lilla staden

Bok och musik!

Good day ✿ ♥ ✿ Thankful what can I learn today??? ✿ ♥ ✿ Curious ✿ ♥ ✿ Waking curious about what's to come is nice ✿ ♥ ✿ For every little insight is worth a lot ✿ ♥ ✿ So I accept what comes with open arms and I hope I understands the message ✿ ♥ ✿ Be care of yourself!

Har kommit halvvägs i en bok som jag läser just nu " Den tredje åldern" man är inte längre ung, men heller inte gammal....en ålder som jag har nått och det stämmer så bra för jag känner mig inte ung och inte gammal utan jag är nog i gränslandet som är den bästa beskrivningen. Med klokhet och värme beskriver Patricia Tudor-Sandahl här öppet och självutlämnande de såväl fysiska som psykiska aspekterna av åldrandet och bjuder på många aha-upplevelser. I boken hitta jag dessa tänkvärda ord. 

Våga skratta högt, och ta risken att göra dig löjlig
Våga visa tårar, och ta risken att framstå sentimental
Våga sträcka dig mot en annan, och ta risken att bli involverad i dennes liv
Våga berätta om dina tankar och drömmar, och ta risken att förminskas
Våga säga att du älskar, och ta risken att bli avvisad
Våga tro på nånting, och ta risken att misslyckas
Våga leva, och ta risken att dö

Snart är det fredag...skönt att det går mot helg. Vakna tidig idag och det var nog tur att jag lagt fram filtar på altanen...för det kändes verkligen kyligt så hösten verkar komma tidigt i år. Kom att tänka på Tove Janssons Höstvisa, på några rader fångas den sanna höstkänslan och jag kan nog säga att jag kände av den med besked.


 "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörknar minut för minut, tänd våra ljus det är nära till natten, snart är den blommande sommaren slut"Jag lyssnar ofta på musik kan nog säga att det är en del av min vardag, musiken har varierat från tid till tid men några guldkorn har alltid hängt med och Jerry Williams är en dom och låten "I just want to dance with you" är ett fint guldkorn. Det är både skönt och avkopplande att lyssna till musik och nästan all musik sätter igång tankar som kan få mig att minnas både lyckliga och tråkiga minnen det kan vara händelser, en relation eller nåt annat som väcks till liv men just nu är det mest rosa skimmer.

.•°*”˜˜”*°•.✿♥✿.•°*”˜˜”*°•. ♥ Warm hugs Anita! .•°*”˜˜”*°•.✿♥✿.•°*”˜˜”*°•.


Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading