Birgitta i lilla staden

Choklad muffins med jordgubbar

Jag är inte en att offra smak för hälsokost, så om du letar efter att hålla dina smaklökar och din skinny jeans glada ... har du kommit till rätt ställe. Något jag piskade upp för chokladälskare, Och för min kärlek till jordgubbar och choklad tillsammans. Jag kände mig som en galen kvinna när jag hitta dessa muffins med nästan utan fett...Jag kan knappt vänta med att dela detta magra recept.

Snabbt, enkelt, praktiskt taget fettfri muffins du kommer att älska. Och bara några få kalorier vardera - ännu mindre om du tar ut chokladen! Men jag känner att de är nödvändiga eller hur! BLINKNING! Avnjut dessa goda med när och kära!


Ingredienser:

1 och 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk mald kanel
1/4 dl strösocker
1/4 kopp ljus farinsocker
1/2 dl + 2 msk osötad äppelmos
1 äggvita, slagen
2/3 kopp tärnade jordgubbar
1/3 kopp små hackad choklad


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Spraya en muffin panna med nonstick matlagning spray. Ställ åt sidan.

I en stor skål, försiktigt blanda mjöl, bakpulver och kanel. Ställ åt sidan. I en separat skål, blanda farinsocker, strösocker, och äppelmos fram tillsammans tills inga bruna sockerbitar kvar - en gaffel fungerar bra för att bryta upp den farinsocker här. Tillsätt vispad äggvita tills helt införlivats. Lägg de våta ingredienserna till den torra tills * bara * kombineras - inte overmix. Blanda i jordgubbar och chokladen.

Fördela smeten jämnt mellan 10 muffinsformar. Baka i 15 till 20 minuter. Muffins är lätt gyllene färg och en tandpetare införas i mitten borde komma ut ren. Mine tog ca 17 minuter. Låt muffins svalna och njut!

Muffins håller sig fräscha i en lufttät behållare i rumstemperatur i 7 dagar. Muffins kan frysas.

.•°*”˜˜”*°•.✿♥✿.•°*”˜˜”*°•. BLOGLOVIN .•°*”˜˜”*°•.✿♥✿.•°*”˜˜”*°•.


♥ Warm hugs Anita!



Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading