Birgitta i lilla staden

Choklad - Bästa Bönan och Chokladmuffins!

CHOKLAD - BÄSTA BÖNAN


För drygt tvåtusen år sedan plockades den första kakaobönan i Mellan Amerika. Då var det nog ingen som trodde att choklad skulle bli ett njutningsmedel i hela världen.

Chokladens huvudingrediens kakaobönan, som är en frukt från kakaoträdet, odlades av mayaindianerna sedan 600-talet. Chokladen kom sedan till Europa genom Christofer Columbus 1502 och Spanien etablerade ett monopol på import av kakaobönor.

Chokladhus öppnade runt om i Europa där man sålde denna nya delikatess som chokladdryck till folket. Den första chokladkakan tillverkades 1847 och när mjölk ingår kallas den mjölkchoklad. Kakao och choklad kan ju användas till så mycket mer än bara chokladdryck eller godis så som kakor, efterrätter och små gobitar. så här ska ni få ett smaskigt recept att bjuda din kära på!

CHOKLADMUFFINS MED FROSTING


Chokladmuffins som blir lika ljuvligt krämiga som kladdkaka. Dekorera gärna muffins med vacker frosting och ett sött bär på toppen.

Ingredienser

150 g Arla Svenskt Smör
2 1⁄2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl

Frosting

50 g Arla Svenskt Smör
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
16 st körsbär eller andra bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min. Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kyl. Garnera med t ex körsbär.

.•°*”˜˜”*°•.✿♥✿.•°*”˜˜”*°•. BLOGLOVIN .•°*”˜˜”*°•.✿♥✿.•°*”˜˜”*°•.


♥ Warm hugs Anita!


Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading